maanantai 4. marraskuuta 2013


D-VITAMIINIKUURILLE

Viime kesänä en varsinaisesti ottanut aurinkoa lainkaan - siis löhöillyt puolialasti rannalla tai edes parvekkeella. En myöskään ajanut aikaisempien kesien tapaan useiden tuntien pyörälenkkejä auringonpaahteessa. Koska en kerännyt kehooni D-vitamiinia, päätin pari kuukautta sitten sitä tilata, kun puhelimitse tarjottiin purkillista koko vuodeksi. Sovimme lähetyksen tulevan kotiini marraskuun alkupuolella. Tänään se tupsahti postiluukusta.

Purkin mukana oli Suomen Terveysravinnon Terveysopas, jonka etusivulla toimitusjohtaja Matti Kankaanniemi kirjoittaa:
Hyvä tilaajamme
Tiesitkö, että D-vitamiinia tarvitaan selkeästi enemmän kuin viranomaissuositusten mukaan tulisi syödä? Tässä lehdessä olemme halunneet tuoda esiin tuoreinta tutkimustietoa D-vitamiinin terveysvaikutuksista. Ravintoasiantuntija Juhana Harju johdattaa aivan uusimpaan D-vitamiinia koskevaan tutkimustietoon, jonka valossa hän tarkastelee kriittisesti tämänhetkisiä viranomaissuosituksia.
Lisäksi haastattelimme Suomen Osteoporoosiliiton puheenjohtaja Olli Simosta, joka tuo esiin liiton suosituksia ravintolisien käytöstä. Monille voi tulla yllätyksenä, että kalsiumlisän käyttö voi kohottaa sydäninfarktiriskiä. Haastattelusta selviää, että Olli Simonen itse käyttää 50 mikrogramman vahvuista D-vitamiinilisää.
D-vitamiini on viime aikoina noussut lehtien sivuille hyvin erikoisesta syystä: Itä-Suomen yliopiston tutkimuksessa esitettiin, että lukuisista D-vitamiinituotteista puuttuisi tuoteselosteessa mainittu D-vitamiinipitoisuus. Keskustelu D-vitamiinituotteiden pitoisuuksista on monilta osin tervetullut, vaikka myöhemmin osoittautuikin, että mittausmenetelmä ja tulokset olivat puutteellisia. Olemme Suomen Terveysravinnossa halunneet tarjota asiakkaillemme puolueettoman laboratorion tutkimustodistuksen tuotteidemme D-vitamiini-arvoista. Kotisivuillemme on koottu mittaustuloksia eri tuote-eristä.
Käyttämämme D-vitamiini valmistetaan Sveitsissä DSM Nutritional Products -nimisessä tehtaassa. Toisen suositun tuotteemme, kalaöljyn, valmistuksesta vastaa norjalainen Epax AS, jonka valmistamaa kalaöljyä on käytetty lukuisissa tieteellisissä tutkimuksissa. Markkinoimiemme ravintolisien valmistuttamisessa haluamme painottaa enemmän tuotteiden luotettavuutta ja laadukkuutta kuin hankintakustannusten minimoimista.

PÄIVÄN AJATELMA

Opi välillä pysähtymään,
muuten mikään arvokas
ei ehdi saada sinua kiinni.

positiivarit.fi


Ei kommentteja: