perjantai 16. marraskuuta 2012ARNOLD SCHWARZENEGGERIN 10 PERIAATETTA - osa 2

2. Älä ajattele liikoja. 

Jos ajattelet koko ajan, mieli ei pysty rentoutumaan. Avainasia on päästää sekä keho että mieli kellumaan niin, että on täynnä energiaa siinä vaiheessa, kun on tehtävä päätös tai ratkaistava vaikea ongelma. Tämä ei tarkoita sitä, etteikö tarvitsisi käyttää aivoja, mutta osan ihmisestä on mentävä läpi elämän vaistonvaraisesti. Jos ei analysoi kaikkea mahdollista, pääsee eroon kaikesta siitä moskasta, joka täyttää mielen ja hidastaa ajattelua.


Mielen kääntäminen vapaalle on taidetta, se on eräänlaista meditointia. Tieto on äärimmäisen tärkeätä päätösten tekemiseksi, syystä, joka ei välttämättä ole ilmeinen. Mitä enemmän tietoa on, sitä enemmän pystyy nojautumaan vaistoihinsa eikä tarvitse käyttää aikaa aiheen opiskeluun. Silti ihmiset, joilla on tietoa, jämähtävät useimmissa tapauksissa paikoilleen ja hyytyvät. Mitä enemmän tiedät, sitä enemmän epäröit, ja tästä syystä fiksuimmatkin ihmiset epäonnistuvat täydellisesti.

Nyrkkeilijä tuo kehään valtavan määrän tietoa - milloin väistää, lyödä, lähettää vastaisku, tanssia taaksepäin tai estää. Mutta jos hänen pitäisi pohtia näitä vaihtoehtoja vastustajan iskun ollessa jo matkalla, matsi olisi ohi. Hänen on käytettävä osaamistaan sekunnin kymmenesosassa. Jos et luota omaan päätöksentekoprosessiisi, se hidastaa toimintaasi.

Liika ajattelu on syy ihmisten unettomuuteen. Heidän ajatuksensa harhailevat eivätkä he saa käännettyä niitä pois päältä. Liika analysointi rampauttaa ihmisen. Vuonna 1980 halusimme Al Ehringerin kanssa rakentaa korttelin Main Streetin päässä Santa Monicassa. Tarjouskilpailussa meitä vastassa olleet sijoittajat olivat huolissaan ja epäröivät. Mekin olimme tehneet kotityömme ja huomanneet, että kauppaan liittyi epävarmuuksia, jotka saattaisivat rajoittaa voitonmahdollisuuksia. Maapohja oli aiemmin ollut johdinautoliikenteen käytössä eikä se ollut myytävanä vaan tarjolla oli vain pitkäaikainen vuokrasopimus. Kemialliset jätteet olivat saastuttaneet pahoin lähellä olevan maapohjan. Entä jos tälläkin tontilla olisi samanlaisia ongelmia? Tonttia jatkui Santa Monican ja Venicen välisen rajan molemmille puolille, joten oli epäselvää, mitkä paikalliset verolait ja muut säädökset koskivat sitä. Me emme sen syvemmin uppoutuneet näihin haasteisiin, mutta kilpailijamme tekivät juuri niin ja hetken päästä he näkivät kaikkialla vain punaisia varoituslippuja. Niinpä he luopuivat kilvasta meidän nostaessamme tarjoustamme ja tontti oli meidän. Kahdessa vuodessa onnistuimme muuttamaan vuokrasopimuksemme ostosopimukseksi ja uhkapelimme alkoi kannattaa. 3100 Main Street osoittautui ilmiömäiseksi sijoitukseksi. Monia elokuvasopimuksiakin tehdään paineen alla ja jos hyytyy, niin häviää. Identtisissä kaksosissa meillä oli takaraja: Universal halusi tietää, sitoutuisimmeko me kaikki kolme, Danny, Ivan ja minä, tähän hankkeeseen. Aika ei riittänyt agenttien väliseen keskusteluun. Danny, Ivan ja minä raapustimme sopimuksen lounasravintolan lautasliinaan.
Me kaikki allekirjoitimme sen ja lähdimme ulos. Danny pisti myöhemmin sopimuslautasliinan kehyksiin.

Lähde: Total Recall - Uskomaton elämäntarinani, sivut 625-627.STATIINIT JA VERENPAINELÄÄKKEET EIVÄT SOVI YHTEEN

Tohtori Matti Tolonen kirjoittaa 2.11.2012 päivitetyissä terveysuutisissaan muun muassa:

Yli 650 000 suomalaista syö kolesterolilääkkeitä, statiineja, ja sadat tuhannet myös verenpainelääkeitä. Statiinien ja muiden lääkkeiden yhteiskäyttö voi aiheuttaa ikäviä sivuvaikutuksia, varoittaa Ison-Britannian The Medicines and Healthcare products Regulatory Agency (MHRA). Sivuvaikutuksiin lääkärit määräävät uusia lääkkeitä, jolloin noidankehä vain pahenee ja kustannukset kasvavat. Statiinit voi korvata berberiinillä, joka on tehokas ja turvallinen ravintolisä.

Etenkin statiinien ja verenpainelääkkeiden samanaikainen käyttö voi lisätä lihasten arkuutta, kipuja ja heikkenemistä sekä  kramppeja ja munuaisvaurioita. Simvastatiini (40 mg) aiheuttaa ongelmia jos sitä syödään yhtaikaa amlodipiinin tai diltiatseemin kanssa. Kummatkin ovat kalsiumkanavien salpaajia, jotka vaikuttavat sydämeen ja verisuonten sileään lihaksistoon. Niitä käytetään verenpaineen ja myös rintakipujen hoitoon yhdessä statiinien kanssa.

Orionin lääkeinfossa sanotaan mm.
"Amlodipin Orion voi vaikuttaa muihin lääkkeisiin ja muut lääkkeet voivat vaikuttaa siihen. Tällaisia lääkkeitä ovat:
  • ketokonatsoli, itrakonatsoli (sienilääkkeitä)
  • diltiatseemi, verapamiili (sydänlääkkeitä)
  • rifampisiini, erytromysiini, klaritromysiini (antibiootteja)
  • mäkikuisma (Hypericum perforatum)
  • ritonaviiri, indinaviiri, nelfinaviiri (ns. proteaasinestäjiin kuuluvia HIV-lääkkeitä)
  • dantroleeni-infuusio (vakavien kehon lämpötilapoikkeavuuksien hoitoon)
  • simvastatiini.
Amlodipin Orion -valmisteen verenpainetta alentava vaikutus saattaa voimistua, jos käytät jo muita lääkkeitä kohonneen verenpaineen hoitoon."

Kaiken kukkuraksi on käynyt ilmi, että kaksi viidestä statiinien käyttäjästä ei hyödy niistä mitään, koska lääke ei toimi. Lisäksi statiinit lisäävät riskiä sairastua tyypin 2 diabetekseen ja ne edistävät valtimoiden kalkkiutumista. Noin 260 000 suomalaista syö statiineja aivan turhaan ja suuri osa saa niistä vain sivuvaikutuksia. Statiineista ei ole hyötyä terveille.

Lähde: www.tritolonen.fi


ENGLANNINKIELISESSÄ BLOGISSANI TÄNÄÄN
  • Five Myths Preventing From Making Muscle Gains 
Fitness TipsHYVÄÄ VIIKONLOPPUA ....Ei kommentteja: