perjantai 4. maaliskuuta 2011

901. PÄIVÄ BLOGITEKSTIÄ

Tämä 4. maali
skuuta 2011 on 901. päivä, jona olen kirjoittanut tekstiä blogiini. Aloitin nimittäin jo 26. lokakuuta 2007. Koska tekstiä on tullut väsättyä näinkin paljon, on ilmeistä, että lähes kaikesta jollain lailla kuntoiluun liittyvästä asiasta löytyy jotain. Sen vuoksi blogini oikeassa reunassa on kohta "Hae tästä blogista".
TREENAAMISELLE ON AIKAA - ASIANTUNTIJOIDEN VINKIT - OSA 2.

"Tr
eenaamiselle ei vain löydy aikaa." Tämän väitteen kuulee usein naisilta (toki miehiltäkin), jotka haluaisivat silti kohentaa kuntoaan tai treenata enemmän päästäkseen tiettyyn tavoitteeseen. Seuraavaan on kerätty parhaat vinkit siitä, kuinka liireiseen arkeen saa raivattua tarpeeksi aikaa treenituokiolle.


Marianne Skari, voimaharjoitteluun erikois­tunut omavalmentaja.
 • Treenin täytyy ehdot­tomasti olla rankkaa, kun kerran treenataan. Harjoi­tukset täytyy silti tehdä teknisesti oikein, sillä siten saa lyhyessäkin ajassa paljon aikaan.
 • Tee treenit pareittain, niin toistosarjan jälkeen ei tarvitse pitää taukoa. Vahvista esimerkiksi jalkoja ja käsiä samalla kertaa niin, että teet vuorotellen yhden sarjan käsi- ja jalkaliikkeitä. Siten kädet saavat levätä silloin, kun jaloilla tehdään vaikkapa askelkyykkya. Ai­emmin taukoihin kuluneen ajan voi käyttää tehokkaas­ti ja syke pysyy pitkään tiheänä,joten kestävyyskin kohenee kuin itsestään.
 • Valitse pikaohjelma, jon­ka voi tehdä kotona ilman välineitä. Koko kehon saa treenattua 25 minuutissa.


Martin Kreutzer, ravintoneuvoja sekä juoksuun, pyöräilyyn ja triathlo­niin erikoistunut valmentaja.
 • Suosi kuntoilumuotoja, jotka kohentavat kuntoa kiihdyttämällä sy­kettä. Juoksu, crossfit ja spinning ovat hyviä vaihtoehtoja, mutta esimerkiksi rauhallisesta kävelystä on liian vähän hyötyä, jos aikaa on rajallisesti.
 • Kuntoile, kun siirryt paikasta toi­seen. Kuntoa voi kohentaa muuallakin kuin kodin ja työpaikan välillä. Vaihda auto, bussi tai juna polkupyörään, kun käyt isoäidin luona. Todelliseen tree­niin pääsee arkiliikunnassakin käsiksi vasta, kun syke kiihtyy treenivaatteissa, joissa voi hikoilla perin pohjin.
 • Jaa treeni lyhyiksi jaksoiksi. Kunto kohenee havaittavasti, kun sykettä kiihdytetään päivän mittaan 3x10 mi­nuuttia. Älä jumitu turhaan ajattele­maan, että tehokkaan treenin täytyisi viedä aina paljon aikaa.
 • Usein lenkeillä käyvän kannattaa kokeilla välillä mäkitreenejä, niin keho saa samalla voimaharjoittelua. Sekä juoksulenkeillä että pyöräillessä voi kohentaa kestävyyttä entistäkin te­hokkaammin ja vahvistaa pakaroiden, vatsan sekä selän lihaksia, kun keho saa kunnon haasteita ylämäissä.

Lähde: Kunto Plus 3/2011, sivu 33.
THE RITE

Viikon yhtenä ensi-iltaelokuvana on The Rite, jossa tärkeässä roolissa on Sir Anthony Hopkins. Hän on tuon Sir-etuliitteen todellakin ansainnut. Hopkins kun on monista elokuvatähdistä poiketen erittäin fiksu, lahjakas ja sivistynyt. Hänestä ei ole saatu kyhättyä negatiivisia kohujuttuja.


The Rite - elokuvasta kertoo uusin Katso-lehti (9/2011, sivu 21):


The Rite -elokuvassa nuori amerikkalainen skeptikkopappi Michael Kovak lähetetään Roomaan kurssille, jossa katolisen kirkon työntekijöille opetetaan henkien manausta. Kun Kovak pääsee seuraamaan kokeneen manaajapapin työt
ä, hän joutuu miettimään uusiksi sen, ovatko tämän potilaat psyykki­sesti sairaita vai sittenkin oikeasti pahojen henkien vallassa.

Teologista kauhugenreä esittävän filmin hurjat manaussessiot on tehty melko realis­tisiksi efekeillä pelottelua välttäen. Antho­ny Hopkins pääsee jälleen loistamaan hie­man hullulta vaikuttavana manaajapappina jopa hieman Hannibal Lecteriä muistut­tavalla tavalla. 0: Mikael Häfström. N: Colin 0'Donoghue, Anthony Hopkins, Alice Braga. (USA 2010) 114 min.


http://www.imdb.com/title/tt1161864/
http://fi.wikipedia.org/wiki/Anthony_Hopkins
http://www.anthonyhopkins.org/
http://yle.fi/uutiset/kulttuuri/2011/02/sir_anthony_hopkins_paljastaa_saveltajan_lahjansa_2390136.html?origin=rssEILINEN TREENINI

Eilen oli vuor
ossa joka toisen päivän yhdistetty puntti- ja aerobinen treeni, jonka tarkoituksena oli polttaa rasvaa, pitää yllä lihasmassaa mahdollisimman hyvin ja lisätä kestävyyttä. Aloitin treenikerran tavanomaiseen tyyliini viiden minuutin ajolla crosstrainerilla ja muutaman minuutin dynaamisen venyttelyllä.

A. Setti 1.
 • leuanveto (TG+lt) 12-14 toistoa
 • olankohotus (kpt) 12-15
 • käsipainokyykky 12-14
 • leveä etunojapunnerrus (or) 18-22
 • säärinostot maaten (npt) 18-22
Lyhennykset: TG=Total Gym 1000 -monitoimilaite, kpt=käsipainot, or=ovirekki ja npt=nilkkapainot.

B. Crosstrainer 5 min / syke 85 % maks.


C. Setti 2.
 • hauiskääntö (lt) 12-14
 • vipunosto sivuilta (kpt) 10-12
 • penkkidippi (plt) 20-25
 • hyvää huomenta (pl) 15-17
 • varp.nousu yhd. jal. (sl+kp) 16 / 16
Lyhennykset: pl(t)=painolevy(t), sl=steppilauta ja kp=käsipaino.

D. Crosstrainer 5 min / syke 85 % maks.Tein koko kierroksen (A+B+C+D) mahdollisimman pienin palautuksin kolme kertaa peräkkäin. Siihen meni aikaa 96 minuuttia. Koko treenikertaan kului 1 h 49 min.

PÄIVÄN AJATELMA

Älä anna toisten kertoa sinulle, mitä haluat.

Pat Riley

http://positiivarit.fi


HYVÄÄ VIIKONLOPPUA. Palaan kirjoittelemaan maanantaina.

Ei kommentteja: