keskiviikko 24. huhtikuuta 2013


ONKO IHANNEKUVASI OMASTA KEHOSTASI REALISTINEN?

Olen kuntoillut melko säännöllisesti ja omasta mielestäni myös monipuolisesti kuudella eri vuosikymmenellä (1960-luvulta lähtien). Olen huomannut, että iän myötä tavoitteeni ovat siirtyneet ulkonäöllisistä enemmän terveydellisten puolelle. Kait olen silti vieläkin keskivertoa ikätoveriani (63 v) turhamaisempi. Enää ei silti juurikaan merkitse mitään mikä on hauikseni mitta. Tärkeämpi on se, että kehopakettini kokonaisuudessaan on mahdollisimman terve, toimiva ja edes jonkinverran edustava ulospäin - näin ikämiehenäkin.

KuntoPlus -lehden lukija kysyy:
Miksi keskityn vartaloni huonoihin puoliin?
Olen kuntoillut ja syönyt terveellisesti puolen vuoden ajan ja saanut pudotettua painoani noin 10 kiloa. Näen, että olen kauniimpi, ja tunnen saaneeni lisää energiaa, mutta silti ajattelen, että olen liian lihava reisistä ja pakaroista. Välillä tekisi mieli antaa kokonaan periksi! Millä oppisin ajattelemaan myönteisesti?
KuntoPlussan motivaatioasiantuntija Rikke Rønholt vastaa:
Jokaisella on ihannekuva omasta ulkomuodostaan. Tuo ihannekuva on yleensä täysin epärealistinen ja peräisin naistenlehdistä ja amerikkalaisusta elokuvista, joissa kaikilla naisilla on barbin reidet ja timmi takamus. Käytännössä kaikki – mukaan lukien muotinäytösten ja mainosten mallit – ovat omasta mielestään epätäydellisiä.
Kun sanot, että mielesi tekee antaa periksi, tarkoitatko, että aiot luopua ”täydellisen” vartalon tavoittelusta vai vartalosi hoitamisesta yleensä? Ensimmäinen on loistoidea! Unohda ulkonäköpaineet ja muotilehtien epärealistisiksi muokatut kuvat. Kehosi huoltamisesta luopumista sen sijaan ei voi suositella. Terveen elämäntavan pitäisi olla luonnollinen osa persoonaa ja elämää. Se ei tarkoita askeettista elämää ilman nautintoja vaan sitä, että ei tee hallaa itselleen.
Jos liikut säännöllisesti, syöt terveellisesti ja vältät ylensyöntiä, kehosi löytää vähitellen luonnollisen ihannetilansa. Kirjoitit, että olet elänyt terveellisesti puolen vuoden ajan. Jos vertaat sitä siihen aikaan, jonka olet elänyt epäterveellisesti, aika ei olekaan niin pitkä. Pysyvään elämäntapamuutokseen pääseminen vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä! Pidä siis pintasi!
Ajattele saavutuksiasi ja iloitse hyvistä tuloksistasi ja mieti, haluatko palata entiseen olemukseesi. Jos et, jatka valitsemallasi linjalla. Et häviä mitään, voit vain voittaa!

ENGLANNINKIELISESSÄ BLOGISSANI EILEN
  • Two Tricks to Getting Abs that POP
  • Smoking Cessation - The world's most comprehensive stop smoking hypnosis program!
Fitness Tips


PÄIVÄN AJATELMA

Kun luulet käyneesi läpi kaikki mahdollisuudet,
muista: et ole!

Robert Schuller

positiivarit.fiEi kommentteja: