maanantai 22. lokakuuta 2012TOTAL RECALL


Kirjoitin viime viikon perjantaina seuraavasti:

Sain Otavalta arvosteltavakseni kirjan "Total Recall - Arnold Schwarzenegger - Uskomaton elämäntarinani".  Koska kirjassa on peräti noin 650 sivua, lukeminen kestää jonkinaikaa. Ensiviikolla löydät blogistani tuon kirjan arvostelun ja asiaa muutenkin Arnold Schwarzeneggerista.
Koska olen lukenut kirjasta vasta vajaat sata sivua, en vielä anna siitä lopullista arviota ... mutta erittäin kiinnostavalta vaikuttaa. Siispä muuta asiaa Arnold Schwarzeneggerista seuraavassa: Tässä suora lainaus blogini tekstistä tämän vuoden helmikuun kahdeksannelta päivältä:Vaikka kehonrakennus herättää melko monissa ihmisissä negatiivisia, jopa inhontäyteisiä ajatuksia, on yksi maapallon tunnetuimmista henkilöistä nimenomaan kehonrakentaja. Tapasin tämän henkilön Helsingissä vuonna 1973 jolloin hän oli kehonrakennuksen SM-kisojen tähtivierailijana. Vahvalla itävaltalaisaksentilla ja suomalaisen tankeroenglannilla vaihdettiin muutama sana. Käteltiin.Sain myös ison mustavalkokuvan reaaliaikaisella signeerauksella Arnold Schwarzenegger.

Olin hänen faninsa aluksi kehonrakennusmeriittien ansiosta. Minulla onkin tuolta ajalta (vuosilta 1973-1974) vieläkin tallessa täysin moitteettomassa kunnossa kymmenen hänen treenivihkostaan (kuva yllä). Kirjahyllystäni löytyy myös kirja Arnold: The Education of a Bodybuilder(Simon and Schuster 1977). Siitä suora lainaus sivuilta 15-16:

I remember the first real workout I had as vividly as if it were last night. I rode my bike to the gym, which was eight miles from the village where I lived. I used barbells, dumbbells and machines. The guys warned me that I'd get sore, but it didn't seem to be having any effect. I thought I must be beyond that. Then, after the workout, I started riding home and fell off my bike. I was so weak I couldn't make my hands hold on. I had no feeling in my legs: they were noodles. I was numb, my whole body buzzing. I pushed the bike for a while, leaning on it. Half a mile farther, I tried to ride it again, fell off again, and then just pushed it the rest of the way home. This was my first experience with weight training, and I was crazy for it.

The next morning I couldn't even lift my arm to comb my hair. Each time I tried, pain shot through every muscle in my shoulder and arm. I couldn't hold the comb. I tried to drink coffee and spilled it all over the table. I was helpless.

"What's wrong, Arnold?" my mother asked. She came over from the stove and peered at me. "What is it?" She bent down to look closer as she mopped up the spilled coffee.

'I'm just sore," I told her. "My muscles are stiff."

"Look at this boy!" she called out to my father. "Look what he's doing to himself."

My father came in, doing up his tie. He was always neat, his hair slicked back smooth, his mustache trimmed to a line. He laughed and said I'd limber up.

But my mother kept on. "Why, Arnold? Why do you want to do it to yourself?"

I couldn't be bothered with what my mother felt. Seeing new changes in my body, feeling them, turned me on. It was the first time I'd ever felt every one of my muscles. It was the first time those sensations had registered in my mind, the first time my mind knew my thighs, calves and forearms were more than just limbs. I felt the muscles in my triceps aching, and I knew why they were called triceps — because there are three muscles in there. They were ali registered in my mind, written there with sharp little jabs of pain. I learned that this pain meant progress. Each time my muscles were sore from a workout, I knew they were growing.

Kehonrakennusansioittensa lisäksi arvostan Arnold Schwarzeneggeriä myös hänen muiden saavutustensa takia eli poliittisesta urasta ja elokuvarooleista. Kaikki ne ovat vaatineet kunnianhimoa, sinnikkyyttä ja valtavan määrän työtä. Nykymaailmassa tuntuu välillä, että tosimies on vahvasti ehtyvä, lähes sukupuuttoon kuoleva luonnonvara. Saksankielen sanoilla on kolme sukua maskuliini, feminiini ja neutri. Nykyihmisiin sovellettuina voisi sanoa, että koko ajan neutrien määrä lisääntyy: naiset tulevat miehisimmiksi ja miehet pehmoiksi.

BODY-lehdestä (1/2012) löytyy sivuilta 53-55 seuraavat Arnoldin kuusi sääntöä menestykseen:

1. SÄÄNTÖ: USKO ITSEESI

Arnoldin mielestä sinun pitää tietää kuka oikein haluaisit olla. Ei siis mikä, vaan kuka haluaisit olla, eikä hän tarkoita opettajiasi tai vanhempiasi. Sinun myös pitäisi tietää mikä tekee sinut onnelliseksi. Jos sinut onnelliseksi tekevä asia tuntuu muiden mielestä huvittavalta, sinun ei pitäisi välittää siitä. Hänen mukaansa on tärkeää uskoa itseensä ajattelipa kuka tahansa ja mitä tahansa sinusta.

2. SÄÄNTÖ: RIKO SÄÄNTÖJÄ

Arnold sanoo, että maailmassa on kaikenlaisia sääntöjä. Sääntöjä pitää rikkoa, mutta lakeja ei. Hänen mukaansa on vaikea poiketa laumasta ja tehdä asiat eri tavalla, jos käyttäydyt hyvin etkä riko sääntöjä. Sinun täytyy aina ajatella mitä on suljettujen ovi­en sisällä. Mikä on sen tarkoitus, että miksi olemme maapallolla, jos vain haluaisimme miellyttää kaikkea ja yrittää olla joutumatta ongelmiin? Ainoa tie, joka on ikinä johtanut mihinkään, on se, että on rikkonut jotain sääntöjä.

3. SÄÄNTÖ: ÄLÄ PELKÄÄ HÄVIÄMISTÄ

Arnold kertoo, että kaikessa mitä hän on koskaan yrittänyt, hän on aina ollut valmis myös epäonnistumaan. Vaikka et aina pysty voittamaan, älä pelkää päätösten tekemistä. Hä­viämisen pelko voi lamaannuttaa sinut, ja siksi sitten koskaan edes uskalla yrittää. Jaksat yrittää vain siksi, koska uskot itseesi ja omiin visioihisi sekä tiedät, että se on oikea tie menestykseen.

4. SÄÄNTÖ: ÄLÄ KUUNTELE NEGATIIVISIA IHMISIÄ

Arnold kysyy kuinka monta kertaa olet Kuullut, ettet voi tehdä sitä tai tätä tai jotain, jota ei ole koskaan tehty aikaisemmin? Hän sanoo rakastavansa sitä, kun joku sanoo, ettei kukaan ole tehnyt jotain aikaisemmin. Arnold sanoo, että sitten kun hän tekee jotain mitä kukaan ei ole tehnyt, hän on siinä ensimmäinen. Joten älä kuuntele sellaisia, jotka sanovat ettei jotain pystytä tekemään. Arnold ei ole koskaan kuunnellut sellaisia, jotka sanoivat ettei hän pysty tekemään jotain, koska hän on aina tiennyt, että hän pystyy olemaan ensimmäinen, joka tekee sen mitä muut eivät ole tehneet aikaisemmin.

5. SÄÄNTÖ: TEE TYÖTÄ HULLUNA

Arnold sanoo, älä koskaan jätä mitään kiveä kääntämättä. Hän kertoo, että nyrkkeilijälegenda Muhammed Alilta kysyttiin joskus 70-luvulla kuinka monta sit upsia (vatsalihas­liike) hän tekee treeneissä. Ali sanoi, ettei laske toistoja, vaan alkaa laskea vasta silloin, kun kipu alkaa olla sietämätön. Kun vasta sitten alat laskemaan toistoja, vain ne toistot merkitsevät. No pain, no gain eli ei kipua ilman tuskaa.

Jos jätät työsi kesken, juhlit tai et muuten tee kaikkea kuten pitäisi, niin aina jossain päin maailmaa on joku, joka tekee saman asian paremmin ja siksi myös voittaa sinut. Arnold pyytää muistamaan tämän!

Jos haluat voittaa, sinulla ei ole muuta mahdollisuutta kuin äärettömän kova työ. Mi­kään näistä säännöistä ei muuten toimi, ellet tee kovasti töitä. Arnold sanoo, että hän on aina ajatellut, että vuorokaudessa on 24 tuntia, josta nukut 6 tuntia ja sitten sinulla on 18 tuntia jäljellä.

"Tiedän, että jossain on joku, joka sanoo, että hän nukkuu kahdeksan tai yhdeksän tuntia. Heille suosittelisin nopeammin nukkumista!", Arnold letkauttaa.

6. SÄÄNTÖ: ANNA TAKAISIN

Arnold neuvoo, että mitä ikinä teekin elämässäsi, sinun on aina annettava jotain takaisin. Anna takaisin jotain yhteisölle, paikkakunnallesi tai maallesi. Antamalla takaisin saada paljon enemmän mitä olet ikinä saavuttanut.

Voit kuunnella yllä olevat säännöt Arnoldin itse kertomina  ...   KLIKKAA TÄTÄ.

Jos olet kiinnostunut erityisesti kehonrakennuksesta ja fitnesistä, käy tutustumassa sivuihin RX Muscle.ENGLANNINKIELISESSÄ BLOGISSANI LAUANTAINAAre Your
(Female) Hormones
Making You Fat?

Fitness Tips
PÄIVÄN AJATELMA

Onni ja mielenrauha syntyvät siitä, 
että ihminen on toista ihmistä lähellä 
ja samalla vapaa kehittymään.

Gerald Hütner

positiivarit.fi


2 kommenttia:

Tossavainen kirjoitti...

Vaikuttaa mielenkiintoiselta tuo Iso-Arskan kirja. Pitänee suurena Arska-fanina toivoa joululahjaksi :)

Arto Painilainen kirjoitti...

Suosittelen hankkimaan. Paksuudestaan (lähes 650 sivua) ja melko runsaasta kuvituksesta huolimatta hintakaan ei ole paha.