perjantai 22. helmikuuta 2013


TODELLISTA PULAA RESURSSEISTA vai TEKOSYITÄ?

Ajanpuute

Meidän kaikkien vuorokauden mitta on sama 24 tuntia. Jos nukkuu kahdeksan tuntia ja on siinä onnellisessa asemassa, että on ansiotyössä, johon matkoineen menee toinen kahdeksan, jää jäljelle vielä kolmas kahdeksan tuntia. Päivittäisen tunnin kuntoilun ja siihen mahdollisesti menevien matkojen jälkeen on käytössä vielä kuusi tuntia! Kyse ei ole ajanpuutteesta vaan ajankäytön järkeistämisestä.

Työttömyys lisääntyy jatkuvasti meillä Suomessakin. Työtön ei voi vedota lainkaan ajanpuutteeseen, sillä hänellä on nukkumisen jälkeen potissaan 16 tuntia käytettäväksi.


Tyhjyys pankkitilillä ja kukkarossa

Pienituloisella tai jopa toimeentulotuilla elävillä ei juurikaan ole mahdollisuutta maksaa kuntosalien kuukausimaksuja, saatikka ostaa ja valmistaa riittävän laadukasta ruokaa ja lisäravinteita. Sen ei tule kuitenkaan estää kuntoilemasta. Pitää vain valita sopiva laji, paikka ja sopivat välineet.


Liian vanha

Minua kehotettiin alkamaan nelikymppisenä normaali elämä kaljan kittaamisineen ja makkaran vääntämisineen ja jättämään älytön ja turhanpäiväinen kuntoilu. Niin en tehnyt, vaan jatkan kuntoilemista ja suhtkoht terveelisen ravinnon nauttimista edelleen huolimatta 63 vuoden iästäni. Tuttavapiirissäni on useita samanikäisiä (60-65 -vuotiaita), jotka treenaavat yhä melkoisen lujaa ja monipuolisesti. Ikä ei ole este, vaan korkeintaan pieni hidaste!


Liikaa vaivoja ja sairauksia

Sattuu sieltä ja sattuu täältä - ei voi kuntoilla. Minulla todettiin vuonna 1999 ärhäkkä luuydinsyöpä. Vaikka se saatiin taltutettua kahdella kantasolusiirrolla, se jätti luustooni vaurioita, jotka aiheuttavat yhä päivittäistä särkyä ja kankeutta. Säännöllinen liikunta helpottaa jomotuksia eikä järkevästi toteutettuna lisää niitä.

Vuonna 1999 lääkärit antoivat minulle jäljellä olevien vuosieni ennusteeksi: viiden vuoden kuluttua diagnoosista on elossa luuydinsyöpäpotilaista 25 prosenttia ja kymmenen vuoden päästä ainoastaan 5 prosenttia. Kuulun näin onnekkaimpaan muutamaan prosenttiin. Melkoinen "lottovoitto".


Yhteenveto

Olkoonpa resurssisi kuntoiluun ja muuhunkin mitkä tahansa, voit aina tehdä jotakin elämänlaatusi ja onnellisuutesi kohentamiseksi. Älä missään nimessä luovuta, vaikka kukaan ei Sinuun uskoisi.

Katso tarkoin seuraavat videot ja mieti onko tilanteesi loppujen lopuksi erityisen huono vai keksitkö pelkkiä tekosyitä:

Ari Kokkonen (Turku)


ENGLANNINKIELISESSÄ BLOGISSANI EILEN
  • Your 27 Unique Workouts Are Ready (time sensitive)
Fitness TipsPÄIVÄN AJATELMA

Suurin voitto elämässä ei ole se, ettet koskaan epäonnistu, vaan että kykenet aina aloittamaan uudelleen jokaisen epäonnistumisen jälkeen.

positiivarit.fi


HYVÄÄ VIIKONLOPPUA ...4 kommenttia:

Ville Lehtinen kirjoitti...

Todella mainio kirjoitus :)

Arto Painilainen kirjoitti...

Kiitos Sinulle, Ville.

Outi kirjoitti...

Monta erinomaista asiaa, mutta yksi aivan erityisesti:

"Älä missään nimessä luovuta, vaikka kukaan ei Sinuun uskoisi."

Jokainen meistä on oman onnensa seppä. Kukaan toinen ei voi nostaa takapuoltasi irti sohvasta, mutta kukaan toinen ei myöskään voi estää liikunnan antamaa nautintoa ja hyviä vaikutuksia. ...vaikkahan sitten ei niitä ymmärtäisi.

Arto Painilainen kirjoitti...

Niinhän se menee Outi. Hyviä talvipäivien jatkoja.