torstai 29. syyskuuta 2011

PAKURIKÄÄPÄ PÄÄSI VIRANOMAISPANNASTA

Pakurikääpää saa jälleen käyttää ravintolisissä sekä pienimuotoisissa elintarviketuotteissa kuten teessä ja mausteissa. Suuressa osassa elintarvikkeita pakuri pysyy kiellettynä, kunnes sille myönnetään uuselintarvikeasetuksen mukainen markkinointilupa.

Elintarviketurvallisuusvirasto Evira kielsi pakurikäävän käytön viime joulukuussa. Kielto on suututtanut etenkin elävän ruuan harrastajia, joiden mukaan pakuria on käytetty perinteisesti muun muassa kansanlääkinnässä.

Evira on selvittänyt pakurin käyttöä yhteistyössä muiden EU-maiden viranomaisten kanssa. Selvityksessä todettiin, että pakurilla on merkittävä kaupallinen käyttöhistoria EU-alueella.

Musta, hiilimäinen pakuri on metsissä kasvava lahottaja. Sitä esiintyy yleisimmin hies- ja rauduskoivuissa, mutta myös leppien ja pyökkien kyljissä.Pakurikääpää voit tiedustella osoitteesta:

Lisää asiaa pakurikäävästä:


EROON JATKUVASTA STRESSISTÄ

Kuuntele elimistösi antamia merkkejä äläkä päästä tilannetta kärjistymään.

Näin jätät stressin taaksesi

Kaiken a ja o on, että otat opiksesi aiemmista stressitilanteista, ettet joudu jälleen stressin kynsiin. Pyri suunnittelemaan elämäsi niin, ettet kuormitu yli voimavarojesi, olipa kyse työelämästä tai vapaa-ajasta.

Aivot pitävät haasteista, mutta välillä on elintärkeää myös levätä. Kunnon yöuni on korvaamaton, sillä nukkuessa aivot palautuvat ja latautuvat uuden päivä haasteita varten.

Myös tauot työpäivän lomassa sekä kiireetön oleskelu silloin tällöin ovat tärkeitä. Älä myöskään unohda liikuntaa. Kokeile vaikka järjestää kävelypalaveri luontoon ja harrasta myös vapaa-ajallasi säännöllisesti ulkoilua ja kuntoilua. Kuuntele itseäsi ja kunnioita elimistösi lähettämiä viestejä.

Testaa itsesi: Oletko stressaantunut?KIERTOHARJOITUS PYRAMIDI- ja PUDOTUSSARJOILLA

Suurimpien lihasryhmieni treenijärjestys oli eilen rinta, selkä ja reidet.

1. Alkulämmittely
  • crosstraineria 5 minuuttia
  • dynaamista venyttelyä muutama minuutti
2. Kiertoharjoitus (palautukset liikkeiden välillä noin minuutti / 5 kierrosta)
  • penkkipunnerrus käsipainoilla 20, 15, 12, 10 ja 5 + 12
  • käsipainosoutu yhd.kädellä vas. 20, 15, 12, 8 ja 3 + 12 / oik. 20, 15, 12, 8 ja 3 + 15
  • kyykky yhdellä käsipainolla 20, 15, 12, 10 ja 5 + 12
3. Jäähdyttely
  • kevyttä spinningiä 5 minuuttia
  • muutama minuutti staattista venyttelyä

Tein siis ensin 20 toistoa penkkipunnerrusta, sitten käsipainosoutua 20/20 ja käsipainokyykkyä (raskas käsipaino pitkittäin jalkojen välissä) 20. Tämän jälkeen olivat vuorossa kierrokset 2-4 painoja lisäten. Viimeisellä kierroksella tein ensin yhden maksimitoistoisen sarjan (3-5 toistoa) ja välittömästi perään kevyemmillä painoilla (noin 60% ; pudotussarja) pitemmän maksimaalisen sarjan (12-15 toistoa)

ENGLANNINKIELISESSÄ BLOGISSANI tänään:
  • I blew it on my Diet, Now What?
  • What are your nutritional needs?
Ei kommentteja: