maanantai 19. marraskuuta 2012ARNOLD SCHWARZENEGGERIN 10 PERIAATETTA - osa 3

3. Unohda suunnitelma B.


Koetellakseen itseään ja kasvaakseen ihmisen on toimittava ilman turvaverkkoa. Vuoden 2004 alussa mielipidetiedustelujen numerot näyttivät hyvin alhaista kannatusta vasta julkistetuille kansanäänestysaloitteilleni, joissa me pyysimme äänestäjiltä lupaa osavaltion 15 miljardin dollarin velkojen uudelleenrahoittamiselle. Budjettiasiantuntijamme vääntelivät jo käsiään. "Mitä me teemme, jos nämä aloitteet eivät mene läpi? Me tarvitsemme suunnitelman B?”Mistä moinen tappioasenne?” minä kysyin. "Jos meillä ei ole suunnitelmaa B, meidän on saatava suunnitelma A toimimaan. Me julkistimme nämä aloitteet vasta äskettäin. Voimme vielä tehdä paljon päästäksemme lähemmäs tavoitetta.”

Jos on hermostunut, tulee varasuunnitelmien asemasta ajatella pahinta mahdollista vaihtoehtoa ja sen seurauksia. Kuinka pahoja ne voisivat olla? Pian huomaa, etteivät lainkaan pahat. Jos epäonnistuu pyrkiessään kuvernööriksi, voi tuntea itsesi nöyryytetyksi, mutta mitään sen pahempaa ei voi tapahtua. Kannattaa miettiä kaikkia presidenttiehdokkaita, jotka jättävät leikin kesken. Ihmiset ymmärtävät pelin hengen.

Minä ajattelin, että jos häviäisin kuvernöorinvaalin, palaisin takaisin elokuvien pariin ja tienaisin rutosti rahaa. Olisin vapaa mies, söisin hyvää ruokaa, ajelisin moottoripyörälläni ja viettäisin enemmän aikaa perheen parissa. Silti tein kaikkeni vaalin hyväksi. Kasasin parhaan mahdollisen tiimin, keräsin rahat ja tein erinomaisen kampanjan. Jos se ei olisi riittänyt, olisin sanonut, että ei onnistunut tällä kertaa. Kun hävisin kaikki kansanäanestysaloitteeni vuonna 2005, ei sekään tappanut minua. Elämä jatkui ja johdin fantastista kauppavaltuuskunnan matkaa Kiinaan. Ja vuotta myöhemmin minut valittiin uudelleen.

Syvimmässä koskaan näkemässäni kurjuudessa elivät miehet, jotka työskentelivät Etelä-Afrikan timanttikaivoksilla käydessäni niissä 1960-luvulla. Kaivokset olivat lähes 500 metrin syvyydessä, jossa lämpötila oli 43 astetta. Työntekijöille maksettiin palkkaa dollari päivässä ja heidät päästettiin kotiin perheidensä luokse vain kerran vuodessa. Ne tyypit olivat todella kusessa. Jos pärjäät sitä paremmin, asiasi ovat hyvässä mallissa.

Lähde: Total Recall - Uskomaton elämäntarinani, sivut 627-628.OMAT TREENIT


Jos olet tarkemmin tutkaillut blogiani, olet havainnut, että ikäni on 63. Tuohon lukemaan mahtuu paljon ja monenlaista – painoharjoitteluakin jo noin 45 vuotta. Olen jo pitkään ollut siinä tilanteessa, että jo muutaman päivän liikunnan harrastamattomuus aiheuttaa niin henkistä kuin etenkin fyysistä vaivaa … tulee vieroitusoireita. Niitä on nytkin. Pakkaa olla niin, että harjoittelen kerrallaan kenties liian paljon sekä määrällisesti että tehollisesti, joten tulee ”rokulipäiviä” treenistä. Kait olisi parempi nivelille ja mielelle tehdä jotain joka päivä: puntteja joka toinen päivä ja välipäivinä ulkoilua vaikka uusien kävelysauvojen kanssa.
Torstaina (15. marraskuuta) treenasin suurimmat lihasryhmät (rinta, selkä ja reidet) kahdeksalla kierroksella triplasarjoja (kolmea liikettä peräkkäin). Ensimmäisellä kierroksella tein jokaista liikettä 10 toistoa, toisella 11, kolmannella 12 … viimeisessä ”all out”. Harjoituskerran aikana en hosunut, vaan siirryin suhtkoht rauhallisesti liikkeestä ja kierroksesta toiseen.

Huom! Harjoittelen kotioloissa ja liikkeillä, jotka luuydinsyövän (todettu 1999) vaurioittama kroppani sietää. Etunojapunnerruksissa käytän ovirekkiä lattialla, koska ranteeni eivät taivu enää 90 asteen kulmaan. Maastavetoa en voi tehdä, joten selkäliikkeenä käytän esimerkiksi käsipainosoutua yhdellä kädelläMyöskään normaalia jalkakyykyä tangolla en rohkene tehdä, vaan turvaudun esimerkiksi 
jeffersonkyykkyyn.

Alkuverryttely
  • crosstraineria viisi minuuttia
  • dynaamista venyttelyä muutama minuutti
Punttiosuus (kahdeksan kierrosta triplasarjoja / yht. 47 minuuttia)
  • etunojapunnerrus 8 x 10 … 19
  • yhd.käd.soutu 8 x 10 … 17 / 8 x 10 … 17
  • jeffersonkyykky 8 x 10 … 20
Jäähdyttely
  • kevyttä spinningiä viisi minuuttia
  • kevyttä staattista venyttelyä muutama minuutti


PÄIVÄN AJATELMA

Ole aina mieluummin ensiluokkainen versio itsestäsi
kuin toisen luokan versio jostakusta muusta.

Judy Garland

Ei kommentteja: