torstai 17. helmikuuta 2011

MONENLAISTA HUIJAUSTA

Kaikkein eniten itseäni ottaa päähän ihmisten kieroudesta johtuva ylenpalttinen huijaaminen. Sitä tapahtuu nykypäivänä lähes kaikilla elämänalueilla.

Ministerit ja kansanedustajat ovat oikeudessa vastaamassa tekemisistään ja tekemättä jättämisistään. Ovat he sitten lopulta syyllisiä tai eivät, kuluu valtaisa määrä verorahoja oikeudenkäynteihin. Verorahoilla olisi tärkeämpääkin tehtävää.

Suuryritykset solmivat liittoutumia, joiden takia suuri määrä työntekijöitä voi jossain joutua työttömiksi.

Elintarviketeollisuus käyttää erilaisia lisäaineita saadakseen tuotteensa maistumaan ja näyttämään paremmalta. Näistä aineista voi seurata kuluttajille vakaviakin sairauksia.

Lisäravinne- ja laihdutusainevalmistajat kyhäävät aineita, joita sitten myydään hienoin mainoslausein ihmisille, jotka koettavat kuntoaan epätoivoisesti kohentaa. Todellisuudessa muutosta ei tapahdu muualla kuin ostajan lompakossa ja pankkitilillä.

Netistä löytyy monella eri kielellä, myös suomeksi, sivustoja, joilla huijataan ihmisiä mukaan rikastumaan nopeasti. Ne osuvat usein otolliseen kohteeseen, koska meidän kaikkien elämä päivä päivältä kallistuu ja monien tulevaisuus toimeentulon kannalta näyttää synkältä. Jotain pitää siinä tilanteessa yrittää. Kurjaa on se, että noin 97% rikastumissivuista on pelkkää huijausta.

Iltalehti kertoo:

Oikeusministeriö arvioi, että yksin tuomioistuinten osalta (WinCapita)kulut nousevat noin pariin miljoonaan euroon. Tämän lisäksi tulevat vielä keskusrikospoliisin ja syyttäjien palkka- ja muut kulut, joista oikeusministeriöllä ei ole tietoa.

- Suurista summista puhutaan joka tapauksessa, kertoo osastopäällikkö Kari Kiesiläinen oikeusministeriöstä.

Poliisi on tähän mennessä takavarikoinut WinCapitan omaisuutta 19,7 miljoonan euron arvosta. Esitutkinnassa kuullut henkilöt vaativat takaisin yli 32:ta miljoonaa euroa.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011021513189901_uu.shtml

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011021613189916_uu.shtml
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011021513193368_uu.shtml
NÄIN RASKAU
DEN AIKAINEN TUPAKOINTI VAIKUTTAA VAUVAN KEHITYKSEEN

Tupakointi on vaarallista tupakoijalle itselleen, ja raskauden yhteydessä tapahtuessa sillä voi olla vakavia seurauksia myös sikiön ja tulevan vauvan kehitykselle.

Monet naiset
jatkavat raskaudesta huolimatta savuttelua, vaikka aivan vasta raskauden loppupuolellakin tapahtuva lopettaminen hyödyttäisi molempia.

Tupakointi on vaarallista tupakoijalle itselleen, ja raskauden yhteydessä tapahtuess
a sillä voi olla vakavia seurauksia myös sikiön ja tulevan vauvan kehitykselle. Tästä huolimatta monet naiset jatkavat raskaudesta huolimatta savuttelua, vaikka aivan vasta raskauden loppupuolellakin tapahtuva lopettaminen hyödyttäisi molempia.

Raskausajan tupakoinnilla saattaa olla e
rittäinkin vakavia seurauksia sikiön kehitykselle, joista voi ihan aidosti olla huolissaan. Näin tupakka terveydenhoitaja Laura Merivirran mukaan haittaa sikiötä:

"Sikiön kyky poistaa nikotiinia elimistöstään on selvästi heikompi kuin aikuisella naisella. Esimerkiksi jos raskaana oleva äiti p
olttaa yhden tupakan aamulla klo 8.00, on häkä poistunut sikiöstä kokonaan vasta klo 15.00. Noin 15% kaikista ennenaikaisista synnytyksistä johtuu äidin tupakoinnista. Tupakoivan äidin vuoksi sikiö kärsii hapen saannin vähyydestä, jolloin sikiö syntyy normaalia kevyempänä. Tupakoivan äidin lapsi painaa noin 300-400 grammaa normaalia vähemmän. Lapsen pieneen painoon liittyy aina riski myös erilaisista komplikaatioista.

Tupakassa oleva nikotiini aiheuttaa kohdun, istukan ja napaverisuonten supistumisen, jonka vaikutuksesta sikiön hapensaanti heikkenee. Tupakan kautta tuleva häkä puolestaan heikentää veren hapen kuljetuskyky
ä. Hapen puute vaikuttaa suoraan sikiön solujen jakautumiseen sekä kudosten kasvuun.

Äidin odotusaikaisen tupak
oinnin haittavaikutukset eivät kuitenkaan jää raskausaikaan, vaan sillä voi olla seurauksia vielä synnytyksenkin jälkeen.

Tupakoitsijan imettäminen epäonnistuu usein, sillä maito maistuu pahalle ja sitä tulee noin 30% vähemmän kuin äidillä, jok
a ei tupakoi. Tupakoinnin lopettaminen palkitaan, sillä syntynyt lapsi on todennäköisesti paljon helpompi hoitoinen, ilman erilaisia keskittymis- ja käytöshäiriöitä, yliaktiivisuutta ja aggressiivisuutta, jota taas tupakoitsijan lapsilla esiintyy usein. Saat palkinnoksi myös vähemmän itkevän lapsen – lapsen, jonka keuhkot saivat kasvaa ja kehittyä täyteen mittaansa.

Äidin tupakoiminen näkyy syntyneessä lapsessa erilaisten allergioiden muodossa. Lapsella on myös kaksinkertainen todennäköisyys sairastua astmaan. Tupakoiminen johtaa usein myös erilaisiin raskausajan komplikaatioihin sekä lapsen alikehitykseen. Nikotiini on sikiölle hermomyrkky ja tupakoinnin vaikutukset saattavat vaikuttaa jopa lapsen 10 ensimmäistä vuotta."

Tupakoinnin lopettaminen kannattaa aina. Jos kaipaat apua lopettamisessa, kokeile Tohtori.fi:n Smogo –virtuaaliterapeuttia.

http://www.tohtori.fi/smogo

Lähde:

http://www.iltasanomat.fi/terve
ys/N%C3%A4in%20raskauden%20aikainen%20tupakointi%20vaikuttaa%20vauvan%20kehitykseen/art-1288369580132.html

Oma kommentti

Muutama vuosi sitten näin tapauksen, jossa nuoripari nousi henkilöautoonsa reilusti alle 10-vuotiaan lapsensa kanssa. Toinen lapsikin oli tulossa – oli vielä äitinsä vatsassa. Kun mies ja nainen olivat päässeet autoonsa, he molemmat pistivät tupakan palamaan. Idioottimaista!ENERGIAA JA KAUNEUTTA LIHASKUNNOSTA

Varpu Tavi kirjoittaa Vogelin sivustoilla:

Naisten keskuudessa elää sitkeästi ajatus kiinteytymisestä "ilman, että tulee kauheita muskeleita". Asiantuntijat pitävät käsitystä lähinnä huvittavana.

Naisille ei yleensä kasva vahingossa muskeleita. Eikä sellaista kuin ilmiötä "kiinteytyminen" itse asiassa ole oikeasti olemassakaan.


Sen sijaan lihaskunnon pitäisi olla ykkössijalla tär
keysjärjestyksessä silloin kun 40+ nainen tavoittelee optimaalista terveyttä ja kauneutta — ja kiinteännäköistä vartaloa.

Lue artikkeli kokonaisuudessaan:

http://www.vogel.fi/lifestyle/Varpu/lihaskunto.php

ALOITA KUNTOSI KOHENTAMINEN KESÄKSI - tilaa henkilökohtainen KUNTO-OHJELMA


http://kuntoguru.com

PÄIVÄN AJATELMA

Jos koko ajan liikumme omalla mukavuusalueellamme, emme kasva. Teemme vain enemmän sitä samaa. Mukavuusalueen ylläpitäminen saattaa itse asiassa aiheuttaa epämukavuutta pitkällä tähtäimellä.

Jos oman mukavuutesi nimissä vältät tärkeitä asioita elämässä, sisäiset jännitteet kasvavat. Lopulta, kun sekä ulkoiset että sisäiset jännitteet työntävät meitä kohti muutosta, mukavuusalueesta tulee taakka.

Eric Allenbaugh

http://positiivarit.fi

Ei kommentteja: