maanantai 4. huhtikuuta 2011

ROBERT HELENIUS TYRMÄSI SAMUEL PETERIN

Vaikka en seuraakaan nyrkkeilyä säännöllisesti, olen katsonut pari sekä Amin Asikaisen että Robert Heleniuksen ottelua. Puolalaisen voiton Aminista korvasi lauantainen Robertin tyrmäysvoitto nigerialaisen vastustajan kumahdettua kanveesiin yhdeksännessä erässä.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Robert_Helenius

http://www.iltasanomat.fi/muutlajit/Robert%20Helenius%20tyrm%C3%A4ysvoittoon!/art-1288380067412.html
PARI POIMINTOA PIRKKA-LEHDESTÄ

Monista lehdistä löytyy hyviä kuntoiluun liittyviä artikkeleita, vaikka ne eivät olisikaan varsinaisia alan julkaisuja. K-Ryhmän asiakaslehden Pirkan viimeisimmässä numerossa (4/2011, sivut 7 ja 70)
on esimerkiksi seuraavat pari artikkelia:


Terveys- ja ravitsemusväitteet


Terveys- ja
ravitsemusväitteillä korostetaan elintarvikkeen erityisiä ravitsemuksellisia ominaisuuksia. Merkinnät ovat vapaaehtoisia, mutta niiden käyttöä valvotaan EU-tasoisella lainsäädännöllä. Väitteiden on perustuttava yleisesti hyväksyt­tyyn tieteelliseen näyttöön.

Ravitsemusväitteellä tarkoi­tetaan sellaista tekstiä, kuvaa tai symbolia, joka antaa ymmär­tää, että elintarvikkeella on erityisiä ravitsemuksen kannalta hyödyllisiä energia- tai ravintoaineominaisuuksia. Sallitut ravitsemusväitteet on lueteltu EU-asetuksessa. Tällaisia ovat esimerkiksi "rasvaton", "runsas­kuituinen" ja "kevyt".

Jotta väitettä voidaan käyt­tää, tuotteen tulee täyttää ase­tuksessa määritetyt raja-arvot. Väite voi poiketa sanamuodol­taan asetuksen ilmoittamasta, mutta merkitykseltään väitteen on oltava sama.


Terveysväitteellä tarkoitetaan sellaista
pakkausmerkintää, joka antaa ymmärtää, että elintar­vikkeen ja terveyden välillä on yhteys. Sallittuja ovat vain EU:n erillisinä asetuksina julkaisemat terveysväitteet. Tällaisia ovat esimerkiksi ksylitolin tai kasvistanolien hyödyt.

Lääkkeellinen markkinointi on kielletty. Tämä koskee väit­teitä, joiden mukaan elintarvik­keella olisi sairauksien hoitami­seen tai parantamiseen liittyviä ominaisuuksia.Turvallisesti pyörien päälle

Ennen kuin lähdet pyörien päälle liikenteen sekaan, kertaa liikennesäännöt ja varmista varusteiden kunto.


Pian on aika kaivaa varastosta pol­kupyörät sekä rullasukset, -laudat ja -luistimet.

Jos lähdet liikkeelle polkupyö­rällä, muista, että sitä pidetään lii­kenteessä ajoneuvona. Polkupyö­rällä tulee ajaa joko p
yörätiellä tai kevyen liikenteen väylällä. Kevyen liikenteen väyliä on kahdenlaisia: niitä, joissa pyörätie ja jalkakäytä­vä kulkevat rinnakkain, ja niitä, joissa ne on yhdistetty.

Jos kevyen liikenteen väylää ei ole, pyöräilijän paikka o
n ajoradan oikeassa reunassa. Alle 12-vuotiaat saavat pyöräillä jalkakäytävällä. Ajoradalla polkevaa pyöräilijää kos­kevat samat liikennesäännöt kuin autojakin. Oikealta tulevia on väis­tettävä ja liikennevaloja noudatet­tava.

Rullalautailijoita koskevat jalankul­kijoiden liikennesäännöt, samoin rullaluistelijoita ja rullasuksilla hiihtäjiä.

Kun pyörätie ja jalkakäytävä on yhdistetty, jalankulkija voi kulkea joko tien oikeassa tai vasemmassa reunass
a, mutta kovan vauhdin vuoksi rullailijoita suositellaan py­syttelemään oikeassa laidassa, ku­ten pyöräilijöitäkin.

Jos jalkakäytävää ei ole, rullailija voi kulkea kummassa reunassa ta­hansa. Vasen reuna on yleensä tur­vallisempi, koska silloin näkee vas­taantulevat autot.


Kypärä on nykyisin sekä pyöräilijöi­den että rullailijoiden vakiovaruste. Lisäksi rullilla liikkujien on hyvä suojautua polvi-, kyynär- ja rannesuojin.


Etenkin rannesuojat
ovat tärkeät, sillä kaatuessaan ihminen ottaa vaistomaisesti vastaan käsillään. Ilman rannesuojia ranteet eivät kes­tä ihmisen painoa kaatumistilanteessa.

Kulkupelin kunto on syytä var­mistaa ennen liikkeellelähtöä. Maantiekelpoisessa polkupyörässä on toimivat jarrut, heijastimet ja lukko. Myös soittokello, etuvalo pi­meää varten ja turvaviiri ovat tar­peen.


Polkupyörien ABC

Maantiepyörä = Kapeat renkaat ja kevyt runko. Käy hyvin matka-ajoon kestopäällysteisille teille. Ajoasento on matala.

Maastopyörä = Vaikea­kulkuiseen maastoon
soveltuva pyörä. Runko on vankka ja renkaat le­veät ja paksut. Ajoasen­to on pysty.

BMX-pyorä = Erittäin tukevarakenteinen pyörä, jolla voi tehdä hyppyjä ja temppuja. Pyörässä on yleensä 20 tuuman renkaat. Runko-materiaalina tavallisim­min teräs.


Hybridipyörä = Maan­tie- ja maastopyörän yhdistelmä. Renkaiden kuviointi on hillitympi ja sileämpi kuin maasto­pyörän, joten renkaat rullaavat paremmin kestopäällysteellä. Hybridi-nimikkeen alle mahtuu monenlaisia pyöriä. Toiset mailit ovat pystympiä, toiset matalampia.


Citypyörä = Kaupunkiajoon tarkoitettu p
yörämalli, jossa on vankka runko ja yleensä melko sileät ja suhteellisen leveät renkaat.

Cyclocross-pyörä = Muistuttaa maantiepyorää, mutta renkaat ovat leveämmät ja kuvioidummat, mikä helpottaa
hiekkateillä ja metsäpoluilla ajamista. Ajoasento on hiukan pystympi.


Kesähiihtoa

Harmittaako hiihtokauden päättyminen? Jos vastaus on kyllä, kannattaa tutustua maastorullasuksiin, joilla voi liikkua myös hiekka­teillä.


Powerslide
-merkin maastorullasukset kiinnite­tään tavalliseen hiihtomonoon. Suksien kiskoon voi asentaa SNS- tai NNN-tyyppisen hiihtositeen. Sauvoik­si käyvät rullaluistinsauvat tai tavalliset luisteluhiihtosauvat. Renkaiden rullaavuutta pystyy säätelemään ilmanpaineella.


Maastorullasukset sop
ivat erityisen hyvin kuntoilijalle, joka haluaa pitää hiihtotuntumaa yllä kesälläkin. Reittiä ja alustaa vaihtelemalla maastorullasuksilla saa tehtyä hyvin monenlaisia harjoituksia.

Suksissa ei ole varsinai­sia jarruja, joten ainakin aloittelijan pitää välttää alamäkiä.

http://www.scandinavianoutdoorstore.com/lajivarusteet/rullahiihto/nordic-trainer/
SFI JA TRIPLECLICKS

Olen useamm
an vuoden aikana tutustunut erilaisiin nettisivuihin, jotka mainostavat antavansa jäsenilleen enemmän tai vähemmän huimia tuloja – muutamista kymmenistä euroista jopa tuhansiin päivässä. Noin 97% tällaisista on täydellistä huijausta.

Löysin muutama päivä sitten aivan sattumalta netistä sivun SFI. Kun siihen tarkemmin tutustuin, havaitsin sen takana olevan todellinen firma, jolla on todellinen osoite. Se kauppaa todellisia tuotteita ja mukana on todellisia ihmisiä, ei pelkkiä keksittyjä nimiä.


Liityin siihen jäseneksi. Yllätyin siitä mahtavasta tuesta, jota olen niin sivuston kuin muiden mukana olevien kautta saanut. Joka päivä saan ohjeita miten voin tätä lisätyötäni kehittää askel askeleelta.

http://www.sfi4.com/11355396/FREE

SFI:hin kuuluu nettikauppa TripleClicks, jossa on tällä hetkellä erilaisia tuotteita myynnissä hieman alle 40 000. Tilasin sieltä nyt alkuun kokeilumielessä purkillisen antioksidantteja. Saamani tilausvahvistus ilmoitti paketin saapuvan USA:sta ykköspostina parissa viikossa.

http://www.tripleclicks.com/11355396.
MAITOHAPPOTREENI

Aloitin eilen noin kuukauden kestävän treenijakson, jossa vuorottelevat viiden päivän putkissa rasvanpoltto ja lihasmassan lisääminen.

Rasvanpolttoon käytän maitohappotreeniä (Lactic Acid Training), jossa yhdistyvät volyymi ja lyhyet (30 s) palautukset.

http://www.t-nation.com/free_online_article/sports_body_training_performance/lactic_acid_training_for_fat_loss


http://www.ehow.com/how_2126853_do-lactic-acid-training-weight.html

Viiden päivän ensimmäinen treeni oli:

1. Verryttely

 • crosstraineria 5 minuuttia
 • dynaamista venyttelyä muutama minuutti
2. Punttiosuus (selkä, rinta, hauikset ja pohkeet)
 • leuanveto/ylätalja (TG+lt) 5 x 10 … 4
 • käsipainosoutu yhd. käd. (kp) 5 x 10 / 5 x 10
 • penkkipunnerrus (kpt) 5 x 10 … 5
 • vinopenkkipunnerrus (kpt) 5 x 8 … 4
 • hauiskääntö (lt) 6 x 12 … 9
 • varp. nousu (sl+kp) 6 x 12
3. Intervalli
 • verryttely (ct) 3 min
 • 3 x 1+1 (luja/kevyt), 1 x 1 (luja)(ct)
 • jäähdyttely (sp) 3 min
4. Staattinen venyttely muutama minuutti

Huom! Tarkoitukseni oli tehdä punteilla 10-12 toiston sarjoja puolen minuutin palautuksin. Ahneuksissani valitsin moneen liikkeeseen liian suuren painon.

Gymboss-intervalliajastimen löydät voimatoimi.netistä:


http://www.voimatoimi.net/epages/Kaupat.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/29112010-1199/Products/001/SubProducts/001-0001
PÄIVÄN AJATELMA

Arvokkuus on se ominaisuus, jonka avulla
pystyt ostamaan kenkäparin välittämättä
vähääkään rikkinäisestä sukastasi.

http://positiivarit.fiEi kommentteja: