tiistai 5. huhtikuuta 2011

SINKKUELÄMÄN SÄÄNNÖT

Suomeen tuli ensi-iltaelokuvaksi viime perjantaina Sinkkuelämän säännöt, josta Katso-lehti (13/2011, sivu19) kertoo:

Bulgariasta Suomeen muuttanut Tonislav Hristov etsii kolmen kaverinsa kanssa rakkautta oh­jaamassaan elokuvassa. Miehet kokeilevat mo­nia eri keinoja tavatakseen naisia, mutta eloku­van parasta antia ovat kuitenkin hetket, jolloin kaverukset jättävät naisten pokaamisesta puhu­misen ja vaikuttavat vähemmän tietoisilta kame­ran läsnäolosta.

Syvä ystävyys nouseekin parisuhteen etsi­mistä keskeisemmäksi teemaksi leffassa, joka tarjoaa kiinnostavan näkökulman suomalaisuu­teen.

0: Tonislav Hristov, N: Tonislav Hristov, Kiril Jovchev, Hristiyan Dimov. (Suomi 2011) 83 min.


Oma kommentti

Erottuani kolmannesta vaimostani (minua 18 vuotta nuorempi) vuonna 1999 keskityin jonkin aikaa elämään tieten tahtoen sinkkuna. Kun naisen kaipuu sitten iski, kokeilin erilaisia nettitreffejä. Etsin niistä sopivia naisia, joita sitten kävin tapaamassa. Heitä taisi olla kaiken kaikkiaan kymmenkunta. En oikein päässyt jyvälle heidän takoitusperistään - hakivatko he todellakin pitempiaikaista kumppania vai ainoastaan höynäytettävää aasia maksamaan kahvit ja pullat. Ei siis iskenyt kipinää, ei liiemmin minussakaan. Riitta-niminen nainen jäi kyllä positiivisesti mieleen, sillä hän sai naisellisisella olemuksellaan sisälläni roihuamaan.

Kun sitten vielä kuukausien päästä kävin tsekkaamassa treffipalstoja, olivat siellä melkein kaikki treffaamani naiset edelleen. No, hupinsa kullakin ... eilen kahvilla Arton kanssa, huomenna Villen, ylihuomenna Pekan ...
EROON VÄRIVIRHEISTÄ

Kuulas posliini-iho kuuluu satujen prinsessoille. Oman elämänsä kuningattarilla ihoa kirjovat maksaläiskät ja kesakot, mutta onneksi niitä voi taikoa pois.

Valoimpulssi vai laser?

Erikoiskosmetologi Tomi Antti­lainen kertoo, että kosmetologit käyttävät ihon pigmenttimuutoksien käsittelyyn usein valoimpulssilaittei­ta, jotka eivät ole lasereita, vaikka joku saattaa niin mainostaa. Valoimpulssilaitteiden valon hän kertoo kuitenkin kykenevän lämmittämään ihon pigmenttiä ja hajottamaan sitä.

Varsinaisia lasereita on kauneus­hoitoloissa käytössä vähemmän. Tomi Anttilainen selittää, että ne ovat enimmäkseen laitteita, joista puhuttiin aiemmin matalateholasereina, mutta joiden nimitys on nyky­ään terapia- tai hoitolaser.

- Samantyyppisiä lasereita, jotka eivät lämmitä ihoa, käyttävät työs­sään kosmetologien lisäksi muun muassa fysioterapeutit, hammaslää­kärit ja eläinlääkärit, Anttilainen kertoo.

Hänen omassa hoitolassaan Hel­singissä on käytössä terapialaser, jonka pitäisi tehota akneen, arpiin, ryppyihin ja couperosaan, mutta maksaläiskiin se ei tepsi. Niihin Ant­tilainen suosittelisi valoimpulssihoi­toa 2-3 kerran hoitosarjana. Hän lupaa, että hoito ainakin vaalentaa läiskiä selvästi, vaikka ei niitä kokonaan poistaisi kaan. Kerta valoimpulssihoitoa maksaa 60-80 euroa maksaläiskien laajuudesta riippuen.

- Jos kosmetologi kertoo käyttä­vänsä laseria, kannattaa kysyä, mikä koulutus hänellä siihen on. Teholaserien käyttöön vaaditaan European Medical Laser Associationin eli EMLAn koulutus, vinkkaa turkulai­nen kosmetologi ja sairaanhoitaja Karoliina Saarinen.

Laser ei kuulu hänen välineistöön­sä. Maksaläiskiä hän hoitaisi kaik­kein voimakkaimmalla ihon kuorin­nalla.

- Se tehtäisiin kolmen hoidon sarjana, joka maksaa yhteensä noin 300 euroa. Kokonaishintaa tosin nostavat noin sadalla eurolla ihon kirkastumista edistävät kotihoitotuotteet.

Ihotautilääkärillä laserhoidon hin­ta riippuu siitä, mitä laseria käyte­tään, mitä värimuutosta hoidetaan ja kuinka laaja hoidettava alue on, kertoo ihotautilääkäri Pekka Erkko. Yhden hoitokerran hinta asettuu noin 230-550 euron välille.

- Usein kuitenkin esimerkiksi maksaläikissä yksi käsittely riittää, Erkko huomauttaa.

Lähde: Hyvä Terveys maaliskuu 2011, sivu 79.


Oma kommentti

Televisiossa on nykyään pyörimässä Liv-kanavalla useampia kauneusohjelmia, joissa käytetään kosmeettisten hoitojen lisäksi yllä olevia valoimpulsseja ja lasereita sekä myös plastiikkakirurgiaa. Niillä saadaan aikaan suurehkojakin muutoksia ulkonäköön. Puolittain leikkisästi voisi sanoa, että naisista tehdään kasvoiltaan pullokaloja, Iines-Ankkoja ja Pelle Hermanneja.

Hyväksyn kyllä radikaalitkin muutostoimenpiteet, jos ne todella ovat tarpeen: tapaturman ja joissain tapauksissa ikääntymisen aiheuttamien vaurioiden korjaukset. Itselläni ovat yläluomet rypistyneet ja alkaneet roikkua, koska noin kuukauden kuluttua täytän jo 62 vuotta. Hampaiden korjailut ja valkaiseminenkin olisivat mieleen.

Molempien sukupuolien on syytä muistaa, että itseään vuosikymmeniä nuoremman menestykselliseen pokaamiseen ei edes plastiikkakirurgia riitä. Siihen tarvitaan yleensä joko rahaa, kuuluisuutta tai yhteiskunnalista asemaa. Joissain tapauksissa nuorempi osapuoli voi myös etsiä huonon äiti- tai isäsuhteen paikkaajaa.
MAANANTAIN MAITOHAPPOTREENI

Eilen oli toinen päivä maitohappotreeniä. Tämän ja parin seuraavan päivän jälkeen siirryn rasvanpoltosta viideksi päiväksi lihasmassatreeniin.

Maitohappotreenissä (Lactic Acid Training) yhdistyvät volyymi ja lyhyet (30 s) palautukset.

http://www.t-nation.com/free_online_article/sports_body_training_performance/lactic_acid_training_for_fat_loss

http://www.ehow.com/how_2126853_do-lactic-acid-training-weight.html

Eilinen treeni oli:

1. Verryttely
  • crosstraineria 5 minuuttia
  • dynaamista venyttelyä muutama minuutti

2. Punttiosuus (hartiat, ojentajat, reidet ja vatsa)
  • käsipainopunnerrus istuen 4 x12
  • vipunosto sivuilta (kpt) 4 x 10
  • ranskal punn. maaten (mt) 8 x 12 ... 10
  • reisiojennus yhd. jal. (TG+lt) 4 x 12 / 4 x 12
  • plie-kyykky (kp) 4 x 12
  • reisikoukistus maaten (sl+kp) 4 x 12
  • säärinosto maaten (npt) 4 x 12

3. Jäähdyttely
  • kevyt spinning 5 minuuttia

Lyhennykset: kp(t)=käsipaino(t), mt=mutkatanko, TG=Total Gym 1000 -monitoimilaite, lt=levytanko, sl=steppilauta ja npt=nilkkapainot.

Illalla ennen nukkumaanmenoa tein noin 15 minuutin venyttelyn kaikille lihasryhmille.
PÄIVÄN AJATELMA

Opi ajoissa virittäytymään toiselle taajuudelle.
Jos kuuntelet liikaa neuvoja, voit päätyä
tekemään muiden ihmisten virheet.

Ann Landers

http://positiivarit.fi

Ei kommentteja: