torstai 3. helmikuuta 2011

POIMINTOJA TELEVISIO-OHJELMISTA

Valmisruoat

Tiistaisessa Akuutissa todettiin muun muassa, että ihmisen laji
kehitys on ollut niin hidasta, ettei elimistömme vielä kykene käyttämään hyödyllisellä tavalla nykyaikaisia pika- ja valmisruokia. Siitä seurauksina ovat ylipainoisuus ja sairaudet. Kun esimerkiksi eskimot noudattavat perinteistä proteiiniin ja rasvaan perustuvaa ruokavaliotaan, heillä ei havaita syöpiä eikä sydänsairauksia. Melko pian vaikkapa Tanskaan siirryttyään heille niitä kuitenkin alkaa kehittyä.

Toki pika- ja valmisruokia voi silloin tällöin syödä. Päivittäiseksi ravinnoksi ne eivät kuitenkaan sovellu ... ei siis juhlaa joka päivä.

http://areena.yle.fi/ohjelma/c1a7590574bcc56d4d8
bdd8504eaec96


Manipulaatiohoidot

Eilen Ykkösen Aamuto
htori fysiatri Jukka-Pekka Kouri totesi, että selkä- ja rintarangan vaivoihin on ammattitaidolla suoritetuista manipulaatiohoidoista paljonkin apua. Niskaa sen sijaan ei tule hoitaa. Ammattitaito tulee olla näihin hoitoihin hankittu 4-6 vuoden opiskelulla ja mielellään vuosien kokemuksella. Laillistettuja manipulaatiohoitoja antavat:
 • kiropraktikko
 • naprapaatti
 • osteopaatti
 • fysioterapeutti (omt)
 • jatkokoulutuksen saanut lääkäri
omt = ortopedinen manuaalinen terapia

Manipulaatiohoitojen
teho perustuu lihasjännityksen helpottumiseen ja kivun lievenemiseen. Parhaisiin tuloksiin päästään yhdistämällä erilaiset hoidot: manipulaatio+lääkitys+kuntoutus.

http://areena.yle.fi/video/1661276


Eric Heiden

Eilisillan Eurosportin
Olympiamakasiinissa oli mukana kaikkien aikojen menestynein pikaluistelija Eric Heiden. Yhtenä syynä hänen ilmiömäisiin suorituksiinsa oli valtaisa lihaskestävyys yhdistettynä alavartalon poikkeukselliseen voimaan. Hän ei käyttänyt kyykkyharjoittelussaan kovin mahtavia painoja, mutta teki erittäin pitkiä sarjoja. Netti kertoo esimerkiksi Eric Heidenin 15 minuutin yhtäjaksoisesta sarjasta 225 paunalla eli noin 100 kilolla. Siis suurinpiirtein 100 x 100 kiloa!

http://fi.wikipedia.org/wiki/Eric_Heiden
http://www.answers.co
m/topic/eric-heiden
SUPERMIEHET SERGE NUBRET JA PADDY DOYLE

Olen jostain
aikoinaan lukenut, että ranskalainen kehonrakentaja Serge Nubret harjoitteli toisinnaan penkkipunnerrusta tehden 20 x 20 x 100 kiloa minuutin palautuksin. Vaikka tuo 100 kiloa olikin vain 44 prosenttia hänen maksimistaan 225 kilosta, on suoritus todella huimaava. Kokeilepa itse tehdä 20 toiston sarjoja minuutin palautuksin 44 prosentin kuormalla maksimistasi. Saattaa olla, että homma tyssää jo viiden sarjan jälkeen, kun 15 sarjaa olisi vielä tekemättä.

http://en.wikipedia.org/wiki/Serge_Nubret

http://www.sergenubret.com/

http://www.youtube.com/watch?v=fHISdYxO30w (59-vuotiaana)


Englanitilaisella Paddy Doylella on mittava m
äärä ennätyksiä Guinnessin kirjassa. Ne ovat lähinnä kestävyyttä mittaavista suorituksista. Yksi monista on 932 istumaannousua puolessa tunnissa 20 kilon (50 lb) levy rinnalla.

http://www.worldendurancechampion.co.uk/default.aspx
http://en.wikipedia.org/wiki/Paddy_Doyle
http://www.recordholders.org/en/records/doyle.html
TILAA MINULTA RASVAPROSENTTIARVIOSI


Riittää kun Sinulla on mittana
uha, jolla otat tai avustaja ottaa Sinusta muutaman mitan ja laitat ne minulta tilaamaasi kyselykaavakkeeseen. Kun olen saanut vastauksesi, lasken käytössäni olevasta taulukosta arvion rasvaprosentiksesi. Saat tuon pituuteesi sovelletun taulukon ja hieman perusasiaa prosentin seuraamisesta ainoastaan kymmenellä eurolla (tilinumeroni tulee vastaukseni yhteydessä).

arto.painilainen@gmail.com
OMAT TREENIT

Maanantai


Muutaman viikon takaisen suksihaaverin aiheuttamien selkä- ja pakaravaivojen takia harjoitteluni on vielä melkoista lääkintäjumppaa etenkin punttien osalta. Tein niillä kuitenkin triplasarjoja rinnalle+selälle+reisille ja intervallitreenin crosstrainerilla.
Ennen punttiosuuden alkua lämmittelin viisi minuuttia crosstrainerilla ja pyörittelin raajojani ja vartaloani muutaman minuutin.

Triplasarjat (4 kierrosta)
 • vinopenkkipunnerrus (kpt) 12, 11,10 ja 9
 • leuanveto (TG1000) 15, 14, 13 ja 12.
 • kyykky 20, 20, 20 ja 20.

Triplasarjan liikkeet vp+lv+k tein peräjälkeen ilman palautusta, mutta pidin kierrosten välillä 30-60 sekunnin palautuksen. Kyykyissä en kyennyt vielä painoja käyttämään, joten tein ne oman kehon kuormalla.

Muutaman minuutin hengähdystauon jälkeen siirryin intervalliosuuteen.
 • lämmittely 5 min, kierrosnopeus alle 50
 • intervallit 1+2, 1+2, 1+2+1 min, kierrosnopeus alle 85 + alle 40
 • jäähdyttely spinningpyörällä 5 min, ajonopeus alle 15 km/h

Illalla ennen nukkumaanmenoa venyttelin koko kropan noin 15 minuutissa.


Keskiviikko

Vuorossa oli pienemmät lihasryhmät eli hartiat, epäkkäät, ojentajat, hauikset, vatsa ja pohkeet. Niille tein supersajoja seuraavasti:


Kolme kutakin mahdollisimman pienin palautuksin.


- käsipainopunn. seisten 10, 12 ja 12

- olankohotus (kpt) 3 x12


- kapea netunojapunn. 8, 6 ja 6
- hauiskääntö (kpt) 8, 7 ja 7

- vatsarutistus (Bullworker) 3 x 12

- varpaillenousu (kp) 3 x 20Alkulämmittely, intervallitreeni ja iltavenyttely oli sama kuin maanantaina.
PÄIVÄN AJATELMA

Älä turmele sitä mitä sinulla on,

haluamalla sitä mitä ei ole; ja muista,

että mitä sinulla nyt on, oli kerran niiden

asioiden joukossa, joista vain uneksit.


Epikuros


http://positiivarit.fi

2 kommenttia:

Maailman Vahvin Nalle kirjoitti...

Serge oli kyllä kova pala.
Tällä hetkellä siis hypoglygemian aiheuttamassa koomassa. Onko kooma sokeritaudin aikaan saama, vai jotakin muuta? 20x 20 x44% joka tapauksessa kunnioitettavaa.. siihen tähdätään :) Saas nähdä missä kunnossa sitä on itse 72 vuotiaana

Kuntoguru kirjoitti...

Jossain netin tekstissä Sergen kerrotaan itse väittäneen, että lapset yrittävät rahan ja omaisuuden toivossa myrkyttää isänsä.

Koetin löytää tietoa Sergen nykyisestä tilasta. En löytänyt. Ei kait ole kuollutkaan, sillä siitä varmaan jotain informaatiota olisi.

Ihmetyttää hieman se, ettei Serge pärjännyt paremmin kisoissa. On nimittäin omasta mielestäni vielä parempi kroppa kuin Frank Zanella.