maanantai 4. maaliskuuta 2013


TOIMINTAA SISÄREISILLE JA KAHVAKUULALLE

Kävijämäärälaskuri antaa monipuolista tietoa eimerkiksi siitä millä hakusanoilla on blogiini päädytty. Kahdesta yleisimmästä eli rasvanpoltosta ja kiinteytyksestä kerroin jo perjantaina. Nyt ovat vuorossa sisäreidet, ohjelma ja kahvakuula.

Sisäreidet

Naisille kertyy rasvaa ensisijaisesti alavatsaan, lantioon ja reisiin. Samat ovat kohteet miehillä rasvan pakkautumiselle silloin, kun mieshormonin (testosteroni) tuotanto ja liikunnan määrä on syystä tai toisesta liian vähäistä ja ravinto liian runsasta. Rasvan määrää voi vähentää kropasta, vaikkakaan ei paikallisesti, oikeanlaisella ravinnolla, jota tukee lihaksia vahvistava liikunta.

Joillakin kuntosaleilla on erityisiä laitteita, joissa istua kökötetään jalat levällään ja puristetaan ne sitten yhteen. Olen vuosikymmenien aikana nähnyt monien huippumiesten ja -naisten treeniä ja lukenut niistä. En ole kuitenkaan koskaan havainnut yhdenkään heistä käyttävän tuollaisia laitteita. Paljon tehokkaampaa on toteuttaa kyykyt ja prässit leveällä jalka-asennolla:

Ohjelma

On sitten kyseessä treeni- tai ravinto-ohjelma on tärkeää, että se soveltuu omalle tasolle, omiin tarpeisiin ja myös taloudellisiin mahdollisuuksiin. Yli- tai alimitoitetusta paketista, joka ei noita huomioi, ei ole oikeanlaista hyötyä muuta kuin ajankuluna.

Ulkomaalaisten asiantuntijoiden laatimia ohjelmia löydät blogini oikea reunan kohdasta englanninkielisiä oppaita. Ne ovat toki hyviä, mutta eivät millään lailla yksilöllisiä. Sinun toiveitasi ja mahdollisuuksiasi ei niissä siis huomioida. Tästä on se hyöty, että hinta on yleensä melkoisen huokea.

Jos kaipaat suomenkielistä yksilöllistä opasta runsaalla perustiedolla ja juuri Sinulle soveltuvilla ohjelmilla, suosittelen, että tilaat sen minulta. Kysele lisää sähköpostitse ... arto.painilainen@gmail.com.


Kahvakuula

Jo ennen oman painoharjoitteluni aloittamista 1960-luvulla oli ollut olemassa kahvakuulia kuulemma jo yli 250 vuotta. 1970-luvulla Wrange myi käsipainotankoihin liitettäviä kahvoja, jotka tuolloin hankin. Varsinaisia kahvakuulia ei minulla kuitenkaan ole, sillä selkärankani ei sellaisia luultavasti sietäisi.

Paljon lisätietoa ohjelmineen löydät osoitteista:
Ninni 1v (syntynyt 4.3.2012)


PÄIVÄN AJATELMA

Avain onnistumisiin on kohdistaa tietoisuus niihin asioihin,
joita haluamme, ei niihin, joita pelkäämme.

Brian Tracy

positiivarit.fi


Ei kommentteja: