maanantai 31. tammikuuta 2011

ONNELLISUUDEN JÄLJILLÄ

Eilen TV1:ltä tuli ohjelma, jonka tavoitteena oli selvittää voiko onnellisuutta analysoida tieteen keinoin. Löytyykö onnellisuutta koskeviin kysymyksiin vastauksia? Kyllä löytyy, väittävät tieteen tekijät, mutta vastaukset voivat olla keskenään kovin ristiriitaisia.

Lienevät Etelä-Euroopan asukkaat todella onnettomia, jos meidän oma pohjoismainen kansamme luokitellaan onnellisimpien joukkoon, vaikka täällä kuulemma on noin 750 000 mielialalääkkeiden käyttäjää. Ehkä osa näistä lääkityistä potee lähinnä alakuloa eikä lamaannuttavaa masennusta.

Länsimaissa kovin helposti käsitetään onnellisuuden olevan kiinni ensisijaisesti rahasta. Jos sitä onnistuu jollain lailla ylimääräisiä summia hankkimaan, huomaa yleensä onnellisuuden olevan vain väliaikainen tunne. Pysyvää onnea ei sillä saa.

Tärkeämpää olisi tavoitella tyytyväisyyttä eli keskittyä siihen mitä omaa ja omistaa eikä siihen mitä itseltä puuttuu.
Eniten onnellisuuutta tai tyytyväisyyttä saa hyvistä ihmissuhteista ja siitä, että voi lähimmäisiään jotenkin auttaa.

Katso ohjelma jälkikäteen:


http://areena.yle.fi/video/1652945


PS. Haluan auttaa Sinua tekemällä henkilökohtaisen kunto-oppaan, josta saat kaiken tarvittavan tiedon kuntoilusi ja ravintosi järkevään ja tehokkaaseen toteuttamiseen. Käy tutustumassa tekstiin 20.01.2011 / Kunto-ohjelma juuri Sinulle:

http://kuntoguru.blogspot.com/2011/01/miksi-hiilihydraatit-lihottavat-ihmisia.html
MARTIN STREL - SUURTEN JOKIEN MIES


Kuva: Ari Kokkonen

Eilen iltapäivällä ka
tsoin mielenkiintoisen ohjelman TV2:lta. Se kertoi yli viisikymppisestä slovenialaisesta Martin Strelistä. Hänen pönäkkä ylipainoinen kehonsa oli runsaan alkoholinkäytön ja roskaruuan seurausta. Tuntui mahdottomalta uskoa, että sillä ruholla hän harjoitteli uintia viitisen tuntia päivittäin.

Vielä uskomattomammaksi juttu meni ohjelman jatkuessa kun tuli ilmi kuinka pitkiä matkoja Martin Strel oli uinut. Niitä olivat esimerkiksi.
  • v. 2000 - Tonava 3004 km
  • v. 2001 - Tonava, non stop 504.5 km
  • v. 2002 - Mississiippi 3797 km
  • v. 2004 - Jangtse 4003 km
  • v. 2007 - Amazon 5268 km

Ohjelmassa keskityttiin tuohon viimeiseen eli Amozonin myötävirtaan uintiin. Tuolloin vuonna 2007 urakasta teki erityisen hankalan veden normaalia suurempi korkeus, kova virtaus, ajopuut, myrkyt ja saasteet sekä voimakas auringonvalo. Nämä johdattivat Martin Strelin kahden kuukauden uintirupeaman jälkeen neliulotteiseen tilaan lähelle kuolemaa. Siitä palautuminen kesti kauan.

Martin Strelin tarkoitus oli tällä Amazonuinnillaan saada huomiota sademetsien pelastamiseen ja osoittaa, että ihmisellä on mahdollisuus toteuttaa mahdottomaltakin tuntuva unelma.

http://www.martinstrel.com/main.php?L=2&S=1&Folder=5
http://ohjelmat.yle.fi/dokumenttiprojekti/ohjelmisto/suurten_jokien_mies
PÄIVÄN AJATELMA

En usko kohtaloon, joka iskee ihmiseen
toimipa hän niin tai näin. Uskon kohtaloon,
joka iskee ihmiseen, jos hän ei toimi.

G.K Chesterton

http://www.positiivarit.fi/

2 kommenttia:

Aron Viestitin kirjoitti...

"Tärkeämpää olisi tavoitella tyytyväisyyttä eli keskittyä siihen mitä omaa ja omistaa eikä siihen mitä itseltä puuttuu."

Siinä on sanottu paljon yhdellä lauseella. Onnellisuus on ihmeellinen asia.

Kirjoitin omasta onnen hetkestäni blogissa:
http://viestitin.blogspot.com/2010/11/kesan-paras-hetki.html

Kuntoguru kirjoitti...

Kiitos kommentistasi.