keskiviikko 28. maaliskuuta 2012


HARHALUULOJA RASVANPOLTOSTA

On valitettavasi vain haavetta, että vatsatreeni kuluttaisi rasvaa paikallisesti.

Rasvan paikallinen kuluttaminen ei ole mahdollista. Sitävastoin esimerkiksi stressi, liian lyhyet yöunet ja runsas oluenjuonti saattavat kerryttää rasvaa nimenomaan vatsanseutuun ja vatsaonteloon sisäelinten ympärille.

Asetelmaa ei voi kääntää ympäri, sillä satakaan vatsarutistusta päivässä ei polta rasvaa nimenomaisesti vatsasta. Ihonalainen rasva ei tiedä mitään allaan olevien lihasten rasittumisesta, eikä vatsan rasvakerros katoa rankallakaan vatsatreenillä ellei kuluta enemmän kuin syö. Täsmälaihduttaminen ei siis onnistu.


Mikä neuvoksi?

Ainoa tehokas ratkaisu on kuluttaa enemmän energiaa kuin syö. Kaloreita täytyy polttaa enemmän kuin niitä nauttii ruokana ja juomana. Kun kulutus on suurempi kuin nautitut kalorit, rasvakerros vähenee koko kehosta ja siten myös vatsasta.

Vatsan ulkomuotoon voi vaikuttaa määrätietoisella kuntoilulla. Vatsan pömpötystä ei silloin vähennä rasvan väheneminen vaan ryhdin paraneminen. Alavatsan lihaksia ja erityisesti syvää poikittaista vatsalihasta kannattaa vahvistaa niin, että lihaksissa on koko ajan tietty perusjännitys. Se vetää vatsaa sisään ja suoristaa ryhtiä, joten olemus muuttuu kauttaaltaan hoikemman ja terveemmän näköiseksi.

Ryhdin suoristuminen voi pidentää kehoa jopa kolmesta neljään senttiä.


Pyykkilautavatsa

Pyykkilautavatsaa ei saa aikaan pelkällä paastolla, vaan vatsaa täytyy kiinteyttää kahdella eri menetelmällä:

1) Lihasmassaa täytyy olla riittävästi. Sitä saa lisää haastamalla vatsalihakset kerta toisensa jälkeen harjoituksilla, jotka ovat niin vaikeita tai raskaita, että toistoja ei pysty tekemään kuin 10 – 12.

2) Kehon rasvaprosentti pitää saada niin alas, että vatsalihasten muodot piirtyvät jossain määrin näkyviin. Naisen vatsa näyttää litteältä ja lihaksetkin näkyvät aavistuksen, jos rasvaprosentti on alle 20 ja vatsalihakset ovat tarpeeksi vahvat.

Miehen täytyy puristaa rasvaprosenttinsa alle viiteentoista. Molemmat lukemat ovat vielä turvallisen terveellisiä. Lihaksikaskin nainen saa selvän pyykkilautavatsan vasta, kun rasvaprosentti painuu alle viidentoista, ja miehellä sama vaatii rasvaprosentiksi alle kymmenen. Naisten rasvaprosentti on keskimäärin 25 – 30, ja miehillä lukema on noin 15 – 20.

Lähde: kuntoplus.fi

Tutustu myös: henkilökohtainen Kunto-opas juuri SinulleEILINEN OMA TREENINI

Yhä vielä on tukkoinen olo, kun muutaman viikon flunssan jälkeen limaa tunkee ulos niin nenästä kuin suustakin. Olen silti saanut jo aikaiseksi muutamia hyviä treenejä. Niin eilenkin, kun kohteina olivat vatsa, pohkeet / etu- ja sivuhartiat, ojentajat / takahartiat, epäkkäät ja hauikset. Lihasryhmien järjestys oli tuo, koska sunnuntain kohteina olivat suurimmat lihasryhmät järjestyksessä reidet, rinta ja selkä.

1. Alkulämmittely
 • crosstraineria viisi minuuttia
 • dynaamista venyttelyä muutama minuutti
2. Jättiläissarjat (neljä kierrosta / tauot kierrosten välissä 30-45 s)
 • vatsarutistus (ijp) 25 - 20 - 18 - 15
 • vatsarullaus (ijp) 20 - 17 - 15 - 13
 • isometrisiä jännityksiä (BW) 4 x 4 x 5-10 s
 • varpaillenousu (sl + kp) 22 - 20 - 18 - 17 
3. Triplasarjat (neljä kierrosta / tauot kierrosten välissä noin 45-60 s)
 • vipunosto sivuilta (GS)  10 - 9 - 8 - 7 
 • 3-vaiheinen vipunosto (kpt) 8 - 7 - 6 - 5
 • ranskalainen punnerrus maaten (lt) 12 – 10 – 8 – 7
4. Triplasarjat (neljä kierrosta / tauot kierrosten välissä 45-60 s)
 • vipunosto takahartioille (TG) 4 x 10
 • olankohotus (kpt) 15 – 15 – 12 – 12 
 • hauiskääntö (lt) 12 – 10 – 8 - 6
5. Loppujäähdyttely
 • kevyttä spinningiä viisi minuuttia
 • kevyttä staattista venyttelyä (á noin 5 s) muutama minuutti

Lyhenteet: ijp=iso jumppapallo, BW=Bullworker, sl=steppilauta, kp(t)=käsipaino(t), GS=GymStick (kulta), lt=levytanko ja TG=Total Gym 1000 -monitoimilaite.ENGLANNINKIELISESSÄ BLOGISSANI EILEN
 • Why Is Hypnosis So Effective For Curing Phobias?

Ei kommentteja: