perjantai 9. syyskuuta 2011

YLI 40? TÄMÄN ANSIOSTA PARI LISÄKILOA KAUNISTAA (vinkkejä naisille)

Nuorena näytät yleensä raikkaimmaIta, jos olet hoikka. Mutta kun lähestyt 40 vuoden ikää, rasvaprosenttisi voi hyvin olla noin 25* tai hieman enemmän­kin. Pieni pyöreys on hyväksi varsinkin, jos kasvosi ovat kapeat.

Pari ylimääräistä kiloa voi lisäksi varmistaa,
että:

- Rintasi, jotka koostu­vat pääosin rasvakudok­sesta, säilyvät pyöreinä.

- Sisäreitesi pysyvät kiinteinä. Sisäreisien iho on ohutta ja se alkaa helposti roikkua, jos ihon alla ei ole täytettä.

- Olkavarsiesi iho ei ala roikkua.

*) Rasvaprosentti 25 vastaa normaalia, terveellistä painoa. Terveysviranomaiset ovat määritelleet normaalin rasvaprosentin ylärajaksi 40-49-vuotiaille naisille 33. Yritä pitää rasvaprosenttisi alle 30 prosentissa.


Jojo-laihdutus saa ihon rypistymään

Kuvittele oikein kulunut kuminauha, joka juuri ja juuri saa pidettyä eväspakettisi kasassa. Juuri niin käy myös ihollesi, jos jatkuvasti lihot ja laihdut vuorotellen. Kasvojesi iho venyy yhä uudelleen, mikä veltostuttaa sitä paljon enemmän kuin se, jos pysyttelisit joko hoikkana tai pyöreänä.

Jos sinun on laihdutettava, pyri siis rauhalliseen ja tasaiseen laihtumiseen, niin ihosi ei ala roikkua. Aseta itsellesi realistiset tavoitteet - esimerkiksi korkeintaan puoli kiloa viikossa.

Lähde: Kunto Plus 12/2011, sivu 50.

Tutustu myös: http://arthurofin.thedsp.hop.clickbank.net

HELLI IHOASI, KÄY NUKKUMAAN ENNEN ILTAKYMMENTÄ

Saat kauniimman ihon, kun käyt hyvissä ajoin nukkumaan. Samalla tulet myös virkeämmäksi ja hyväntuulisemrnaksi.

Ihosi työskentelee täyttä päätä sillä aikaa, kun sinä nukut -varsinkin alkuyöstä klo 22-02, jolloin iho uudis­tuu ja puhdistaa itse itseään.

Uni koostuu 4-5 vai­heesta, ja varsinkin parin ensimmäisen vaiheen aikana vaivutaan syvään uneen. Syvä uni on tärkeää siksi, että silloin kehon itsekorjausmekanismit toimivat parhaiten. Ja mikä tärkeintä: Syvää unta ehtii saada jopa 45 minuut­tia ennen puoltayötä, mutta sen jälkeen syvään uneen vaivutaan vain muutamiksi minuuteiksi kerrallaan.


Iho rakastaa syvää unta

Syvän unen aikana keho tuottaa suuria määriä kasvuhormonia,joka myös uu­distaa ihosoluja. Juuri silloin iho poistaa vanhentuneita soluja ja hikoilee pois kuona-aineita. Syvässä univaiheessa iho myös korjaa auringon, tuulen ja kylmän sään sekä ilman epäpuhtauksien iholle päivän aikana aiheuttamia vaurioita.


Ihonhoito tukee unen tehoa

Jotta auttaisit ihoa puhdis­tumaan ja korjautumaan, on tärkeää puhdistaa iho ennen nukkumaanmenoa, ja käyttää hyvää, ravitsevaa yövoidetta.

On tärkeää myös puhdis­taa iho yön jälkeen, aamulla, ja käyttää hyvää, kosteutta­vaa päivävoidetta.

Aikainen nukkumaanme­no antaa toki myös muita hyötyjä kuin terveen, kirk­kaan ja hyväkuntoisen ihon. Kunnon unen jälkeen olet virkeä ja hyväntuulinen, kun aivot ja keho ovat saaneet aikaa uusiutua. Olet energisempi, kestät paremmin vastoinkäymisiä ja stressiä, keskittymiskyky ja työteho paranevat, ja muistatkin paremmin.

Kaiken tämän lisäksi kello 22 on hyvä nukkumaanme­noaika siksikin, että juuri sil­loin keho kaikkein helpoim­min vaipuu uneen.

Lähde: Kunto Plus 12/2011, sivu 58.

SYÖMÄLLÄ ISOMMAT LIHAKSET - ja hoikempi ja nuorempi keho (vinkkejä etenkin naisille)

Rakenna kehoasi

Mikäli haluat muuttaa kehoasi, ei riitä, että pyrit vain välttämään lihaskudoksen menetyksen. Lihasmassaa tulee aktiivi­sesti rakentaa voimaharjoittelulla, jos­sa lihaksia kuormitetaan äärirajoille asti. Vääränlaisella ruualla voimaharjoitte­lun tulokset voivat kuitenkin kumoutua. Jos siis olet jo harrastanut voimaharjoit­telua ja sinusta tuntuu, ettei siitä ole ollut mitään hyötyä, kannattaa katse kääntää syömiseen. Ja vastaavasti, jos et ole iki­nä harrastanut voimaharjoittelua ja alat nyt treenata tunnin verran kolmesti vii­kossa samalla kun remontoit ruokava­liosi, voit kolmen kuukauden jälkeen odottaa, että kolme rasvakiloa kehostasi on kor­vautunut 2-3 kilolla lihasta.


Vältä nälkäkuureja

Painonpudottajan tulee välttää ihmekuureja. Painon heilahtelu syö lihasmassaa.

- Keho haluaa paljon lihaksia ja pienet rasvavarastot. Sekä nälkiintyminen että ylensyöminen järkyttävät kehon kykyä säädellä tätä tasapainoa. Jos syöt liian vähän, on kehostasi hupenevasta mas­sasta suhteessa suurempi osa lihasta kuin rasvaa. Jos syöt enemmän kuin kulutat, on lisäpainosta suurempi osa rasvaa kuin lihasta. Siksi onnistuneen laihdutuk­sen edellytys on syödä noin 120 gram­maa proteiinia päivässä ja pitää energi­an saanti järkevällä tasolla, jotta keho ei alkaisi hajottaa lihaksiaan. 1500-2000 kilokaloria päivässä, koon ja aktiivisuustason mukaan, on sopiva energiansaan­nin taso, sanoo Anders Nedergaard.


Hiilihydraattien eteen tulee tehdä työtä

Kun pysyt paikallasi tai harrastat matalatehoista liikuntaa, kuten kävelyä, työmatkapyöräilyä, siivousta tai hölkkää, kehosi käyttää energianlähteenä mieluiten rasvaa. Hiilihydraatteja se himoitsee silloin, kun rasitustaso on korkea. Mikäli olet istumatyössä etkä vapaa-ajallakaan rasita kehoasi kovin paljon, ei elimistösi pääse kuluttamaan hiilihydraatteja oikein koskaan. Leipä, riisi ja pasta kasvattavat silloin helposti kehon rasvavarastoja. Siksi hiilihydraattien - ja varsinkin nopeiden tai erittäin energiatiheiden hiilihydraattien kuten valkoisen viljan - saanti kannattaa pitää niukkana silloin kun ei treenaa. Hiilariherkuttelu tulee tienata rasittamalla itseään.


Tärkeä palautumisateria

Tymäkän voimaharjoittelun jälkeen lihakset ovat kuluttaneet varastonsa ja tarvitsevat uutta ravintoa. Voidakseen käynnistää palautumisprosessin keho tarvitsee uutta energiaa heti rasituksen jälkeen.

Palautumisen voi käynnistää helposti sulavilla proteiineilla ja hiilihydraateilla, kuten luonnonjugurtilla, juustovoileivällä (paljon juustoa!), kinkkuruisvoileivällä (paljon leikkelettä!) tai proteiinipatukalla (tai palautumisjuomalla).

Lähde: Kunto Plus 12/2011, sivut 66-67.

ENGLANNINKIELISESSÄ BLOGISSANI tänään:
  • Cutting Through The Hype Of Supplements Ads - No Punches Pulled
http://fitnesstips-kuntoguru.blogspot.com
HYVÄÄ VIIKONLOPPUA. Palaan kirjoittelemaan maanantaina.
3 kommenttia:

Siru kirjoitti...

Moikka,
Mikähän olisi ns. hyvä rasvaprosentti 27-vuotiaalle naiselle? :)

Arto Painilainen kirjoitti...

Jos et ole kilpaurheilija, vaan "tavallinen kuntoilija" suosittelen rasvaprosentiksesi suunnilleen 20.

Kilpaurheilijalla se voisi olla alle 15 - hieman tietysti lajista riippuen.

Kiitos vierailustasi, Siru.

Siru kirjoitti...

Kiitos vastauksesta. Blogisi on koukuttava. :)
Oma rasvaprosentti on kyllä korkeampi (se on mitattu kahdella eri kehonkoostumuslaitteella ja toinen näytti 6% enemmän??!) ja taitaakin olla aika paljon tekemistä, että saan sen tuohon 20%:iin. Pituus 173cm ja paino n.65kg. Ei siis ylipainoa, mutta silti muutama kilokin saa tippua. Ja silti rasvaa löytyy reilusti.. voih.