maanantai 11. elokuuta 2014


LÄSKEILLE KYYTIÄ JO HETI AAMUSTA

Vähän väliä ihmetyttää kuinka ihmiset päästävät kertymään jopa 150 puolen kilon voipaketillista rasvaa kehoonsa. Voiko se olla mahdollistakaan? Kyllä se on, sillä noin 150-kiloisia ihmisiä, joilla rasvaprosentti on 50 tai jopa yli, on länsimaissa miljoonittain. Vielä ihmeellisempää on, että kymmeniä kiloja läskiä kehossaan kantavia "urheilijoita" näkee telkkarissa tuon tuostakin. Ylimääräisestä läskistä ei ole muuta kuin pelkkää haittaa, paitsi valtameriuinneissa ja sumopainissa. HERÄTYS IHMISET!

Painonhallinnan ydin on aineenvaihdunnan pitäminen tehokkaana vuorokauden ympäri. Siihen vaikuttavat sekä oikeanlainen ruokavalio että aktivinen elämäntapa, jossa löhöämistä ja istuskelua on mahdollisimman vähän.

Heti aamulla aineenvaihdunnan saa käyntiin juomalla vähintään pari lasillista vettä ja sitten joko tekemällä sisätiloissa muutamia ripeitä liikkeitä oman kehon kuormalla (kyykkyjä, punerruksia, vatsarutistuksia ...) tai liikkumalla hetken ulkona reippaasti kävellen tai pyöräillen. Sitten vilpoiseen suihkuun ja proteiinipitoiselle aamupalalle.

Kunto Plus 9-2014 -lehdestä löytyy sivuilta 17-20 artikkeli, josta seuraavassa pääkohdat:

ALOITA AAMU treenaamalla - niin jaksat kunnolla koko päivän
4 syytä ihastua aamutreeniin 
Lenkille lähteminen heti herätyskellon pirahtaessa voi tuntua vastahakoiselta, mutta aamun treenistä saadun energian ja reippaan olon saa koko päiväksi mukaan. 
  • Saat enemmän aikaan. Mieli pysyy pirteänä, kun kehoa on liikutettu kunnolla jo aamulla. Olo on muutenkin koko päivän energisempi, kun heti aamuvarhaisella on käyty kuntoilemassa. 
  • Ruokahalu pysyy kurissa. Syömistä on paljon helpompi hillitä pitkin päivää aamutreenin jälkeen, sillä raatamisen jälkeen tulee syötyä kunnon aamiainen, ja verensokeri pysyy sillä pitkään vakaana. 
  • Rasvaa palaa enemmän. Kehossa ei ole nukutun yön jälkeen juurikaan hiilihydraatteja, joten elimistö oppii polttamaan rasvaa, kun kehon täytyy saada energiaa aamun kuntoiluun. Olo ei ehkä ole heti aamulla yhtä suorituskykyinen kuin iltapäivällä tai illalla, mutta sitä ei kannata murehtia, sillä aamulla harjoitteleminen on silti takuuvarmasti hyödyllistä. 
  • Aikaa säästyy, eikä omatunto soimaa. Aamulla treenaamisen jälkeen koko päivä jää vapaaksi muille tärkeille tekemisille. Omatuntokaan ei soimaa treenin jäämisestä väliin, vaikka joskus pitäisi jäädä ylitöihin tai sohvalta ei vain pääse ylös enää illalla. Kuntoilusta saadusta hyvästä olosta voi nauttia pirtein mielin koko päivän, kun treeni on tehty jo varhain aamulla. 

Näin onnistut aamuharjoittelussasi 
Laita kaikki valmiiksi illalla. Pakkaa laukku, ota treenivaatteet ja -kengät esille, ja valmista aamiainen eväsrasiaan, jotta voit helposti ottaa sen mukaan. Tarkoitus on, ettei sinun tarvitsisi nousta ylös yhtään aikaisemmin kuin on pakko, ja kun kaikki on valmiina herätessäsi ja näet treenikamppeet ja laukun, on vaikeampi olla lähtemättä liikkeelle. 
Syö hiukan — jos tarvitset ruokaa. On hyvin yksilöllistä, mitä kenenkin on tarpeen syödä ennen aamuharjoittelua, ja se riippuu myös siitä, kauanko aiot liikkua. 20-30 minuutin rauhallinen tai keskitehoinen treeni sujuu kyllä tyhjälläkin vatsalla, mutta jos haluat treenata kovaa tai kauemmin, on hyvä haukata hiukan jotain suupalaa ennen lähtöä, jotta energia ei lopu kesken. 
Syö kunnon aamiainen myöhemmin. Treenin jälkeen on kunnon aamiaisen aika, mieluiten mahdollisimman pian — varsinkin jos olet syönyt hyvin vähän tai et mitään ennen treeniä. On tärkeää saada proteiinia, joka on kehon rakennusainetta — nyrkkisääntö on, että tarvitset 0,25 grammaa proteiinia painokiloa kohti. Lisäksi tarvitset 1 gramman hiilihydraatteja painokiloa kohti. Voit syödä esimerkiksi skyriä myslin ja marjojen kera tai kananmunan, ruisleipäviipaleen ja vihanneksia. Näin saat hyvän annoksen energiaa jatkaaksesi päivääsi. 
Varaa aika kalenteriin — ja pidä se. Aamu-uniset voivat myös tulla riippuvaisiksi aamulla harjoittelemisesta, mutta alussa saattaa tarvita hiukan tandonvoimaa sängystä nousemiseksi. Pidä siksi tiukasti kiinni liikkeelle lähdöstä. Tavallisesti lähteminen on vaikeaa noin 14 päivän ajan, mutta kun huomaat, miten hyvä olo aamutreenistä tulee, ja miten hauskaa se on, muuttuu ylösnousukin vähitellen helpommaksi. 
Aloita rauhallisesti. Aamuisin tarvitaan hiukan aikaa sekä kehon että mielen herättämiseen, ja energiavarastotkin ovat vähissä yöunen jälkeen. Siksi on hyvä lähteä liikkeelle hiukan rauhallisemmin ja käyttää ehkä hiukan enemmän aikaa lämmittelyyn kuin jos treenaisit iltapäivällä. Hyväksy, ettei elimistöltä voi vaatia ihan niin kovaa suoritusta kuin myöhemmin päivällä — treeni voi siitä huolimatta olla aivan yhtä tehokas. 
Tämän blogin ensisijaisena tarkoituksena on antaa lukijoille terveellisiä vinkkejä ravintoon, liikuntaan ja henkisen kunnon ylläpitoon. En ole täysin epäitsekäs ihminen, vaan haluan jotain itsekin hyötyä tekstien kirjoittamisesta. Siksi mukana on mainoksia, joilla toivon saavani ainakin jonkin verran lisätuloja. Ilman niitä jokapäiväinen elämiseni ja kuntoiluni eivät ole kuin minimaalisesti ylläpidettävissä.

KUNTO-OPAS (perustieto naiset/miehet, henkilökohtainen treeniohjelma ja henkilökohtainen ruokavalio) on 30 prosentin alennuksessa enää kolmisen viikkoa eli elokuun loppuun asti. Tilaa edullinen opas kokonaisuudessaan tai jokin osa siitä ja pistä elämäsi uuteen kuosiin.

Erittäin edullisia, joskaan ei henkilökohtaisia englanninkielisiä pieniä oppaita löydät linkeistä:
Näiden englanninkielisten oppaiden maksu ($7) tapahtuu linkeissä oleville PayPal -tileille. Jos ne tuntuvat hankalilta, ota minuun sähköpostitse yhteyttä, niin lähetän pankkitilini numeron. Kun olen maksusi (6 euroa) saanut, toimitan Sinulle kyseisen oppaan.

PÄIVÄN AJATELMA

Jos teko ei ole oikea, älä tee sitä. 
Jos se on oikea, älä piittaa arvostelusta.Ei kommentteja: