maanantai 11. huhtikuuta 2011

JOKAMIEHEN KOMEUSRUTIINIT

Suomi-poika ei po
ikkea ulkomaisista veljistään, mitä tulee kosmetiikkatuotteiden ostamiseen: myynti on kasvussa niin kotimaassa kuin maailmallakin. Erityisen kiinnostuneita itsensä hoitamisesta ovat alta parikymppiset ja elämänsä ja asemansa jo vakiinnuttaneet keski-ikäiset.

Tämä suuntaus on paikallaan, sillä miehen iho tarvitsee yhtä lailla hoitoa kuin naisenkin. Ja huoliteltu olemus tuottaa iloa itselle ja muille.


Suosikkituote miesten keskuudessa on kosteusvoide. Sen tärke­ys muistuu mieleen viimeistään siinä vaiheessa vuotta, kun k
ylmä sää saa ihon kipristelemään ja rohtumaan.

Tuotesarjojen valmistajat ovat ottaneet huomioon, että miehisel­le luonteelle ei sovi monen putkilon ja purnukan kanssa hääräämi­nen. Kun nainen käyttää iltatoimissaan puhdistusemulsiota ja kas­vovettä, mies selviytyy yhdellä tuotteella.Puhtaus

Miehen kannattaa puhdistaa ihonsa aamuin illoin valitsemal­laan pesuaineella. Puhdistus on tarpeen erityisesti ennen aamuista parranajoa. Puhtaalla iholla partakone tai -höylä liikkuu sujuvam­min. Yön aikana iho hikoaa ja erittää talia, eikä partakone saa pesemättö­mällä iholla kunnon otetta karvoista.


Tavallinen saippua ei sovi kasvo­pesuun, koska se pesee ihon rapisevan kuivaksi. Pelkkä vesi taas ei huuhdo iholta kaikkea pölyä ja rasvaa.

Päivittäisen puhdistuk­sen lisäksi miehen iho kaipaa myös säännöllistä kuorintaa. Kerran viikossa tehty kuorinta pitää ihon kirk
kaana, ja kosteusvoidekin tehoaa paremmin, kun kuolleet ihosolut ovat ensin saaneet kyytiä. Kuorinta estää myös partakarvo­ja kasvamasta sisäänpäin. Todella herkkäihoisten kannat­taa pitää kuorintatahti harvempana. Muista, että ärtynyttä ja rikkonaista ihoa ei parane ruveta kuorimaan lainkaan. Anna ihon rauhoittua ja tervehtyä ja kuori vasta sitten.

Kuorintatuote, joka sisältää pieniä rakeita, levitetään kostealle iholle ja sitä pyöritellään kevyesti iholla. Varo lil­an kovakouraista käsittelyä! Huuhdo rakeet pois runsaalla haalealla vedellä.


Parranajo

On makuasia, ajatko parra
n koneella vai höylällä. Höylää­minen vaatii harjaantumista, sillä tottumattoman käsissä partahöylä tekee helposti haavoja. Koneella ei moista va­hinkoa saa aikaan.
Parranajo kuitenkin ärsyttää ihoa, tehtiin se kummalla tavalla tahansa. Höylän kaveriksi tarvitaan aina vaahtoa, ja parta pitää ajaa myötäkarvaan. After shave -tuote rau­hoittaa ärtynyttä ihoa parranajon jälkeen.

- Jos haluat erityisen silkoisen ajotuloksen, aja parta­karvat ensin koneella ja viimeistele höylällä. T
ähän konstiin turvautuvat miesmallitkin, maskeeraaja Laura Hecht antaa vinkin.


Kosteutus

Kosteusvoide on ihonhoidon perustuote, ja se valitaan oman ihotyypin mukaan. Voiteen teho on parempi, kun se levitetään hieman kostealle iholle.

- Jokainen ihotyyppi kaipaa kosteusvoidetta. Pintakuiva iho tarvitsee kosteuttavaa mutta ei liian rasvaista tuotetta. Rasvainen ihotyyppikään ei voi hyvin ilman kosteutusta. Kuivaihoinen puolestaan va­litsee tuhdimman voiteen, Laura selvittää.

Aikuisikään ehtineen miehen
on hyvä kiinnittää huo­mio myös silmänympäryksiinsä. Miesten kosmetiikkasarjoissa on sopivia tuotteita ohuelle silmänympärysiholle, jo­ka alkaa ensimmäisenä kipristyä rypyille. Jotkin tuotteet on kehitetty erityisesti turvotusta laskemaan.


Hiukset

Eräs kampaaja totesi kerran, että naisen hiustenlaitto vaatii vähintään kolme tuotetta. Mies suoriutuu vähemmäl­läkin. Erityisesti hiustenhoidossa miehet suosivat two-in-one-tuotteita, joissa on sampoo ja hoitoaine samassa. Hoi­toaine antaa kiiltoa ja selvittää tukan pesun jälkeen, mutta lyhyt rasvoittuva tukka ei sitä välttämättä kaipaa. Pikem­minkin se saattaa latistaa tukan tuoreeltaan pesun jälkeen.


Harvan haivenet asettuvat haluttuun malliin itsekseen kuivumalla. Levitä siis muotovaahtoa kosteisiin hiuksiin ja kuivaa haluamaasi muotoon. Kapinalliset lyhyehköt suor­tuvat taltutat parhaiten hiusvahalla. Vaha sopii myös, kun haluat räjähtäneempää ja vauhdikkaampaa lookia.


Lähde: Pirkka 11/2007, sivut 61-62.


Miesten kosmetiikkatuotteita voit hankkia TripleClicks -nettikaupasta:

1. Klikkaa http://www.tripleclicks.com/11355396.
2. Valitse Welcome my Grand Opening -palkin yläpuolella olevaan hakuun:
- kohtaan SEARCH: Personal Care & Beauty
3. Kirjoita kohtaan FOR: Men
4. Valitse sopiva(t) 265 tuotteen va
likoimasta.
5. Tee tilaus.
6. Paketti tulee USA:sta 1-2 viikossa.
VIIDEN PÄIVÄN MASSAVAIHEEN ENSIMMÄISET TREENIT


Perjantaina hain Fitness
tukusta tilaamani paketin R-kioskilta, joka toimii alueeni postitoimipaikkana. Taas on viikoiksi proteiinia, kreatiinia ja vitamiineja. Proteiinipatukoita oli vain kolme, joten ne menevät vatsaan jo aivan lähipäivinä. Yksi patukka (98 grammaa) sisältää proteiinia 30, rasvaa 15 (ei lainkaan transrasvaa), hiilihydraatteja 39 grammaa ja energiaa 390 kcal. Maku ja patukan rakenne oli mainio - toisin kuin monissa muissa maistamissani patukoissa.

Kerroin perjantaisessa blogissani muuttaneeni sekä ravintoani että treenejäni viiden päivän ajaksi.Hiilihydraattien määrää lisään syömällä päivittäin kaurapuuroa, leipää ja täysjyväriisiä hedelmien, vihannesten ja marjojen lisäksi. Proteiini- ja rasvamäärät pysyvät suunnilleen ennallaan. Arvioin niiden olevan 175-220 / 70-100 grammaa.

Kolmena ensimmäisenä päivänä (pe+la+su) teen kreatiinitankkauksen: 4 x noin 5 grammaa päivässä (aamulla, päivällä, ennen treeniä ja treenin jälkeen).

Punttitreeneissä, joita on viiden päivän jaksossa kolme (päivät 1, 2 ja 4) teen hieman lyhyempiä sarjoja kuin rasvanpolttovaiheessa. Palautukset sarjojen välillä sen sijaan ovat paljon pidemmät. Rasvanpoltossa ne olivat 30 sekuntia nyt 90-120 sekuntia.

Mitään aerobista harjoitusta ei näiden viiden päivän aikana ole. Keskityn treeneihin, syömiseen ja lepoon.


Perjaintainen treeni

1. Alkuverryttely
 • kevyt crosstrainer 5 minuuttia
 • dynaaminen venyttely muutama minuutti

2. Selkä
 • käsipainosoutu yhd. kädellä 9, 12, 11 ja 10 / 9, 12, 11 ja 10
 • leuanveto/ylätalja (TG+lt) 9, 9 ja 7

Lyhenteet: TG=Total Gym 1000 -monitoimilaite ja lt=levytanko.

3. Rinta
 • penkkipunnerrus (kpt) 9, 9, 9, 7 ja 5
 • vipunosto maaten (kpt) 9 + 9

Lyhenteet: kpt=käsipainot.

Huom! Tein ensimmäisen maksimitoistoisen sarjan vipunostoja painoja liikeradan aikana kääntämällä niin, että ne olivat ala-asenossa pystysuorassa. Ilman taukoa jatkoin sitten ilman kiertoa.

4. Hauikset
 • hauiskääntö (lt) 9, 9, 8 ja 6
 • hauiskääntö vinopenk. (kpt) 8
 • keskitetty hk. (kp) 2 / 3

Huom! Tein keskitetyt käännöt samalla painolla kuin vinopenkillä. Olisi pitänyt ladata pienemmät painot, jotta olisi mennyt noin 10 toistoa siinäkin.

5. Pohkeet
 • varp. nousu kahd. jalalla (sl+kp) 5 x 12

Lyhenteet: sl=steppilauta.

6. Jäähdyttely
 • kevyt spinning 5 minuuttia

Huom! Jokaisessa monisarjaisessa liikkeessä ensimmäinen sarja toimi verryttelynä, joten tein sen pienemmällä painolla. Palautukset sarjojen välillä olivat pääsääntöisesti 90 sekuntia. Poikkeuksen tekivät käsipainosoutu (45 sekuntia käsien välillä), vipunostot kierrolla/ilman kiertoa (ei taukoa) ja hauiskääntö/kesk.hauiskääntö (ei taukoa).


Lauantainen treeni

1. Alkuverryttely
 • kevyt crosstrainer 5 minuuttia
 • dynaaminen venyttely muutama minuutti

2. Hartiat
 • käsipainopunnerrus istuen 4 x 10
 • vipunosto sivuilta (kpt) 2 x 10

Lyhenne: kpt=käsipainot.

3. Ojentajat
 • kapea etunojapunnerrus (or) 3 x 8
 • norm. etunojapunnerrus (or) 15, 12

Lyhenne: or=ovirekkiteline

4. Reidet
 • frogkyykky (kp) 10 ja 5 x 8
 • reisikoukistus maaten (sp+kp)

Lyhenne: sp=säädettävä penkki

5. Jäähdyttely
 • kevyt spinning 5 minuuttia

Huom! Jokaisessa monisarjaisessa (vähintään kolme sarjaa) liikkeessä ensimmäinen sarja toimi verryttelynä, joten tein sen pienemmällä painolla. Palautukset sarjojen välillä olivat 90 sekuntia.


Eilinen sunnuntai oli lepopäivä.


Bodausaiheisia kirjoja voit hankkia TripleClicks -nettikaupasta:

1. Klikkaa http://www.tripleclicks.com/11355396.
2. Valitse Welcome my Grand Opening -palkin yläpuolella olevaan hakuun:
- kohtaan SEARCH: Digital Downloads
3. Kirjoita kohtaan FOR: Bodybuilding
4. Valitse sopiva(t) 12 tuotteen valikoimasta.
5. Tee tilaus.
6. Saat sähköpostitse latauslinkit.

Huom! Kirjoittamalla Bodybuilding sijasta sanan Fitness löydät 119 tuotteen valikoiman.
PÄIVÄN AJATELMA

Hätätapauksessa

1. Kääri viittasi
2. Ota hattusi
3. Jätä huolesi portaille
4. Suuntaa askeleesi kadun
aurinkoiselle puolelle

http://positiivarit.fi

Ei kommentteja: