tiistai 14. lokakuuta 2014KAHDEKSAN UUTTA TANSSITUNTIA TEKEE TULOAAN - Pidä näitä silmällä! 

305 Fitness

Tanssimisen pitää olla hauskaa, sanoo Sadie Kurzban, joka on laatinut ajatuksen ympärille oman juhlavan tanssikonseptinsa. Treenin nimi on 305 fitness erään Miamin postinumeron mukaan, ja tanssijan on tarkoitus tuntea olevansa Miamin suosituimman yökerhon tanssilattialla uusimpien hittien vietävänä. Kyse ei ole silti vain diskotanssista. Tunnilla tehdään myös perinteisiä askelkyykkyjä, jalkakyykkyjä ja haarahyppyjä sekä monenmoisia vauhdikkaita intervalleja. 

YouTuben videot: 305 Fitness

Akt In Motion 

Sykettä kohottavat tanssit ovat New Yorkin kuumimpia uutuuksia. Niihin kuuluu myös Akt In Motion, jonka kehittaja Anna Kaiser on entinen tanssija ja muun muassa Shakiran koreografi. Kolmannes tunnista kuluu voima- ja notkeustreeneihin, ja loppuaika tanssitaan. Tunteja on sekä vasta-alkajille että kokeneille tanssijoille. Perusryhmässä opetellaan askeleet ja tekniikat, ja se sopii kaikille. 

YouTuben videot: Akt In Motion

Center Court Choreography

Sporttiset naiset lyhyissä hameissa viihdyttävät yleisöä kaikkien amerikkalaisten urheilutapahtumien tauoilla, ja nyt cheerleaderin kykyjä voi kokeilla itsekin. Brooklyn Nets -koripallojoukkueen huutosakki on ryhtynyt yhteistyöhön kuntoketjun kanssa, ja koripalloparketin villeistä tanssiliikkeistä on muokattu uusi kuntoilukonsepti. Tunnilla opetellaan aina ne liikkeet, joita ammattitanssijat tekivät edellisessä ottelussa. Luvassa onkin paljon hiphop-tanssia! 

YouTuben videot: Center Court Choreography

Body By Simone 

Tanssijan vartalon saa vain tanssimalla, sanoo Simone De la Rue. Body by Simone -tunnin kehittänyt entinen balettitanssija valmentaa nyt Sandra Bullockin ja Anne Hathawayn tapaisia tähtiä. Body by Simonessa yhdistetään vauhdikas koreografia trampoliineihin, käsipainoihin ja kuminauhoihin, niin sopiva vastus kiinteyttää kehoa. 

YouTuben videot: Body By Simone

Qidance 

Qidance oli alkujaan nimeltä batuka, ja tämä zumban seuraaja erottuu kilpailijoistaan yhdistelemällä esimerkiksi latin-, bhangra-, afro- ja hiphop-liikkeitä. Treenin luvataan kohentavan kuntoa, ja sen teho on todistettu jopa tutkimuksella, sillä qidance-ryhmän kuntoilijat polttivat 450 kaloria yhdellä tanssitunnilla

YouTuben videot: Qidance

Hot Hula

Ruokohameita, kukkaseppeleitä, aurinkoa, hiekkaranta ja ukulele — tällaisista Tyyynenmeren mielikuvista on kehitetty hot hula, jonka askeleet perustuvat polynesialaiseen hulatanssiin. Polynesialaiset rumpurytmit ja reggaemelodiat antavat vauhtia kehon suurten lihasryhmien treenaamiseen, lupaa tanssitunnin kehittäjä Anna-Rita Sloss. Osa tunnista tanssitaan kovalla temmolla ja nopeasti liikkeitä vaihtaen, jotta syke varmasti kiihtyisi, mutta välillä tanssitaan rennommin. Keho saa liikkua kauttaaltaan, ja varsinkin reidet sekä pakarat kiinteytyvät.

YouTuben videot: Hot Hula

Nicadance 

Koko kehon liikuttamista ei vain voi välttää, kun tanssitunnin nimi on nicadance. Tunnin on kehittänyt sveitsiläinen fitnessohjaaja Nicole Cavegn, ja hän nimesi sen yhdistämällä etu- ja sukunimensä ensimmäiset tavut. Nicadance jaetaan neljaan eri tanssityyliin — amazon, MTV, show ja jazz — ja niitä kaikkia tanssitaan eri tavoilla, joten kyllästymistä ei tarvitse pelätä. Joka tyylillä saa otettua varmasti kehosta kaiken irti. 

YouTuben videot: Nicadance

Cross Dance 

Yksinkertaista ja kaikkien ulottuvilla —siinä uuden cross dancen mainoslause. Tanssitunnin on luonut tanskalainen tanssiohjaaja Kirstine Holm. Cross dance on nimensä mukaan yhdistelmä erilaisia tanssityylejä. Yhden tunnin kuluessa käydään läpi niin tanssi-, kiinteytys- kuin sykeharjoituksiakin, ja kroppa saa toden teolla kyytiä. 

YouTuben videot: Cross Dance


Tanssitunteja netistä 

Vielä vähän aikaa sitten pantiin pyörimään video tai dvd ja treenattiin television ääressä tutussa olohuoneessa, mutta nyt omaa suosikkituntia voi seurata netistä suorana. Body by Simonen ja ballet beautifulin tapaisia tanssitunteja voi ladata verkosta suoratoistona. Oman tietokoneen tai television edessä voi kuntoilla milloin tahansa, ja saatavilla on juuri itseä kiinnostavia treenejä. Joitakin tanssitunteja voi tilata kuukauden kerrallaan, kun taas toisiin voi ostaa yhden katselukerran. 

Lähde: KUNTO PLUS 14/2014, sivu 29.PÄIVÄN AJATELMA 

Uusia mielipiteitä aina epäillään
ja tavallisesti myös vastustetaan, 
ja syyksi riittää vain se, että ne 
eivät ole vielä yleisiä mielipiteitä. 


John Locke 


Ei kommentteja: