maanantai 17. syyskuuta 2012HORMONITOIMINNAN LUONNOLLINEN TEHOSTAMINEN

Hormonitoiminnan on oltava kohdallaan. Sopivalla treenillä, ravinnolla ja levolla voi itse vaikuttaa luonnolliseen hormonitoimintaansa.

Kaikesta ulkopuolisesta lääkityksestä (hormonit) on syytä terveen ihmisen pysyä erossa, sillä niistä saatu hyöty on kuntoilijalle haittoja (käytösmuutokset, sydänsairaudet, syövät, itsemurhat ym) paljon pienempi.

Monien turkimusten mukaan alkoholi (etenkin olut) jo melko pieninä määrinäkin tyrehdyttää testosteronituotannon välittömästi. Vaikka vaikutus on väliaikainen, kannattaa pysyä mahdollisimman tarkoin erossa alkoholista.

Tässä lyhyenä luettelona keinoja, joilla voit kohentaa omaa testosteronituotantoasi luonnollisesti ilman haitallisia ja kiellettyjä lääkeaineita :
  1. Pidä rasvaprosenttisi välillä 10-15% (naisilla 18-25%).
  2. Ellet ole nimenomaan laihduttamassa, huolehdi riittävästä energiansaannista.
  3. Huolehdi, että saat noin kolmanneksen ruokavaliosi energiamäärästä rasvoista.
  4. Sinun tulee saada ravinnostasi proteiinia 2-2.5 grammaa jokaista rasvatonta painokiloasi kohden. Hiilihydraattien osuus on se mitä jää jäljelle päivittäisestä energiantarpeestasi laskettuasi proteiinin ja rasvan määrät yhteen.
  5. Rajoita alkoholin nauttiminen minimiin.
  6. Vältä soijapitoisia (lisä)ravinteita.
  7. Ota päivittäin jotain hyvää monivitamiini-/kivennäisainevalmistetta (esim. Mivitotal).
  8. Harjoittele painoilla kolmasti viikossa.
  9. Pidä viikko-ohjelmassasi mukana painoharjoittelun lisäksi myös verenkierto- ja hengityselimistön kuntoa kohottavaa liikuntaa. Tee ne vuoropäivin. Pidä harjoituskertasi kohtuullisen (30 – 60 minuuttia) mittaisina.
HUOM! ”TestosteroniBoosterit” ovat miltei sataprosenttisesti huijausta, pelkkää rahastusta. Kannattaa satsata oikeanlaiseen ravintoon, intensiiviseen treeniin, tasapainoiseen mieleen, lepoon ja palautumiseen. Tutustu seuraaviin teksteihin (engl.):
Lihasten palautuminen ja kasvu tapahtuu levon aikana. Luonnollista kasvuhormonia erittyy syvän unen aikana. On siis syytä nukkua kunnolla. Valvomisia kannattaa välttää, sillä se estää myös rasvanpolttoa.

On vältettävä kaikkea stressiä. Stressi lisää kortisolin eritystä (stressihormoni), mikä puolestaan aiheuttaa kataboliaa (kudoskatoa – lihasten pienenemistä). Pyri olemaan kehonrakentaja älä kehonnakertaja.

Suurten ja vähän pienempienkin tavoitteiden saavuttamiseen tarvitaan pitkäjänteisyyttä. Kuukaudessa ei, ei edes vuodessa tapahdu valtaisia muutoksia kehon lihasmassassa ja voimassa. On jaksettava vuodesta toiseen, joskus jopa vuosikymmeniä.

Hormonitoimintaan voi ainakin jonkin verran vaikuttaa treenitavan valinnalla. Seuraavassa kolme erilaista treenitapaa kolmen eri hormonitason optimointiin:

1. Testosteroni / estrogeeni

Estrogeenista johtuu rasvan kertyminen alavartaloon (navasta polviin). Veren testosteronitasoa on todettu Density Trainingin kohottavan. Siinä tehdään mahdollisimman paljon sarjoja lyhyessä ajassa.

2. Kasvuhormoni / kortisoli

Syvän unen aikana erittyy eniten kasvuhormonia, joka on monella tapaa hyväksi koko keholle. Mitä enemmän on stressiä, sitä enemmän erittyy stressihormoni kortisolia, joka ei uudista ja kasvata, vaan aiheuttaa kudoskatoa. Kasvuhormonin tuoton edistämiseen soveltuu Lactid Acid Training. Siinä tavallisesta nostotemposta poiketen lasku on nopea (1 sek) ja nosto hidas (4-6 sek).

3. Insuliini

Insuliinitasoon voi vaikuttaa Dynamic Trainingilla, jossa tehdään esimerkiksi liikeyhdistelmiä kuten vaikka kyykky+punnerrus.

Lähde: Henkilökohtainen Kunto-opas, keho-mieli-ravinto
PÄIVÄN AJATELMA

Mikään ei ole hyvää eikä pahaa,
ennen kuin se on sellaiseksi ajateltu.

Shakespeare

positiivarit.fiEi kommentteja: