tiistai 1. helmikuuta 2011

LÄÄKEHULLU KANSA

25. tammikuuta
tohtori Matti Tolonen kommentoi hiilaritietoisten keskustelupalstalla suomalaisten lääkkeiden käyttöä. Pohjana oli TV1:ssä maanantaina 24. tammikuuta esitetty Prisman jakso Pillerinpopsijat ...

Suomalaiset syövät valtavia määriä
lääkkeitä. Vuonna 2009 niitä ostettiin 2,63 miljardilla eurolla, josta summasta Kela korvasi 1,25 miljardia. Lääkkeiden kulutus kasvoi edellisvuodesta, mutta niiden euromääräinen myynti väheni yhdellä prosentilla. Syynä oli viitehintajärjestelmän ja halvempien rinnakkaisvalmisteiden tulo markkinoille. Lääkkeitä korvattiin sairausvakuutuksesta yhteensä 3,8 miljoonalle henkilölle.

Suurin lääkeaineryhmä oli hermostoon vaikuttavat lääkkeet, myynniltään 350 miljoonaa euroa. Niihin kuuluivat epilepsia-, psykoosi-, neuroosi-, masennus- ja dementialääkkeet. Masennuslääkkeistä sai sairausvakuutuskorvauksia 421 400 henkilöä, eli 12 900 henkilöä edellisvuotista enemmän.


Hetkinen! Syökö lähes joka kymmenes suomalainen tosiaankin masennuslääkkeitä? Minkälaisen kuvan tämä tieto antaa Suomen kansasta ja sen lääkäreistä? Mitä ulkomaalaiset mahtavat meistä ajatella?

Toiseksi suurin lääkeryhmä olivat syöpälääkkeet ja immuunivasteen muuntajat ovat edelleen myynniltään (324 miljoonaa euroa). Myynti kasvoi jälleen 8 % edellisvuodesta eikä ole enää kaukana hermostoon vaikuttavien lääkkeiden myynnistä. Itsehoitolääkkeitä myytiin apteekeissa 300 miljoonalla eurolla, mikä oli 4 % enemmän kuin edellisvuonna.

Suurin lääkeryhmä oli kipulääkkeet (60 miljoonaa euroa). Seuraavaksi myydyimpiä olivat ruuansulatuskanavan lääkkeet (48 miljoonaa euroa) ja vitamiinit ja hivenaineet (34 miljoonaa euroa), joiden apteekkimyynti kasvoi 4–5 %. Tässä tilastossa ei ole mukana terveys- ja päivittäistavarakauppojen eikä verkostomarkkinoinnin ravintolisien myyntiä (noin 420 miljoonaa).

Sydän- ja verisuonisairauksien lääkkeitä myytiin 220 miljoonalla eurolla. Kulutus kasvoi 5 %. Tähän ryhmään kuuluivat diureetit, beetasalpaajat, kalsiumestäjät, reniini-angiotensiinijärjestelmään vaikuttavat aineet ja veren rasvahäiriöiden hoitoon tarkoitetut lipidilääkkeet. Lipidilääkkeiden, kuten statiinien, käyttö kasvoi 10% edellisvuodesta. Lipidilääkkeistä sai sairausvakuutuskorvausta 665 800 henkilöä, eli 43 600 henkilöä enemmän kuin vuonna 2008. Viime vuonna käyttäjien määrä saattoi jo ylittää 700 000. Siis enemmän kuin joka kymmenes suomalainen syö lipidilääkkeitä, vaikka niiden käyttö on teholtaan kyseenalaista.

Diabeteslääkkeiden myynti (88 miljoonaa euroa) kasvoi 10 % ja kulutus 3 % edellisvuodesta. Diabeteksen takia erityiskorvattaviin lääkkeisiin oikeutettuja oli vuoden lopussa 212 000, eli 7 % enemmän kuin edellisvuonna. Mikään ei näytä pysäyttävän tyypin diabeteksen yleistymistä.

Tässä mainittujen lääkeaineryhmien lisäksi suomalaiset söivät runsaasti muitakin lääkkeitä, kuten antibiootteja, allergia, vasta-, kipu- ja tulehduslääkkeitä sekä hormoneja. Koko lääketilasto on vapaasti luettavissa netistä .

http://www.foorumi.info/hiilaritietoiset/viewtopic.php?t=2663
MIHIN KEHONRAKENNUS PERUSTUU

Löy
sin vasta eilen netistä sivuston kehonrakennus.fi. Etusivu kertoo sisällöstä:

Miten treenata kehonrakennustyyppisesti? Mitä pakkotoisto tarkoittaa? Onko treeniohjelma hyödyllinen? Entä ravintoasiat? Tämä sivusto antaa tietoa kehonrakennuksesta tiiviissä paketissa niin aloittelijalle kuin lajia jo harrastaneelle.

http://kehonrakennus.fi/index.html

PS. Muistathan, että voit tilata henkilökohtaisen kehonrakennusohjelman minulta edullisesti. Käy tsekkaamassa

http://kuntoguru.com ja
http://kuntoguru.com/itsestani.html.
PÄIVÄN AJATELMA

Elämä ei tarjoa vakuuksia, vain valintoja,
ei varmuutta, vain seurauksia,
ei ennustettavia tuloksia
– vain etuoikeiden yrittää.

Tim Conner

http://positiivarit.fi

Ei kommentteja: