torstai 15. marraskuuta 2012


ARNOLD SCHWARZENEGGERIN 10 PERIAATETTA - osa 1


29.10-2.11.2012 välisenä aikana kirjoitin tässä blogissani arvioinnin Arnold Schwarzeneggerin vastikään Suomessa ilmestyneestä kirjasta Total Recall - Uskomaton elämäntarinani. Sen lopussa on kymmenen periaatetta, jotka hän on oppinut tavatessaan jonkun suurmiehen tai -naisen. Julkaisen ne nyt ennen siirtymistäni ainakin "joululomalle".
1. Älä koskaan anna ylpeytesi asettua tiellesi.
Muhammad Ali ja minä teimme yhdessä useita talk show -ohjelmia. Ihailin häntä aina, koska hän oli mestari, hänellä oli hieno persoonallisuus, hän oli ystävällinen ja ajatteli aina toisia ihmisiä. Maailma olisi parempi paikka, jos kaikki urheilijat olisivat hänen kaltaisiaan. Meillä oli tapana kohdata tv-ohjelmien odotushuoneissa ja vitsailla keskenämme.
Kerran hän haastoi minut heittämään hänet seinälle, jos kykenisin siihen. Joku nyrkkeilyihminen oli varmasti kehottanut häntä aloittamaan painojen nostamisen George Foremanin malliin, koska Ali tunnettiin paremminkin nopeudestaan ja taidostaan käyttää psykologiaa kuin puhtaasta voimasta. Hän halusi lisätä 'vahva kuin härkä' -määritteen jo ennestään tuttuun "leijuu kuin perhonen, pistää kuin mehiläinen" -sanontaan ja hän halusi nähdä, kuinka vahva kehonrakentaja lopulta oli. Pystyin heittämään hänet seinälle ja hän sanoi: "Vau, tämä painonnostohomma näyttää todella toimivan. Se on todella siistiä.”
Seuraavan kerran tavatessani hänet hänellä oli pari kaveria mukanaan ja hän sanoi: "Hei, katsokaas tätä. Arnold, yritäpäs tönäistä minua."
”Tämän täytyy olla kusetusta”, minä ajattelin."Ei kai kukaan halua tulla tönäistyksi kavereidensa silmien edessä."
Aloin työntää Alia rinnuksista ja painoin hänet huoneen takaseinää vasten, jolloin hän sanoi. "Minähän sanoin teille, kaverit! Tämä tyyppi on todella vahva. Se painonnostojuttu on todella hyvä.”
Hän ei välittänyt, vaikka hävisi tönimiskllpailun. Hän vain halusi näyttää ystävilleen, että punttiharjoittelulla oli vaikutusta. Se vahvisti sääriä ja lonkkia ja saattoi näin olla hyödyksi nyrkkeilyssä.
Lähde: Total Recall - Uskomaton elämäntarinani, sivu 625.PÄIVÄN AJATELMA

Virheiden tekemiseen käytetty elämä ei ole pelkästään kunniakkaampi, vaan myös hyödyllisempi kuin elämä, jota ei ole käytetty mihinkään.

George Bernard Shaw

positiivarit.fi


Ei kommentteja: