torstai 24. maaliskuuta 2011

NÄIN VESI VAIKUTTAA KEHOOSI

Kehomme koostuu 6
0-70-prosenttisesti vedestä ja vesi on osana käytännössä kaikissa ruumiintoiminnoissa. Se pitää veren virtaamassa, ihon terveenä ja silmät kosteina. Vesi on kaikkein tarkein ravinteemme ja ilman sitä elimistö kuivuu.

Mutta jos joka paikassa on saatavissa puhdasta vettä, ei tarvitse miettiä nestehukkaa. Voimme mieluummin miettiä sitä, mitä hyötyjä vedestä on.1. Painonpudotus


Men's Fitnessin mukaan puolen litran vesituopillisen juomisen jälkeen ruoansulatusjärjestelmä toimii 30 prosenttia vauhdikkaammin. Lisäksi, jos henkilö lisää vedenjuontia 1,5 litralla päivässä, hän polttaa noin 17400 kaloria enemmän vuodessa. Se tarkoittaa noin kahta ja puolta kiloa - pelkästään vettä juomalla.2. Pään sisäinen selvyys

Nestehukka aiheuttaa sekavuutta, vähentää valppautta ja huonontaa lähimuistia. Jopa 1-2 prosentin lievä nestehukka vaikuttaa negatiivisesti kognitiiviseen suorittamiseen. Kannattaa siis juoda vettä, ja aivosi pysyvät virkeinä.


3. Paremmat tulokset salilla Salilla käynti ei tuota tuloksia?

Voi olla, että saat syyttää asiasta veden puutetta. Jos et nesteytä itseäsi hyvin, suoriudut harjoitteista huonommin. Koska lihakset ovat 80-prosenttisesti vettä, nestehukka tarkoittaa ravinteiden liikkumisen hidastumista ja vielä hitaampaa palautumista. Vesi myös pitää nivelet voidelluina, joten vältät myös loukkaantumisia juomalla.4. Ulkonäkö

Vaikka vesi ei olekaan mikään maaginen nuoruudenlähde, se kuitenkin auttaa sinua pitämään ulkonäkösi hyvänä. Se pitää ihon ja huulet kosteana. Lisäksi vesi on suun puhtaanapitonesteen eli syljen pääraaka-aine, joten runsas veden juominen pitää suunkin paremmassa kunnossa.


Lähde: http://www.tohtori.fi/?page=4031888&id=6997369&ad=viikkokirje


Tutustu myös

6 hyvää syytä juoda vettä

http://www.tohtori.fi/?page=4031888&id=3600108

Urheilujuoma vs. vesi


http://www.huoltamo.com/?page=6399033&id=8523108
MYYTTI: TYYDYTTYNEET RASVAT VAHINGOITTAVAT FYSIIKKAASI JA TERVEYTTÄSI

Totuus

Jotkut tyydyttyneet rasvat ovat vaaratto­mia ja voivat olla jopa hyväksi. Harvardin yliopiston tutkijat havaitsivat, että naisilla, jotka söivät eniten tyydyttyneitä rasvoja, oli valtimoissa vähemmän tukkivia hiukkasia sekä parempi tasapaino hyvän ja huonon kolestrolin välillä.

Aikaisemmat tutkimukset, jotka syyttävät tätä paneteltua rasvaa sydäntautien, ras­voittumisen ja diabeteksen aiheuttamisessa, ovat puutteellisia. Tyydyttyneiden rasvojen kulutus on sydämen terveyden ja sairauksien torjumisen kannalta välttämätöntä, ne korvaavat leivonnaisten huonoja hiilihydraatteja ja pahimpia terveyden vihollisia - transrasvoja. Viimeksi mainitut ovat määrällisesti moninkertaistuneet ame­rikkalaisten ruokavaliossa ja syypäitä rasvoittumisen ja sydäntautien jyrkkään nousuun. Tyydyttyneen rasvan kulutus on itseasiassa vähentynyt.

Luovu jalostetuista hiilihydraateista, transrasvoja tupaten täynnä olevista leivonnaisis­ta ja pikaruuasta ja yritä saada noin 10% päivittäisistä kaloreistasi naudan- ja linnun­lihasta, maitotuotteista, kookospähkinästä ja tummasta suklaasta löytyvistä tyydyttyneistä rasvoista. Lisäksi sinun pitäisi saada 20-30% kaloreistasi tyydyttymättömistä rasvalähteistä, kuten pähkinät, oliiviöljy, rasvainen kala ja pellavansiemenet.

Lähde: Muscle&Fitness helmikuu/maaliskuu 2011, sivu 102
.

EILINEN DENSITYTREENINI

Eilen oli toisen densityviikon toinen treeni, jonka tavoitteena oli rasvanpoltto ja lihasmassan ylläpito ja jopa sen lisääminen. Koska kahden liikkeen välille tulee palautusta ainoastaan 10-15 sekuntia, auttaa densitytreeni myös kestävyyden ylläpidossa.

Treenin sisältö oli sama kuin viikko sitten, mutta yritin jokaisessa liikkeessä tehdä viiden toiston sarjojen sijasta kuusitoistoisia.


S1.

a. kapea etunojapunnerrus (or) 10 x 6

b. hyvää huomenta (plt) 10 x 6


S2.

a. vinopenkkipunnerrus (kpt) 6 x 6

b. reisiojennus yhd. jalalla (TG+lt) 6 x 6 / 6 x 6

S3.

a. penkkipunnerrus (kpt) 7 x 6

b. säärinosto sivulta sivulle (npt) 7 x 6


Lyhennykset: or=ovirekki, plt=painolevyt, kpt=käsipainot, TG=Total Gym 1000 -monitoimilaite, lt=levytanko ja npt=nilkkapainot.


Suoritustapa:
  • lämmittely crosstrainerilla (5 min) ja dynaamisella venyttelyllä (2-3 min)
  • yksi sarja kumpaakin setin liikettä kevyellä verryttelypainolla
  • lataus painoihin, joilla menee normaalisti yksi kympin sarja
  • tauotonta treeniä (a+b) 10-12 minuuttia viiden toiston sarjoin
  • viiden minuutin lepo S1 ja S2 sekä S2 ja S3 välillä
  • lopussa viiden minuutin kevyt spinning ja muutaman minuutin staattinen venyttely
  • viikossa kolme vastaavanlaista treeniä (hieman eri lihasryhmät ja liikkeet)
PÄIVÄN AJATELMA

Kotoaan lähtiessään on hyvä kysyä itseltään,
mitä aikoo tehdä. Palatessaan on hyvä kysyä,
mitä on saanut aikaan.

Kleubulos

http://positiivarit.fi

Ei kommentteja: