perjantai 25. tammikuuta 2013


MIESHORMONIT KOHDALLEEN

Olen jo muutamia kertoja aikaisemminkin kirjoittanut blogissani kahdesta ehtyvästä luonnonvarasta. Aivan vielä ne eivät ole kaikonneet sukupuuttoon, partaalla ovat kuitenkin. Poliisit kertovat, että koko ajan on yhä enemmän miehiin kohdistuvaa perheväkivaltaa. Naisista kun on tulossa runsaasti alkoholia, tupakkaa ja voimasanoja käyttävää tuulipukuporukkaa. Missä lymyävät naiselliset naiset …kunpa sen tietäisi.

Tänä aamuna Ykkösen aamu-tv:ssa kerrottiin taas kerran, että noin neljännes Suomen työikäisistä miehistä käyttää runsaasti alkoholia. Se yhdistettynä liian vähäiseen liikuntaan, puutteelliseen ravintoon, huonosti nukuttuihin öihin ja runsaaseen tupakointiin, ajaa miespoloisen täysin väärille raiteille. Mikään ei enää toimi kunnolla, ei ylä- sen enempää kuin alapääkään. Tosimiehet käyvät vähiin.

Onneksi tilannetta voi aivan itse muuttaa, sillä sopivalla treenillä, ravinnolla, levolla ja henkisellä asenteella voi vaikuttaa luonnolliseen hormonitoimintaansa. Kaikesta ulkopuolisesta lääkityksestä (hormonit) on syytä pysyä mahdollisimman pitkään erossa. Lääkkeet kuuluvat sairaiksi todetuille ja niitä tulee ottaa vain lääkärin valvonnassa eikä siksi, että joku iso kaveri niitä salilla tai tuttavapiirissä ehdottaa ja kauppaa pimeästi.

Tässä lyhyenä luettelona keinoja, joilla voit kohentaa omaa testosteronituotantoasi luonnollisesti ilman haitallisia ja kiellettyjä lääkeaineita:

1. Pidä rasvaprosenttisi välillä 10-15% (naisilla 18-25%).
2. Ellet ole nimenomaan laihduttamassa, huolehdi riittävästä energiansaannista.
3. Huolehdi, että saat noin kolmanneksen ruokavaliosi energiamäärästä rasvoista.
4. Sinun tulee saada ravinnostasi proteiinia 2-2.5 grammaa jokaista rasvatonta painokiloasi kohden. Hiilihydraattien osuus on se mitä jää jäljelle päivittäisestä energiantarpeestasi laskettuasi proteiinin ja rasvan määrät yhteen.
5. Rajoita alkoholin nauttiminen minimiin.
6. Vältä soijapitoisia (lisä)ravinteita.
7. Ota päivittäin jotain hyvää monivitamiini- ja kivennäisainevalmistetta (esim. Mivitotal).
8. Harjoittele painoilla kolmasti viikossa.
9. Pidä viikko-ohjelmassasi mukana painoharjoittelun lisäksi myös verenkierto- ja hengityselimistön kuntoa kohottavaa liikuntaa. Tee ne vuoropäivin. Pidä harjoituskertasi kohtuullisen (30 – 60 minuuttia) mittaisina.

HUOM! ”Testosteroni Boosterit” ovat miltei sataprosenttisesti huijausta, pelkkää rahastusta. Kannattaa satsata oikeanlaiseen ravintoon, intensiiviseen treeniin, tasapainoiseen mieleen, lepoon ja palautumiseen.

Lihasten palautuminen ja kasvu tapahtuu levon aikana. Luonnollista kasvuhormonia erittyy syvän unen aikana. On siis syytä nukkua kunnolla. Valvomisia kannattaa välttää, sillä se estää myös rasvanpolttoa.

On vältettävä kaikkea stressiä. Stressi lisää kortisolin eritystä (stressihormoni), mikä puolestaan aiheuttaa kataboliaa (kudoskatoa – lihasten pienenemistä). Pyri olemaan kehonrakentaja älä kehonnakertaja.

Suurten ja vähän pienempienkin tavoitteiden saavuttamiseen tarvitaan pitkäjänteisyyttä. Kuukaudessa ei, ei edes vuodessa tapahdu valtaisia muutoksia kehon lihasmassassa ja voimassa. On jaksettava vuodesta toiseen, joskus jopa vuosikymmeniä.


Kolme erilaista treenitapaa kolmen eri hormonitason optimointiin:

1. Testosteroni / estrogeeni

Estrogeenista johtuu rasvan kertyminen alavartaloon (navasta polviin). Veren testosteronitasoa on todettu Density Trainingin kohottavan. Siinä tehdään mahdollisimman paljon sarjoja lyhyessä ajassa.

http://gymless.com/_blog/Gymless_Training_Blog/post/What_Is_Density_Training


2. Kasvuhormoni / kortisoli

Syvän unen aikana erittyy eniten kasvuhormonia, joka on monella tapaa hyväksi koko keholle. Mitä enemmän on stressiä, sitä enemmän erittyy stressihormoni kortisolia, joka ei uudista ja kasvata, vaan aiheuttaa kudoskatoa. Kasvuhormonin tuoton edistämiseen soveltuu Lactid Acid Training. Siinä tavallisesta nostotemposta poiketen lasku on nopea (1 s) ja nosto hidas (4-6 s).

http://www.tmuscle.com/free_online_article/sports_body_training_performance/lactic_acid_training_for_fat_loss


3. Insuliini

Insuliinitasoon voi vaikuttaa Dynamic Trainingilla, jossa tehdään esimerkiksi liikeyhdistelmiä kuten vaikka kyykky+punnerrus.

http://www.bodybuilding.com/fun/drobson248.htm


Lisälinkkejä:

http://ezinearticles.com/?A-Guide-To-High-Testosterone-Foods&id=159720

http://www.dietihub.com/foods-that-increase-testosterone-levels

http://www.discussbodybuilding.com/13-Ways-to-Naturally-Boost-Your-Testosterone-Levelsm144525

http://www.11points.com/Food-Drink/11_Foods_That_Just_Might_Kill_Your_Sex_Dri


ENGLANNINKIELISESSÄ BLOGISSANI EILEN
  • The Habit of Starting
Fitness TipsPÄIVÄN AJATELMA

On suurta kypsyyttä myöntää tekemänsä erehdys kokonaan omakseen.

Jouni Apajalahti

positiivarit.fi


HYVÄÄ VIIKONLOPPUA ...


Ei kommentteja: