keskiviikko 21. marraskuuta 2012ARNOLD SCHWARZENEGGERIN 10 PERIAATETTA - osa 4

4. Voit tasoittaa puntit hillittömällä huumorilla. 


Vuonna 2009 ystäväni Willie Brown, San Franciscon entinen pormestari ja pisimpään edustajainhuoneen puhemiehenä toiminut poliitikko Kalifornian historiassa, isännöi Kalifornian demokraattipuolucen vaalijahan keruutilaisuutta San Franciscon Fairmont-hotellissa. Hän ja minä tuumasimme, että olisi hauska juttu, jos minä pistäytyisin paikalla.

Ilmaannuin hotelliin yllättäen ia halasin ja pussailin Willietä poskille yleisön nähden, mikä kauhistutti suunnilleen joka toista demokraattia. Joka toinen nauroi. Mutta sitten ensimmäisen kauden kansanedustaja San Franciscosta nimeltä Tom Ammiano nousi ylös pöytänsä äärestä ja alkoi ahdistella minua. "Suutele homopersettäni!” hän huusi. Lehdetkin kirjoittivat siitä.

Ammianon siviiliammatti politiikan ulkopuolella oli koomikko. Minä en sanonut tilanteessa mitään. Tosi hauskaa, hah, hah. Tuumasin kuitenkin hiljaa itsekseni, että vielä tulee aika, jolloin allekirjoitan esityksiä ja saan yhden, joka tulee häneltä...

Ja toden totta, pari viikkoa myöhemmin pöydälleni tupsahti Ammianon esitys. Se oli rutiinia ja koski jotakin juttua San Franciscon rannoilla, mutta hänelle se oli tosi tärkeä. Hylkäsin sen veto-oikeudellani, mutta annoin virkamiehilleni ohjeen muotoilla vetoviestini tarkkaan harkitulla, sympaattisella tavalla.

Kukaan ei tajunnut viestiä, joka syntyy, kun tekstirivien ensimmäiset kirjaimet luetaan ylhäältä alaspäin. Niinpä me lähetimme vinkin muutamille toimittajille: ”Oletko varma, että olet lukenut kuvernöörin vetoviestin oikealla tavalla? Ehkä sinun pjläisi lukea se pystysuoraan." Niin kaikki sitten tekivät ja huomasivat myös jujun tekstin muotoilussa. Syntyi iso kohu:

Kirjaimista muotoutuvat sanat "fuck you” (“haista vittu"). Toimittajat kysyivät tiedottajaltani, oliko haista vittu -viesti laadittu tahallaan ja hän sanoi, että ”ei, ei meillä ollut siitä aavistuskaan. Sen täytyi olla erehdys.” Seuraavassa lehdistötilaisuudessani eräs toimittaja nosti kuitenkin kätensä ja sanoi: "Me näytimme tätä viestiä matemaatikolle. Hänen mukaansa todennäköisyys tällaisen muotoilun syntymiselle erehdyksessä on yli kahden miljardin suhde yhteen.”

”Hyvä on” minä vastasin. ”Mikset mene takaisin sen saman asiantuntijan luokse ja kysy, mikä todennäköisyys on sille, että itävaltalaisesta maalaispojasta tulee kaikkien aikojen suurin kehonrakentaja, että hän pääsee elokuvabisnekseen, nai Kennedyn ja tulee sitten valituksi Yhdysvaltain suurimman osavaltion kuvernööriksi. Tule takaisin seuraavaan lehdistötilaisuuteen ja kerro, mikä se todennäköisyys on."

Toimittajat nauroivat. Tom Ammianon sen sijaan raportoitiin kommentoineen: ”Minä olin nuija, joten on hänelläkin oikeus olla nuija." Se laukaisi koko tilanteen. (Vuotta myöhemmin hyväksyin ja allekirjoitin laiksi toisen hänen tekemänsä esityksen. Julkaisin sitä koskevan lausunnon, joka samalla tavalla pystysuoraan luettuna kertoi ”o-l-e h-y-v-ä".)

Lähde: Total Recall - Uskomaton elämäntarinani, sivut 628-630.

Lisää asiaa Arnold Schwarzeneggeristä löydät:

PSORIASIS PUHUTTAA

Psoriasisliitto on teettänyt jälleen uuden tutkimuksen, joka on saanut paljon julkisuutta.

Selvä enemmistö vaikeaa psoriasista sairastavista ei saa tehokasta hoitoa

Tuore tutkimus paljastaa:
  • n. 2/3 keskivaikeaa tai vaikeaa psoriasista sairastavista elää tilanteessa, jossa hoitotulos on liian huono eli potilas kärsii oireistaan hoidosta huolimatta
  • Toisaalta silloinkin kun tehokas hoito löydetään prosessi vie luvattoman pitkään, keskimäärin 4 vuotta. Tehokkaalla hoidolla portaat pystyttäisiin käymään läpi vuodessa.
  • Tutkimukseen osallistui 1800 suomalaista
 Asiantuntijoiden mukaan tähän on kaksi syytä:
  • Osa potilaista ei tiedä, että psoriasiksen hoito on kehittynyt merkittävästi biologisten hoitojen ansiosta. Jatkuvan rasvaamisen sijaan potilas voi saada muutaman kerran vuodessa pistoksen ja kaikki oireet pysyvät poissa.
  • Hoitoa tulisi tehostaa. Jos alemman hoitoportaan hoidot eivät tehoa, tulisi mennä seuraavalle portaalle niin kauan kunnes toimiva hoito löytyy.
Psoriasisliiton tiedote: Vaikeaa psoriasista sairastavat eivät saa tehokasta hoitoa

Samasta aiheesta tuoreita klippejä verkossa:KAIPAATKO LISÄTULOJA

Meille "tavallisille" ihmisille elämä kallistuu palkkoja ja eläkkeitä nopeammin. Kun ikää karttuu, on työnsaanti aina vaan vaikeampaa, huolimatta kasvavasta elämänkokemuksesta. Omalla kohdallani se tarkoittaa, että on jostain koetettava riipiä jotain lisätuloja, jotta saisi edes välttämättömimmät menot (ruoka- ja asumiskulut) hoidettua. Minulle ainoa vaihtoehto on ollut internetmarkkinointi.

Kuten kaikkialla yhteiskunnassa, myös internetmarkkinoinnissa on paljon kusetusta eli pelkkää oman edun tavoittelua. Kuitenkin löytyy joitain ohjelmia, joilla saatat onnistua saamaan itsellesi lisätuloja jos Sinulla on:
  • jonkinverran ylimääräistä aikaa, 
  • kohtuullinen englanninkielen ymmärrys ja 
  • pitkäjänteisyyttä.
Käypä vierailemassa "bisnessivuillani".

Craig Ballantyne "Guru Personal Trainer"

ENGLANNINKIELISESSÄ BLOGISSANI EILEN
  • TWO Workouts That Saved Guru Personal Trainer From Embarrassment
Fitness TipsPÄIVÄN AJATELMA

Muista, että tämä päivä tulee olemaan vain kerran eikä koskaan palaa. Kuvittelemme, että se tulee huomenna jälleen, mutta se on toinen päivä, joka myöskin tulee ainoastaan kerran.

Arthur Schopenhauer

positiivarit.fi


Ei kommentteja: