keskiviikko 20. huhtikuuta 2011

ARNOLD SCHWARZENEGGER SAATTAA PYRKIÄ EU:N PRESIDENTIKSI

Entinen Hollywood-tähti ja Kalifornian kuvernööri Arnold Schwarzenegger saattaa ryhtyä havittelemaan EU:n presidentin tehtäviä, kirjoittaa amerikkalainen Newsweek-lehti.

Itävaltalaissyntyinen Schwarzenegger on parhaillaan työpaikkojen välissä ja miettii, mihin seuraavaksi ryhtyisi. Newsweekin mukaan hänen avustajansa ovat kehottaneet entistä kehonrakentajaa palaamaan takaisin eurooppalaiseen kotimaahansa ja asettumaan ehdolle EU:n presidentin virkaan.

–Tulevina vuosina EU tarvitsee nykyistä suuremman luokan presidenttiä -- sellaista, joka kykenisi yhdistämään Euroopan, Schwarzeneggerin esikuntapäällikkö Terry Tamminen sanoi lehdelle.

–Ranskalaiset eivät halua saksalaista, saksalaiset eivät halua italialaista. Entäpä sitten eurooppalaissyntyinen henkilö, joka muutti Yhdysvaltoihin -- ja joka voisi palata ja olla uuden yhdistyneen Euroopan Washington tai Jefferson, Tamminen sanoi viitaten Yhdysvaltain ensimmäisiin presidentteihin.

http://en.wikipedia.org/wiki/Terry_Tamminen

Schwarzenegger itse on pysynyt vaiti tulevaisuudensuunnitelmistaan päätettyään tammikuussa kaksi kautta Kalifornian kuvernöörinä.


Lähde: Iltasanomat 19.04.2011

http://www.schwarzenegger.com/

VARES - HUHTIKUUN TYTÖT

Tänään saa ensi-iltansa uusi kotimainen elokuva Vares - huhtikuun tytöt, joka sijoittuu omaan kotikaupunkiini eli Turkuun. Siitä kertoo elokuva-opas.com:

Vares Huhtikuun Tytöt elokuva on kotimainen rikosdraama, jonka on ohjannut Lauri Törhönen, pääosassa Antti Reini.

Kolme nuorta opiskelija
neitosta on kadonnut Turussa peräjälkeen huhtikuussa viisitoista vuotta sitten.

Toimittaja Ruuhio (Mikko Leppilampi) palkkaa yksityisetsivä Jussi Vareksen (Antti Reini) tekemään lehtijuttua myyttiset mittasuhteet saaneesta arvoituksesta.

Vares aikoo päästää itsensä helpolla, mutta vähitellen tapaus kuitenkin vie mennessään.

Aino Aaltonen, Teresa Sundin ja Kikka Valasranta muuttuvat vanhoista valokuvista todellisiksi henkilöiksi ja suorastaan vaativat jutun ratkaisemista.

Elokuvan virallinen musiikkivideo, Apulannan kappale "Vääryyttä!!1!":


Näyttelijät
 • Antti Reini on Jussi Vares
 • Eppu Salminen on Juhani Luusalmi
 • Matti Onnismaa on pastori Alanen
 • Jasper Pääkkönen on Kyypakkaus
 • Mikko Leppilampi on toimittaja Ruuhio
 • Maria Järvenhelmi on Anna Huttunen
 • Ilkka Heiskanen on komisario Hautavainio
 • Taiso Oksanen on Tristan da Cunha
 • Ismo Kallio on Gunnar
 • Riitta Viiperi on Sirkku Aaltonen
 • Marjaana Maijala on Anne Airismaa
 • Mikko Reitala on Kurt Metto
 • Tuomas Uusimäki on Karvanoppa
 • Davide Giovanzana on Gianfranco
 • Miia Lindström on Linnea / Teresa

Tuotanto

Elokuva kuvattiin Turussa huhtikuun ja lokakuun välisellä ajalla vuonna 2010.
TARKISTA KORKEAN KOLESTEROLIN RISKITEKIJÄT

Korkea kolesteroli ei tee hyvää kehollesi. Mikä kolesterolin aiheuttaa? Kolesteroli ei johdu vain yhdestä syystä. On hyvä tietää, mitkä tekijät vaikuttavat korkeaan kolesteroliin.

Health.com -sivusto listasi seitsemän syytä, jotka voivat kohottaa kolesteroliasi!


1. Ruokavaliosi

Liian suuri määrä tyydyttyneitä rasvahappoja ruokavaliossa voi pitemmän päälle johtaa kohonneeseen kolesteroliin. Muun muassa naudanliha, porsaanliha, vasikanliha, maito, kananmunat, voi sekä juusti sisältävät tyydyttyneitä rasvahappoja. Myös einekset sisältävät usein tyydyttynyttä rasvaa. Margariini, leivontarasva, useimmat keksit, sipsit sekä muut rasvaiset naposteltavat ovat myös kolesterolin nostattajia.2. Painosi

Ylipaino lisää korkean kolesterolin riskiä. Ylipaino nostaa triglyseridiä, sekä vähentää hyvän kolesterolin eli HDL:n määrää. Laihduttaminen kannattaa, sillä kolesterolin alentamisen lisäksi normaalipainolla on muitakin suuria terveysetuja.

http://www.poliklinikka.fi/painonhallintakanava/sairausosio/7291488

- HDL-kolesteroli ("hyvä" kolesteroli)
http://www.tohtori.fi/?page=8940389&id=1163802

- LDL-kolesteroli ("huono" kolesteroli)
http://www.tohtori.fi/?page=8940389&id=8138511

- Triglyseridit
http://www.tohtori.fi/?page=8940389&id=8856258


3. Aktiviteettisi määrä

Fyysisen aktiivisuuden puute lisää huonon kolesterolin eli LDL:n määrää kehossa ja vähentää hyvän kolesterolin eli HDL:n määrää. Kannattaa siis huolehtia jokapäiväisestä liikunnasta. Liiku vähintään puoli tuntia päivässä, vaikkapa viiden tai kymmenen minuutin pätkiin jaettuna.


4. Ikäsi ja sukupuolesi

Kun ikäsi ylittää 20, luontainen kolesterolitasosi alkaa nousta. Miehillä kolesterolitasot tasaantuvat yleensä 50 ikävuoden tietämillä. Naisilla luontainen kolesterolitaso pysyy aika matalana ennen vaihdevuosia. Vaihdevuosien jälkeen naisten kolesterolitaso nousee suunnilleen miesten tasolle.

http://www.poliklinikka.fi/naisten-kanava/sairausosio/1038966


5. Yleinen terveydentilasi

Huolehdi terveydestäsi, ja ota erityisesti selvää, millaiset riskit sinulla on sydän- ja verisuonitauteihin. Käy säännöllisesti terveystarkastuksessa. Tietyt sairaudet, kuten diabetes sekä kilpirauhasen vajaatoiminta voivat nostaa kolesterolia.

http://www.poliklinikka.fi/naisten-kanava/sairausosio/1038966


6. Perhetaustasi

Kolesteroliin, kuten muihinkin sairauksiin, voi vaikuttaa myös perimä ja perhetaustat. Jos joku perheessäsi tai suvussasi kärsii korkeasta kolesterolista, sinäkin voit kuulua riskiryhmään.


7. Tupakointi

Tupakanpoltto laskee hyvän kolesterolin määrää kehossasi. Lisäksi tupakointi on muutenkin haitallista, joten sauhuttelu kannattaa lopettaa muutenkin kuin kolesteroliarvojen vuoksi.

http://www.poliklinikka.fi/tupakointi/


Lähde: http://www.tohtori.fi/?page=1570030&id=7021898&ad=viikkokirje

PÄIVÄN AJATELMA

Usko ajatuksesi hänelle,
joka puhumatta kuuntelee –
ei sille, joka kuuntelematta puhuu.

http://positiivarit.fi


Ei kommentteja: