tiistai 2. elokuuta 2016


Bloggaukset jatkuvat syyskuussa

Työhistoriani koostuu miltei kokonaan opastamisesta, opettamisesta ja valmentamisesta kaikenlaisille ja -ikäisille ihmisille. Koska siinä samalla olen jo 1960-luvulta lähtien harrastanut aktiivisesti monipuolista liikuntaa, haluan nyt vielä eläkkeellä ollessani jakaa tietojani kaikille niitä kaipaaville. Teen sen harrastemielellä.
Olen pitänyt useamman kuukauden taukoa blogieni kirjoittamisessa. Nyt pian syksyn alkaessa olen sitä jatkamassa, sillä kesälomien ja muiden rennompien aikojen jälkeen ihmiset kaipaavat kunnonkohennusta ja ryhtiä elämäntapoihin – ehkäpä Sinäkin.
Jos et ole vielä valmis hankkimaan minulta kunto-opasta, voit aloitella kuntoremonttia seuraavasti:
  • Vähennä energiapitoisten ruoka-aineiden määrää ruokavaliossasi. Näitä ovat hiilihydraattien osalta lähinnä sokeria ja valkeita jauhoja sisältävät ruoat. Et myöskään tarvitse suurta määrää rasvoja. 
  • Jos et ole kilpabodaaja tai muu raskaan voimailun harrastaja, et tarvitse suurta määrää proteiinia – ei lisäravinteista, eikä edes ruoasta. Osa liiasta määrästä nimittäin poistuu esimerkiksi virtsan mukana ja osa varastoituu kehoon rasvaksi.
  • Juo päivittäin ainakin kaksi litraa vettä.
  • Ala liikkua päivittäin 30-60 minuuttia. Aluksi riittää pelkkä reipas kävely. Jatkossa voit ottaa mukaan painoharjoittelua ja venyttelyä.
  • Muista, että yö on annettu meille palautumista varten. Suunnilleen 23-03 tapahtuu fyysinen ja 03-07 henkinen palautuminen. Älä laiminlyö riittävää yöunta.
  • Lopeta pessimistinen asenne. Ala nauttia elämäsi hyvistä asioista… ala optimistiksi.Olen valmis tekemään juuri Sinulle soveltuvan kunto-ohjelman, joka koostuu kolmesta osasta: perustieto, ruokavalio ja treeniohjelma. Lisätietoja löydät klikkaamalla tätä.


 

Ei kommentteja: