keskiviikko 27. helmikuuta 2013


OLISIKO JO AIKA KEHON PUHDISTUSKUURILLE?

Silloin kun elimistö on terve ja toimii normaalisti, se kykenee puhdistamaan itseään ilman mitään kuureja. Usein puolustus- ja puhdistusjärjestelmässä on häikkää ja tarvitaan joko hedelmä- ja vihanneskuuria tai jopa erityinen nestekuuri.

Puhdistuskuurit eivät ole pelkästään "täti-ihmisten" touhuja, sillä maailman kymmenen parhaan ammattilais-kehonrakentajan joukkoon kuuluva kanadalainen Ben Pakulski käyttää niitä.

Anna-Kaarina Karvonen antaa LiveLife-lehdessä (1/2013, sivu 21) seuraavanlaisia vinkkejä:

Milloin kannattaa pitää puhdistuskuuri?

Puhdistuskuuri kannattaa pitää 2-4 kertaa vuodessa; esimerkiksi alkusyksystä, ennen kuin syksyn kiire ja stressi iskevät tosissaan päälle, tai kevättalvella, kun keho valmistautuu taas heräämään valoon ja kesään. Kun olo tuntuu raskaalta ja vetämättömältä, voi puhdistuskuuri auttaa.


Mitä vaikutuksia puhdistuskuurilla on?

Kuona-aineet lähtevät liikkeelle kuurin ensi päivinä, mistä voi seurata päänsärkyä ja huonoa oloa. Pian kuitenkin huomaat, että olosi on energisempi ja jaksavampi, ja kun arkeen paluun kuurin jälkeen hoitaa hyvin, tämä olo myös jatkuu pitikään.


Mikä tuote olisi tehokas?

Life-myymälästä löydät useita hyviä vaihtoehtoja puhdistuskuuria varten. Perinteisen mehupaaston rinnalle on noussut useita yrttivalmisteita, joihin on valikoitu yrttejä kokonaisvaltaista puhdistusta silmälläpitäen. Näiden joukosta löytyy myös lisäaineettomia vaihtoehtoja: nestemäinen MethodDraine Detox ja uutena Suomessa Renew Life -sarja, jonka puhdistustuotteiden vaikuttavat aineet - yrtit ja kivennäisaineet - on pakattu kasvikapseleihin ilman mitään säilöntä-, väri-, tabletointi- tai muitakaan lisäaineita.

Voit koostaa kuurin myös itse ruokavalion avulla. Jätä pois sokeri, viljat, maitotuotteet ja nautintoaineet; tee itse lisäaineetonta ruokaa ja keskity kasviksiin sekä kalaan, kanaan ja muihin hyviin proteiineihin. Juo kolme litraa vettä ja yrttiteetä päivittäin. Aloita aamu superfood-smoothiella, johon laitat marjojen ja hedelmien lisäksi puhdistavaa viherjauhetta (spirulina ja vehnänoras), virkistäviä vitamiinien lähteitä (maca-jauhe, amla-marja) ja suolistoa puhdistavaa kuitua (psyllium tai chia-siemen - muista antaa näiden turvota hetki ja juoda riittävästi vettä päälle!). Mineraalirikas kookosvesi on erinomainen paitsi janojuomana, myös smoothien pohjana.


Miten jatkan kuurin jälkeen?

Pidät olosi pitkään hyvänä, kun jatkat kuurin jälkeenkin nautintoaineiden, sokerin ja valkoisen viljan välttelyä. Jos aikataulusi antaa myöden, voit myös pitää viikoittaisen puhdistuspäivän, esimerkiksi smoothiepäivän. Syö paljon tuoreita kasviksia ja vihreää ja valikoi superfoodien joukosta omaan elämäntyyliisi sopivat elinvoiman tuojat!
PÄIVÄN AJATELMA

Muut eivät ehkä ole kohdistaneet
minkäänlaisia odotuksia sinuun,
mutta eihän sillä ole mitään merkitystä;
riittää kun sinä kohdistat niitä itseesi.

positiivarit.fi


Ei kommentteja: