keskiviikko 6. huhtikuuta 2011

TUOKO KAUNEUS ONNEA?

"Vesi vanhin voitehista"

Rahan ei sanota tuovan onnea, mutta tuoreen tutkimuksen mukaan kauneus sen sijaan tuo molempia: rahaa ja onnea. Yhdysvalloissa Teksasin yliopistossa tehdyssä tutkimuksessa nimittäin todetaan, että kauniimmat ihmiset ovat yleisesti ottaen onnellisempia, mikä johtuu muun muassa heidän paremmista palkkatuloistaan.

”Kauneus lisää onnellisuutta. Valtaosa kauneuden vaikutuksista onnellisuuteen tapahtuu (positiivisten) ekonomisten tulosten kautta”, kertoo Daniel Hamermesh, toinen tutkimusta johtaneista tutkijoista.


Hamermeshin edellisessä tutkimuk
sessa havaittiin, että paremmannäköiset yleensä tienaavat ulkoisesti vähemmän kauniita enemmän ja menevät naimisiin paremmannäköisten kumppaneiden kanssa, jotka niin ikään tienaavat hyvin. Nyt julkaistussa tutkimuksessa puolestaan todetaan, että ekonomiset tekijät vastaavat vähintään puolesta siitä lisäonnesta, jota kauneus tuo mukanaan. Kauneus vaikutti tutkimuksen mukaan suoremmin naisten onneen kuin miesten.

Tutkijoiden mukaan tulokset pätevät kuitenkin molempien sukupuolten kohdalla, ja kaikissa kulttuureissa.


Tutkimuksen tulokset perustuivat viiteen yhteiskuntatieteiden tutkijoiden toteuttamaan kyselyyn, jotka oli tehty Yhdysvalloissa, Kanadassa, Saksassa ja Iso-Britanniassa. Kyselyihin oli osallistunut kaikkiaan yli 25 000 henkilöä. Kyselyissä vastaajilta tiedusteltiin heidän onnellisuuden tasostaan, ja heidän kauneuttaan arvioitiin joko haastatteluiden tai kuvien avulla.

Tuloksista ilmeni, että kauneimpien 15 prosentin joukkoon kuuluneet olivat yli 10 prosenttia onnellisempia kuin ulkonäön perusteella alhaisimpaan kymmenesosaan kuuluneet.


Lähde: http://www.tohtori.fi/?page=5252827&id=5593410Tutustu myös

Nämä tyylivirheet pilaavat työhaastattelun nopeasti


http://www.kimallus.fi/?page=1725572&id=2671808

Tutkimus: nainen kaikkein viehättävin 31-vuotiaana


http://www.kimallus.fi/?page=1725572&id=0031404
KAUNEUSPULMIA

Allergia- ja Astmaliiton kosmetiikka-asiantuntija Päivi Kousa kirjoittaa Hyvä Terveys -lehdessä (maaliskuu 2011, sivu 81):


Nykyään on muodikasta olla pesemättä hiuksiaan. Hiuspohja kuu­lemma puhdis­taa itse itsensä, onko näin?

Päänahka puhdistaa hieman itse itseään: kuollut solukko hilseilee pois ja bakteerit ja hiivat pilkkovat talia. Mutta tali tekee hiukset paakkuisiksi ja härskiintyessään myös pahan­hajuisiksi. Päänahkaan jämähtäessään se voi myös ärsyttää ja aiheut­taa tulehduksia, koska iho ei pysty moisen kerroksen alla kunnolla hen­gittämään. Mikäli päänahka näyttää voivan hyvin pelkällä vesihuuhtelulla, voi pesemättömyyttä toki kokeilla.

Pöly- ja likahiukkaset muodosta­vat talin ja muotoilutuotteiden kans­sa cocktailin, joka vaatii hieman vettä väkevämpää puhdistusainetta. Sam­poon pesevät aineet pilkkovat likaa ja rasvaa veden vietäväksi. Myös pää­nahka vapautuu lukuisista kemikaa­leista, joita muotoilutuotteet ja ilman saasteet sisältävät.

Mitä useammin ja voimakkaam­milla aineilla hiukset pesee, sen vilk­kaammin talirauhaset toimivat. Pesuväliä pidentämällä voi vähentää talirauhasten toimintaa.Hikoiletko tuskin ollenkaan vai koristavatko paitaasi alituiseen märät läiskät?

Vähän hikoilevalle voi riittää pesun jäl­keen tupsaus kuivattavaa talkkia kai­naloon. Jotkut vannovat myös kookosöljyn nimeen. Paksu kookosöljy tekee hien va­lumista estävän kalvon ja peittää voimakkaal­la tuoksullaan hien hajun.

Deodorantissa oleva alkoholi tainnuttaa ha­jua aiheuttavat bakteerit hetkellisesti ja hajus­te peittää ikävät hajut. Deodorantin teho on usein lyhytaikainen. Stickit ja voidemaiset deodorantit ovat hellävaraisempia kuin alko­holia sisältävät roll-onit ja suihkeet.

Voimakkaasta hikoilusta kärsivät saavat avun antiperspiranteista, joiden tehoaine on alumiinin suola. Se tekee hien eritystä estä­vän, tilapäisen kalvon hikirauhasen suulle. Hetkellisestä hikitauosta ei kannata olla huo­lissaan, koska muut hikirauhasemme ovat ko­ko ajan toiminnassa.

Alumiinin löytää dödopurkista esimerkik­si nimellä Aluminum Chlorohydrate tai vielä­kin tymäkämpanä zirkonin ja alumiinin yh­disteenä Aluminum zirconium tetrachlorohydrex gly. Enemmän hikoilevien ja miesten tuotteet sisältävätkin usein enemmän näitä tehoaineita.

Järeämmät keinot:

IONTOFOREESISSA hikoilevaa aluetta käsitellään sähköllä. Toimenpide joudutaan teke­mään useaan kertaan ja vaiku­tus voi jäädä lyhyeksi.

BOTOX-HOIDOSSA botuliinia ruiskutetaan lamaamaan hiki­rauhaset. Liikahikoiluun tule­vasta hoidosta saa KELA-korvauksen ja toimenpiteen hinta on noin 300 euroa tai enem­män. Vaikutus kestää muuta­man kuukauden.

LASERHOIDOLLA voidaan päästä häiritsevästä hieneri­tyksestä lopullisesti. Hoito tehdään paikallispuudutukses­sa eikä siitä jää kainaloihin jälkiä.
KOSMETIIKKAA TRIPLECLICKS-NETTIKAUPASTA


http://www.tripleclicks.com/11355396

Klikkaa avautuvalla sivulla vasemmasta reunasta kohtaa Personal Care & Beauty.
RAAKASUKLAATA MAUSTEEKSI


Raakasuklaa on trendiherkku, jota kuitenkaan harvasta lä­hikaupasta vielä löytyy. Tä­män vuoksi moni valmistaa sitä itse: kattilaan kookosöljyä tai kaakaovoita, tummaa kaakaojauhetta, huna­jaa sekä kuivattuja hedelmiä tai marjoja. Sitten kevyt lämmitys ja massa pakastimeen jähmettymään.

Raakasuklaan idea on se, että se valmistetaan käsittelemättömistä raaka-aineista, joita ei kuumenneta yli 42-asteiseksi. Sitä hehkutetaan superruoaksi, jossa on paljon vita­miineja, mineraaleja ja antioksidantteja - onpa sen väitetty paranta­van jopa potenssia.

Ravintoasiantuntija Juhana Harju haluaa panna pisteen ylistykselle. Hänen mukaansa suklaassa, ja eri­tyisesti raakasuklaassa, on isoja määriä raskasmetalli kadmiumia, joka on luustolle ja munuaisille haitallista,

- 1-2 palaa olisi vielä terveellistä, mutta jos raakasuklaata tekee itse, syönti voi mennä liiallisuuksiin, Ju­hana Harju sanoo.

Liika raakasuklaalla herkuttelu saattaa myös johtaa kofeiinin ylian­nostusta vastaavaan ylireippaustilaan, sillä raakasuklaaseen käytet­tävässä kaakaossa on kofeiinin su­kuisia piristäviä aineita. Ne voivat myös aiheuttaa päänsärkyä tai mie­lialan heilahteluja.

Halutessaan raakasuklaata voi käyttää, mutta mieluiten mausteena esimerkiksi vaniljajauheen tapaan. Silloin yliannostuksen vaaraa ei ole.

Lähde: Hyvä Terveys maaliskuu 2011, sivu 91.

Purkka ei lihota.PÄIVÄN AJATELMA

Varjo seuraa, halusit tai et.

Esa Alestalo

http://positiivarit.fi

Ei kommentteja: