perjantai 18. helmikuuta 2011

ELÄINRÄÄKKÄYSTÄ

Melkein yhtä paljon kuin huijarit minua pistävät vihaksi eläinten rääkkääjät. Näiden molempien ryhmien jäsenten ainoa oikea paikka on, jos ei peräti ladon takana kuula kallossa, niin ainakin kaltereiden takana vankilassa, ja pitkään.

Eilen katsoin uusintana keskiviikkoisen MTV3:n 45 minuuttia -ohjelman. Siinä yhtenä aiheena oli kettujen raaka kohtelu turkistarhoissa. Vaikka kyse ei olekaan kotona pidettävistä lemmikkieläimistä, vaan tuotantoeläimistä, on niilläkin oikeus asialliseen kohteluun.

Katso ohjelma:


http://www.katsomo.fi/?progId=61015&itemId=32521
TOTUUS ESIIN MAINOSLAUSEIDEN TAKAA

YLE Teemalla alka
a ensi viikon torstaina kait uusintana sarja, joka kertoo voiko tieteeseen luottaa. Siitä on seuraavanlainen teksti uusimmassa Katso-lehdessä:

Tieteen nimissä myydään paljon soopaa

Englantilainen asiaohjelmasarja ravistelee markkinamiesten luomia mielikuvia meille kaupiteltujen lääkkeiden, kosmetiikan ja lastentuotteiden sisällöstä ja toimivuudesta.

Muun muassa kauneudenhoitotuotteiden ja lääkekaupan alalla markkinoijat uskovat kuluttajan tarttuvan tuotteeseen sitä hanakammin, mitä tieteellisemmältä tuoteselostus on saatu vaikuttamaan. Uuden ohjelmasarjan nimi Voiko tieteeseen luottaa on hieman harhaanjohtava, siliä ohjelmassa ei niinkään aseteta kyseenalai­seksi tiedettä sinänsä, vaan tieteen nimissä toimivaa humpuukikauppaa. Ero on yhtä suuri kuin vaikkapa kristinuskon arvoilla ja anekaupalla.

Kun tuotteiden mainosteksteissä vakuutetaan tieteellisten ja monimut­kaisten sanojen avulla, kuinka ihmelääkkeet parantavat elämää ja kaune­uden hoitotuotteet silottavat ihon, moni kuluttaja ei tule tarkistaneeksi väit­teiden todenperäisyyttä. Neliosaisessa sarjassa professori Lesley Regan sukeltaa tuotetekstien hämärään maailmaan ja selvittää, mitä tuotteet to­dellisuudessa pitävät sisällään.

Neliosaisen sarjan ensimmäisessä jaksossa pureudutaan dieettivalmisteiden saloihin. Professori Regan koettaa selvittää, mistä löytyisi oikean­lainen laihdutuspilieri, mitä vitamiineja laihdutuskuurin aikana oikeasti tulisi syödä ja mitkä niin sanotut kevyttuotteet toimivat kuten niiden to­dellisuudessa tulisi toimia. Todistaakseen pointtinsa Regan käyttää koe­kaniinina itseään.

Sarjan muissa osissa Regan tutkii lääketeollisuuden rohtoja, homeopaat­tisia lääkkeitä, kauneudenhoitoa sekä leluja ja lastentuotteita.

Lähde: Katso 7/2011, sivu 13.

http://www.bbc.co.uk/sn/tvradio/programmes/horizon/broadband/tx/beautyparlour/
LAIHDUTETAAN YHDESSÄ

Katsoin LIV-kana
valta eilisenä iltapäivänä ohjelmaa Laihdutetaan yhdessä (Diet Tribe). Siinä reilusti ylipainoisten naisten ryhmällä on tavoitteena pudottaa painoaan 120 päivässä kunkin 23 kiloa (50 paunaa). Yksi naisista on muita melkoisesti lyhyempi. Niinpä hänen tavoitteenaan on 16 kilon pudotus. Näiden noin 25-35 -vuotiaiden naisten lähtöpainot olivat välillä 75-150 kiloa.

Ohjelmaan ja sen vetäjiin Jessie Pavelkaan ja Stacy Kaiseriin voit käydä tutustumassa:


http://www.mylifetime.com/shows/diettribe

ELOKUVA-ASIAA

Liz Taylor sairaalaan

Elokuvalegenda Eli­zabeth Taylor on joutunut sairaala­hoitoon sydämen vajaatoiminnan vuoksi, kerto
o täh­den tiedottaja. 78-vuotias näyttelijätär kuljetettiin sairaa­laan aiemmin tällä viikolla, kun hän al­koi kärsiä sydänvai­voista. Tiedottaja ei sanonut tarkemmin, minkälaisessa tilassa 78-vuotias Taylor on. Filmitähden terveydentila on ollut hatara jo pitkään, mutta tähti on tiedottajansa välityksellä kiistänyt huhut, että hän olisi vakavasti sairas.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Elizabeth_Taylor


Iso-Arska tekee paluun

Kalifornian kuvernöörin viran jättä­nyt Arnold Schwarzenegger palaa näyttelijäksi, Arska ilmoitti aikeis­taan viime viikolla Twitterin kautta. Muun muassa Terminator-elokuvis­sa menestystä niittänyt Arnold on ryhtynyt manageritoimisto CAA:n eli Creative Artists Agencyn asi­akkaaksi. Republikaaneja edusta­va Schwarzenegger valittiin vuonna 2003 Kalifornian kuvernööriksi. Hä­nen virkakautensa päättyi 3. tammi­kuuta tänä vuonna.


http://fi.wikipedia.org/wiki/Arnold_Schwarzenegger http://www.schwarzenegger.com/


Kuolemantapaus kuvauksissa

NCIS Los Angeles
-sarjan kuvauksis­sa tapahtui traagi­nen onnettomuus viime viikon keski­viikkona. 52-vuotias turvamies jäi pakettiauton alle. Auton kuljettaja oli hetkeä aikaisem­min menettänyt tajuntansa toistaiseksi tuntemattomas­ta syystä. Uhri menehtyi välittömästi. Sarjaa tuottava CBS-kanava keskeytti sarjan tuotannon väliaikaisesti. Onnettomuus tapahtui Santa Claritan teollisuusalueella Avenue Rockefellerilla. CBS työskentelee viranomaisten kanssa selvittääkseen onnettomuuden syyn.


http://www.imdb.com/title/tt1378167/

Lähde: Katso 7/2011, sivu 9.
KESKIVIIKON TREENI

Edellispäivä
nä viiden minuutin lämmittelyn crosstrainerilla ja muutaman minuutin dynaamisen venyttelyn jälkeen punttiosuus oli seuraavanlainen:

- leuanveto (TG+lt) 12, 12, 10, 8 ja 6

- käsipainokyykky 12, 12, 10, 10 ja 8

- vinopenkkipunnerrus (kpt) 12, 12, 12, 10 ja 10


Lyhennykset: TG=Total Gym 1000 -monitoimilaite, lt=levytanko ja kpt=käsipainot.

Tein nuo kolme liikettä triplasarjoina eli ilman varsinaisia palautuksia. Kierrosten välillä vedin henkeä 45-60 sekuntia. Kierroksia oli kuten lukemat yllä osoittavat, viisi. Noin viiden minuutin lepäilyn jälkeen siirryin intervalliosuuteen:
  • lämmittely (CT) 5 min / 45 kierrosta minuutissa
  • 1+2, 1+2, 1+2, 1+2+1 min (CT+SP) / 75-80 ja 17 (k/min ja km/h)
  • jäähdyttely (SP) 5 min / 17 (km/h)

Lyhennykset: CT=crosstrainer ja SP=spinningpyörä.

Eilisen lepopäivän jälkeen tänään on vuorossa supersarjatreeni epäkkäille+hartioille, hauiksille+ojentajille ja vatsalle+pohkeille. Punttiosuuden jälkeen on keskiviikonkaltainen intervallitreeni.


http://kuntoplus.fi/aihe/intervalliharjoittelu
http://www.intervaltraining.net/
PÄIVÄN AJATELMA

Mihin suinkin pystyt tai uneksit pystyväsi,
ryhdy siihen. Rohkeuteen sisältyy neroutta,
voimaa ja taikaa. Ryhdy siihen nyt HETI!

http://positiivarit fi


HYVÄÄ VIIKONLOPPUA. Palaan tekstiä väsäämään maanantaina.

Ei kommentteja: