torstai 5. syyskuuta 2013


MONIVITAMIINI- JA MINERAALITUOTE

Totesin blogikirjoitukseni aluksi  viime viikon perjantaina:

Olet varmasti kuullut ja lukenut väitettävän, että monipuolinen ravinto takaa kaikki välttämättömät ravintoaineet niin liikuntaa harrastamattomalle kuin himoliikkujallekin. Monipuolinen ravinto tarkoittaa kokonaisuutta, jossa on sekä eläin- että kasvikunnan tuotteita:
 • siipi- ja nautakarjan tuotteita, 
 • kalaa ja muuta riistaamaitotuotteitakasviksia, 
 • viljatuotteita, hedelmiä ja marjoja.

Mivitotal

Mikäli treenisi ovat kovia tai työsi on fyysisesti raskasta eikä Sinulla ole riittävästi tuloja monipuoliseen ravintoon, on Sinun turvauduttava saamaan vitamiinit ja mineraalit jostain lisäravinteesta. 

Nestemäisessä muodossa ne imeytyvät paremmin kuin pillereinä ja nieleminenkin on helpompaa. Aina kun itse käytän nestemäistä valmistetta, se on Mivitotal. Otan aamiaisen yhteydessä ensimmäisen 15-20 millilitran annoksen ja toisen samanmoisen treenipäivän punttiähellyksen jälkeen.

Tarkempaa tietoa Mivitotalista saat klikkaamalla ensin blogini oikeassa reunassa olevaa Fitnesstukku-kuvaa ja sitten avautuvan ikkunan vasemman reunan luettelosta tekstiä "Vitamiinit & Mineraalit". Rullaa sitten alaspäin ja klikkaa kuvaa "Mivitotal Plus".

Suosittelen Sinulle Mivitotalin lisäksi Fitnesstukun vitamiinit-sivuilta ainakin syksyisin ja talvisin jotain D-vitamiinituotetta.

Lue lisää treenaajan lisäravinteista tästä.OMAT TREENIT

Aloittaessani omat lihaskuntotreenini vajaat 50 vuotta sitten olin suunnilleen 16-vuotias ja 55-kiloinen. Suurimmillaan painoni oli hieman alle 90 kiloa, mistä vuonna 1999 todettu luuydinsyöpäni pudotti sen takaisin alkulukemiin, siis 55 kiloon. Raskaat hoidot läpikäytyäni aloin jälleen treenata. Onnistuinkin kohtuullisesti, sillä sain kolmisenkymmentä kiloa painoa takaisin. Juuri tällä hetkellä se tosin on vain 20 kiloa noiden syöpälukemien yläpuolella.

"Oppia ikä kaikki" on hyvä ja paikkansa pitävä sanonta. Useimmiten oppiminen tapahtuu niin sanotusti kantapään eli virheiden kautta. Aloittaessani harjoitteluni 1960-luvun loppupuolella oli informaatiota treeneistä ja ravinnosta kovasti vähän. Virheitä tuli siis tehtyä ja paljon, ja pitkään. Nyt informaatiota pukkaa joka tuutista. Aamulla kun avaat telkkarisi saatat kuulla ja nähdä asiaa vaikka elämäntapavalmennuksesta ja 5/2-dieetistä. Jos olet innokas ja utelias, Sinulla on mahdollisuus tilata kuntoiluaiheisia sähköposteja ympäri maapalloa tai ainakin eglantia puhuvista maista. Minulle niitä tulee USA:sta, Kanadasta, Englannista, Australiasta ja myös Saksasta sekä Ruotsista.

Viime aikoina olen saanut iskostettua omaan nuppiini - siis vanhakin (64 v) koira voi oppia uusia temppuja - muun muassa seuraavaa (hieman kärjistetysti):
 • jos haluat kehoosi lisää lihasta, treenaa kuten bodaaja,
 • jos haluat parantaa penkkipunnerrustulostasi, treenaa kuten voimanostaja tai
 • jos haluat pyrkiä sirkukseen, treenaa crossfitia tai tasapainoile painojen kanssa seisten bosulla tai jumppapallolla.
Itseni luokittelen tuohon ensimmäiseen ryhmään ... olen jonkinlainen kuntobodaaja. Niinpä käytän seuraavia treenitapoja:
 • 3-jakoinen ohjelma: 1) reidet, pohkeet ja vatsa 2) rinta, hartiat ja ojentajat 3) selkä, epäkkäät, hauikset ja kyynärvarret. Treeniä on joka toinen tai joka kolmas päivä. Välipäivinä lepään tai ulkoilen kevyesti (kävelyä).
 • Teen jokaisen liikeradan yleensä tempolla 4-2-1-0, 4-0-1-0 tai 4-1-2-1 (lasku-pysäytys-nosto-pysäytys).
 • Jännitän työstettävää lihasta koko sarjan ajan (sarjan kesto 40-45 sekuntia) - toistoja siis 5-8.
 • Palautukset sarjojen välillä noin 40 sekuntia.
 • Punttiosuuden kesto 40-50 minuuttia (sen lisäksi alkulämmittely ja loppujäähdyttely)
Tässä hyviä Youtube-videoita suoritustekniikoista (Ben Pakulski):

Reisitreeni: 
Rintatreeni: 
 Selkätreeni: 

PÄIVÄN AJATELMA

Vältä ottamasta vaikutteita heiltä, jotka vähättelevät kaikkea mitä teet. Pienet ihmiset tekevät aina niin, mutta todella suuret ihmiset saavat sinut tuntemaan, että myös sinusta voi tulla suuri.

Ei kommentteja: