maanantai 29. huhtikuuta 2013


VARASLÄHTÖ KESÄÄN ITSERUSKETTAVILLA

Tänään oli taas kahdeksan kuukauden välein toistuva luuydinsyöpäni kontrolli, johon kuuluvat verikokeet ja yhden vuorokauden virtsankeräys, joka tapahtui jo eilen. Kerran vuodessa tai kahdessa otetaan myös suuri määrä luustokuvia. Tulokset saan kuulla lääkäriltäni aina parin viikon kuluttua kokeista.

Kotoani sairaalaan kuljen mieluummin näin lumettomana aikana pyörällä kuin linja-autolla, koska joudun käyttämään kahta autoa tullen ja mennen. Tänään hyppäsin pyöräni satulaan noin 45 minuuttia ennen varaamaani labra-aikaa, jotta ei tarvitse polkea yltiöpäisesti. Vaikka olenkin vuosien mittaan saanut hankittua hyvät varusteet säälle kuin säälle, olivat matkat melkoisen kalseat. Vettä ei satanut, mutta tuuli kohtalaisen lujaa ja kylmästi, sillä lämpöasteita oli vain muutama.

Kupittaan uimalaa juuri kunnostettiin pian alkavaa kesäkautta varten. Toisinaan on jo toukokuun alussakin ollut helteitä, jotka ovat saaneet uimalan ääriään täyteen auringonottajia. Nuoruudessani olen ollut siellä ja myös Samppalinnan maauimalassa joitain kertoja lojumassa ja katsastelemassa "näkymiä".

Viime vuosina olen kokenut paremmaksi keinoksi saada väriä kroppaan itseruskettavilla tuotteilla, joista Yhteishyvä (toukokuu 2013, sivut 48-49) kertoo muun muassa seuraavaa:
Tekopäivetyksen teho perustuu dihydroksiasetonin eli DHA:n ihossa aiheuttamaan kemialliseen reaktioon. DHA on sokeri, joka värjää ihon uloimman kerroksen kuolleita ihosoluja.
"Värin muutos aiheutuu DHA:n reagoidessa iholla olevien aminohappojen kanssa. Ihmisillä on eri määrä aminohappoja, joten itseruskettavan tuotteen teho ja sävy voi vaihdella käyttäjän mukaan."
Iholla tapahtuva kemiallinen reaktio aiheuttaa myös monille tutun, itseruskettavasta syntyvän voimakkaan tuoksun.
”Jos tuoksu häiritsee, voi tuotetta levittää illalla ja käydä aamulla suihkussa ennen päivän menoja. Itseruskettavan vaikutuksen huomaa kahden—neljän tunnin kuluttua, mutta väri syventyy vasta seuraavaksi päiväksi", Beiersdorfin markkinointikoordinaattori Maaret Lämsä kertoo.
Tasainen lopputulos syntyy hyvälllä valmistelulla. Iho kannattaa kuoria aina ensiksi. Sorjia kesäsääriä tavoittelevan on hyvä poistaa myös ihokarvat ennen itseruskettavan levittämistä. Esimerkiksi karvanpoistoliuskat voivat kuoria kuollutta ihosolukkoa ja samalla tekorusketusta.
Säännöllisellä itseruskettavien käytöllä ja huolellisella levityksellä saa kauniin värin ilman auringossa kylpemisen haitallisia vaiktuksia.
"On kuitenkin muistettava, ettei itseruskettavan tuoma päivetys suojaa auringon säteiltä kuten ihoa paksuntava luonnollinen päivetys. Kesällä itseruskettavan kanssa on hyvä käyttää auringonsuojatuotteita."
 Linkkejä:

PÄIVÄN AJATELMA

Parempi tehdä jotain epätäydellisesti 
kuin olla mestarillisesti tekemättä mitään.

Robert Schuller

positiivarit.fi


Ei kommentteja: