keskiviikko 6. kesäkuuta 2018

Mitä hyötyä on nenäkannun käytöstä?


Olen 69-vuotisen elämäni aikana liikuskellut ulkona runsaasti piittaamatta siitä onko lähellä pölyttäviä puita, muita tupsuttelevia kasveja tai liikenteen nostattamia hitusia. Vasta muutama vuosi sitten havaitsin noiden aiheuttavan häiriöitä päänuppini onteloihin. Ehkä olen siis jollekin muullekin allerginen kuin saamattomille, röyhkeille ja valehteleville ihmisille.

Lääkitystä keväisiin ja kesäisiin allergioihin löytyy nestemäisinä ja pillereinä. Kuten lääkkeillä yleensä, niin useilla tipoista ja napeista on sivuvaikutuksia. Jos vaivat eivät ole kovin hirmuisia, on hyvä etsiä apua luonnollisista menetelmistä. Yksi sellainen on nenäkannu. Sitä olen itsekin jo vuosia käyttänyt säännöllisesti iltaisin ennen nukkumaanmenoa.Kunto Plus -lehden (3-2018) sivulta 71 löytyy artikkeli "Mitä hyötyä on nenäkannun käytöstä"
Nenän limakalvojen huuhtelu nenäkannun avulla ennaltaehkäisee ja helpottaa nenän tukkoisuutta ja kostuttaa limakalvoja esimerkiksi flunssan tai poskiontelotulehduksen yhteydessä. Nenän huuhtelu lämpimällä vedellä ohentaa limaa ja huuhtelee sitä ulos nenästä ja vähentää tukkoista oloa. Nenäkannusta voi olla apua myös allergioista kärsiville, sillä lämmin vesi huuhtelee pois nenän limakalvoja ärsyttävää likaa ja siitepölyä.

Näin kannua käytetään

1. Täytä nenäkannu kädenlämpöisellä vedellä ja lisää veteen tavallista ruokasuolaa pakkauksen ohjeiden mukaan. Ravista kannua kevyesti, jotta suola liukenee kokonaan veteen.

2. Aseta nenäkannun nokka toista sierainta vasten. Nosta kannua ja kallista päätä, jotta vesi virtaa sierainten läpi ja tulee toisen sieraimen kautta ulos. Hengitä huuhtelun aikana suun kautta.

3. Kun noin puolet vedestä on mennyt sierainten läpi, voit tyhjentää nenän puhaltamalla varovasti juuri huuhdellulla sieraimella. Toista samat vaiheet myös toisella sieraimella.

Nenähuuhtelukannun mukana tulee mittalusikka suolalle, ja kannua on saatavana lasten ja aikuisten koossa.


Nenäkannun löydät itsellesi lähimmästä apteekista tai tilaamalla tästä.


Ei kommentteja: