torstai 18. elokuuta 2011

BANAANIT SUOJAAVAT AIVOSOLUJA

Aina kun syöt
banaanin, riskisi sairastua aivoinfarktiin laskee. Kolme banaania voi laskea riskiä jopa 21 prosentilla, sillä ne varmistavat, että saat riittävästi kaliumia.

Englantilaisen ja italialaisen yliopiston
tutkijat ovat analysoineet joukon tutkimuksia, joihin osallistui yli 247 000 ihmistä, selvittääkseen, kuinka tärkeää on pitää huolta kehon kaliumintarpeesta.

Tutkijat tulivat siihen tulokseen, että ruuasta ei yleensä saada riittävästi kaliumia, ja että riittävän kaliumin saannin turvaaminen voisi maailmanlaajuisesti ehkäistä jopa miljoonan hengenvaarallisen aivoinfarktin syntyä.


Kalium pitää muun muassa huolta siitä, että verisuonet ovat notkeita ja toimivia, mikä ehkäisee haittojen riskiä, erityisesti veritulppien muodostumista korkean verenpaineen yhteydessä. Tutkijat arvioivat, että todennäköisesti kalium suojelee myös s
ydän- ja verisuonitaudeilta.

Jos et välitä banaaneista, valitse silloin pähk
inöitä, kuivattuja hedelmiä, linssejä, papuja, pinaattia, avokadoa - tai levää, joka on oikea kalium-pommi!

Lähde: Kunto Plus 11/2011, sivu 11.

Lisää kaliumista:

http://fi.wikipedia.org/wiki/Kalium
http://www.tohtori.fi/?page=5530281&id=5500508
KIVIKAUDEN RUOKAA - MUISTA KUIDUT!


Jos olet hurahtanut kivikauden ruokaan tai vähähiilihydraattiseen ravintoon, jossa on runsaasti pro­teiineja, vihanneksia ja terveellisiä rasvahappoja, mutta ei pastan, leivän ja riisin kaltaisia hiilihydraattipommeja, muista huolehtia, että saat riittävästi kuitua. Vaikka ruokavalio sopiikin hyvin painonpu­dotukseen, se voi vaurioittaa suoliston hyvinvointia.

Amerikkalaistu
tkijat laittoivat koehenkilöt diee­tille, jossa joko 38 % tai 5 % ravinnosta koostui hii­lihydraateista ja päinvastainen määrä proteiinista. Ryhmällä, joka söi vähän hiilihydraatteja ja paljon proteiinia, haitallisten aineiden määrä suolistossa nousi merkittävästi. Lisäksi lyhytketjuisten rasvahappojen määrä laski, varsinkin paksusuolen terveydelle tärkeän voihapon määrä. Näin käy, kun syö liian vähän kuituja, esimerkiksi juuri silloin, kun syö hyvin vähän hiilihydraatteja. Pidä siis huolta, että ne hiilihydraatit, joita syöt, ovat runsaskuituisia.

Lähde: American Journal of Clinical Nutrition40% suomalaisista on vähentänyt hiilareita

Jopa 40 % suomalaisista on tuoreen tutkimuksen mukaan vä­hentänyt hiilihydraattien syöntiä viimeisen vuoden aikana tai ainakin kokeillut vähahiilihydraattista ruokavaliota.

Ruokavaliomuutoksella tavoitellaan laihtumista ja paran­nusta terveydentilaan. Ruisleipää ja täysjyväleipää syödään kuitenkin samaan aikaan entistä enemmän: molemmat sopi­vatkin kuitupitoisuutensa vuoksi terveelliseen ruokavalioon.

Lähde: www.ruokatieto.fi
ja Kunto Plus 11/2011, sivu 12.


Oma kommentti


Olen kokeillut paleodieettiä. Minulle se ei henkilökohtaisesti täysin soveltunut, sillä koin energiavarastoni s
en aikana vähäisiksi ja myös ummetusta ilmeni. Siksi suosittelenkin etenkin sellaisille kuntoilijoille, joilla on joko runsaasti kestävyysliikuntaa tai erittäin intensiivistä painoharjoittelua, hiilihydraattien osuuden pitämisen kokonaisenergiasta noin 50 prosentin kieppeillä. Hiilihydraatit kun ovat lihastyön ensisijaista polttoainetta. Proteiineja tarvitaan sen sijaan kudosten kasvuun ja ylläpitoon ja rasvaa hormonitoiminnan optimoimiseen ja rasvaliukoisten vitamiinien lähteeksi.
EILINEN JALKA- ja HARTIATREENINI

Eilinen treenini oli jatkoa time/volume -systeemille. Tein painolla, jolla normaalisti kykenen yhteen 10-12 toiston sarjaan, kolmosia (pohkeille viitosia) aluksi 10 sekunnin palautuksin. Kun se ei enää onnistunut kunnolla, lisäsin palutuksen asteettain 20, 30 ja 40 sekuntiin. Ensimmäistä liikettä tein näin Gymboss-ajastimen mittaamana 12 minuuttia ja muita puolet siitä, siis kuusi minuuttia.
1. Alkuverryttely
  • crosstraineria 5 minuuttia
  • dynaamista venyttelyä muutama minuutti
2. Reidet 1
  • keskileveä kyykky yhdellä käsipainolla - 12 min / 10-40 s / 24 sarjaa
3. Hartiat
  • käsipainopunnerrus istuen - 6 min / 10-30 s / 17 sarjaa
4. Reidet 2
  • reisikoukistus maaten (käsipaino) - 6 min / 10 s / 21 sarjaa
5. Pohkeet
  • varp.nousu kahd.jal. (käsipaino) - 6 min / 10-20 s / 16 sarjaa
6. Jäähdyttely
  • kevyttä spinningiä 5 minuuttia
  • kevyttä staattista venyttelyä muutama minuutti
ENGLANIINKIELISESSÄ BLOGISSANI tänään
  • 3 Great Ways to Control Cravings ...
http://fitnesstips-kuntoguru.blogspot.com

Ei kommentteja: