keskiviikko 13. toukokuuta 2015

Pyöräilykausi on alkamassa

Kaikki tässä maailmassa on kovasti suhteellista. 
Tunnettu yhdysvaltalainen yhtiö ja varakkuuslistoistaan tunnettu talouselämän julkaisu Forbes arvioi, että nyrkkeilijä Floyd Mayweather ansaitsee toukokuun toisen päivän ottelusta Manny Pacquaioa vastaan vähintään noin 138,4 miljoonaa euroa (lähde: savonsanomat.fi).
Pablo Picasson maalaus on myyty ennätykselliseen hintaan New Yorkissa pidetyssä huutokaupassa. Maalaus myytiin 179,4 miljoonalla dollarilla eli suunnilleen 160 miljoonalla eurolla. Näin ollen se on kallein koskaan huutokaupattu taideteos. Öljyvärityö Les femmes d'Alger (Version "O") (Algerin naiset, versio ”O”) on peräisin vuodelta 1955 (lähde: iltasanomat.fi).
Reilun kaupan tuotteiden myynti kasvaa Suomessa joka vuosi. 2013 myynnin arvo oli 156,8 miljoonaa euroa, kasvua vuoteen 2012 oli 3 prosenttia (lähde: reilukauppa.fi).
Maastopyöräni on ollut käyttökelvoton pari vuotta. En tohtinut viedä sitä korjattavaksi, koska otaksuin remontin maksavan 50-100 euroa. Tyttäreni lupasi nyt kustantaa korjauksen. Niinpä talutin pyöräni Raispo-liikkeeseen. Maksua tuolle ammattilaisen tekemälle vaihdevaijerin vaihdolle, sen öljyämiselle ja vaihteiden säädölle kertyi vain 23 euroa. Se oli osa tyttäreni antamasta lahjasta 66-vuotispäiväni (16. toukokuuta) johdosta. Kiitos Nina ja Raispo.Otan nyt maastopyöräni osaksi kuntoiluani. Ajan sillä noin tunnin punttitreenien välipäivinä. Koetan ottaa aluksi iisisti. Minulla kun "suorittajana" on tapana pistää itseni liian lujille, mistä seuraa helposti ylirasitustila. Siitä miten Sinä voit välttää kyseisen tilan syntymisen, saat vinkkejä aamutohtorilta (Katja Mjösund) katsomalla tämän videon.

Tutustu näihin blogini aikaisempiin artikkeleihin pyöräilystä:

Vinkkejä pyöräilyyn:

Tsekkaa myös tämä: Takavaihtajan säätö.PÄIVÄN AJATUS

Onpa hienoa että kenenkään ei tarvitse
odottaa hetkeäkään voidakseen alkaa
tehdä maailmasta parempaa.

Anne FrankEi kommentteja: