keskiviikko 12. tammikuuta 2011

KIINTEYTTÄ KEHOON

Lihassyiden ympärillä voi olla melkoi­sia rasvakertymiä. Säännöllinen aero­binen harjoittelu voi kuitenkin paran­taa lihasten kuntoa ja lisätä niiden läpi kulkevien hiussuonten määrää. Kun verenkierto tehostuu, lihasten happihuolto paranee, ja ne toimivat entistä tehokkaammin. Lisäksi säännöllinen liikunta voi lisätä lihasten massaa ja polttoaineen tarvetta entisestään. Tä­män seurauksena aineenvaihdunta no­peutuu.

Jos laihdutat pelkän ruokavalion avulla usean kuukauden kuluessa noin kahdeksan prosenttia kehon ko­konaispainosta harrastamatta samalla liikuntaa, 40 prosenttia painonpudo­tuksesta koostuu rasvattoman lihas­kudoksen häviämisestä. Sen sijaan jos vähennät energiansaantia ja lisäät liikuntaa, ainoastaan 23 prosenttia painonpudotuksesta koostuu rasvatto­masta lihasmassasta. Tällöin vartalo ensinnäkin kiinteytyy, silla lihas on rasvakudosta kiinteämpää, ja samalla aineenvaihdunta vilkastuu, joten voit syödä silloin tällöin myös makean herkun saamatta heti ylimääräisiä ki­loja.


Erään tutkimuksen mukaan kolmes­ti viikossa painojen avulla harjoitellei­den keski-ikäisten kuntoilijoiden li­hasmassa lisääntyi puolessa vuodessa niin paljon, että jo pelkästään heidän perusaineenvaihduntansa (lepotilassa) kuluttama kalorimäärä kasvoi 80-150 kilokalorilla päivässä. Tämä vastaa 20-40 minuutin kuntoilua.

Pienitehoinen mutta pitkäkestoinen liikunta, esimerkiksi kohtalaisen rei­pas kävely, polttaa varastoitunutta ras­vaa. Tällainen liikunta on hyvä valinta, jos ei ole harrastanut liikuntaa tai on kertynyt liikakiloja. On muistettava, että kaikenlainen aktiivisuus polttaa rasvaa, joten fyysistä aktiivisuutta kannattaa suosia arkiaskareissa kaup­pa- ja työmatkoilla. Kunnon kohen­tuessa voi tehoa lisätä pidentämällä kävelymatkaa, vaihtamalla reittiä mä­kiseen maastoon tai pidentämällä uin­timatkaa ja tehostamalla uintivauhtia.


Lähde: Elä hyvin, vanhene viisaasti - Valitut Palat - 2001 - sivu 71.


PS. Olen valmis tekemään juuri Sinulle soveltuvan kunto-ohjelman, jonka avulla pystyt laihduttamaan terveellisesti ja tehokkaasti. Käy tutustumassa kotisiuvuillani ohjelman sisältöön:

http://kuntoguru.com
PAKURIKÄÄVÄN KAUPALLINEN ELINTARVIKEKÄYTTÖ EI OLE SALLITTUA


Pakurikääpä ( Inonotus obliquus) kat
sotaan hyväksymättömäksi uuselintarvikkeeksi koko EU:n alueella, koska sille ei ole voitu osoittaa merkittävää kaupallista elintarvikekäyttöhistoriaa EU:n alueella ennen vuotta 1997. Tämän takia pakurikääpää ja sitä sisältäviä elintarvikkeita ei saa myydä eikä markkinoida elintarvikkeena missään EU:n jäsenvaltiossa, ennen kuin se on käynyt läpi uuselintarvikeasetuksen vaatiman turvallisuusarvioinnin.

Kansallinen kauppasieniluettelomme ei sisällä pakurikääpää. Kauppasieniluetteloon hyväksytyt sienet katsotaan turvallisiksi ja ne ovat tunnistettavissa arvottomista tai jopa myrkyllisistä lajitovereistaan. Kauppasieniasetuksen mukaan vain kauppasieneksi hyväksyttyä ja kauppasieniluetteloon merkittyä ruokasientä tai siitä tehtyä valmistetta saa myydä elintarvikkeena. Tämänkään takia pakurikääpää ei saa kerätä myyntiin tai pitää kaupan. Evira voi hakemuksesta lisätä sieniä (sienilajeja) kauppasieniluetteloon. Ennen sitä Evira varmistaa mm. sienen turvallisuuden ja tunnistamisen helppouden. Tarvittaessa selvitetään myös uuselintarvikenäkökulma.

http://www.evira.fi/portal/fi/elintarvikkeet/valmistus_ja_myynti/kasvikset/ruokasienet/kauppasienet/
UUTTA TIETOA SYÖVÄSTÄ: MINKÄ TAKIA SYÖPÄ LEVIÄÄ JA HOITO EI AINA TEHOA?

FM, LK Jonna Nevon väitöstutkimuksessa on tutkittu syöpäsolujen leviämistä elimistössä ja syitä siihen, miksi nykyaikaiset täsmälääkkeet eivät tehoakaan kaikkiin syöpiin. Työssä etsittiin uusia vuorovaikutuskumppaneita solun pinnan tarttumisreseptoreille, integriineille.

Nevon väitöstyön tulokset osoittavat, että aiemmin tuntematon integriinien vuorovaikutuskumppani säätelee etäpesäkkeiden syntyä syövässä sekä vaikuttaa siihen tehoaako täsmälääkehoito (EGFR-vasta-aineterapia) syöpäsoluihin vai ei.

Integriinien aktiivisuus on keskeisessä roolissa varsinkin solun liikkuessa, kuten syöpäsolun muodostaessa etäpesäkkeitä. Tällöin integriinit toimivat solun jalkoina. Väitöskirjatyössä havaittiin, että MDGI-niminen proteiini estää rintasyövän leviämisen sitoutumalla suoraan integriineihin sekä pakottamalla integriinit inaktiiviseen olotilaan ja estäen näin niiden toimimisen solun jalkoina.

Nevon väitöskirjatutkimuksessa todettiin myös MDGI-proteiinin aiheuttavan massiivisen epidermaalisen kasvutekijän reseptorin (EGFR) soluunoton solukalvolta. Tämä aiheuttaa sen, että syöpälääkkeen kohdemolekyyli, EGFR, pääsee ikään kuin piiloon solun sisälle ja lääkehoito ei enää tehoa kyseisissä soluissa. Näin ollen MDGI kykenee aiheuttamaan lääkeresistenssiä vasta-ainepohjaiselle kasvutekijäterapialle.


Todettu mekanismi on aikaisemmin tuntematon, mutta voi tulevaisuudessa auttaa valitsemaan tehokkaan lääkemuodon jo hoidon alkuvaiheessa, sillä monet syövät ilmentävät runsaasti kyseistä MDGI-proteiinia.


Väitöskirjan MDGI-proteiinia koskevat tutkimukset on julkaistu hiljattain kahdessa syöpäbiologian arvostetussa julkaisussa Clinical Cancer Research ja Oncogene. Nevon väitöskirja on kaikkiaan 150:s vuonna 1995 toimintansa aloittaneen Turun yliopiston biolääketieteen tohtorikoulun TuBS:n piirissä valmistunut väitöstutkimus.

FM, LK Jonna Nevon väitöskirja "Novel Players in the Integrin Signaling Orchestra: TCPTP and MDGI" (Integriinisignaloinnin uudet jäsenet: TCPTP ja MDGI) tarkastetaan Turun yliopistossa 7.1.2011.

Lähde: Turun yliopiston tiedote 28.12.2010

SÄPINÄÄ SEKSIIN - VINKIT VUODELLE 2011

Seksielämä on parisu
hteen alue, jonka ei soisi jähmettyvän paikoilleen. Kannattaa siis panostaa seksiin ja miettiä uusia tapoja, joilla voitte toteuttaa itseänne sänkypuuhissa. Näillä seitsemällä Men's Healthin vinkillä ette pääse jämähtämään vanhoihin kaavoihin.


1. Vaihtakaa huonetta. Älkää aina aloittako makuuhuoneessa. Seksiä voi harrastaa muissakin huoneissa. Kun kroppanne ovat uusissa paikoissa, on todennäköistä, että ette seuraa rutiinejanne.

2. Menkää kiipeilemään. Käykää tekemässä jotain vähän villimpää ja jännittävämpää yhdessä. Kun dopamiiniryöppy iskee naiseesi, myös hänen seksihalunsa kasvavat.

3. Kokeile uusia alueita. Oletamme, että osaat jo suunnistaa kumppanisi rinnoille ja alapäähän. Hyvä niin, mutta naisessa on muitakin erogeenisiä alueita, kuten esimerkiksi kaulan ja niskan seutu. Hyväile tai suutele aluetta hellästi ja saat hänet villiksi.

4. Puhukaa tuhmia julkisesti. Menkää vaikkapa piknikille puistoon, levittäkää viltti ja jakakaa fantasioitanne ja halujanne vuorotellen. Tämä kiihottaa, mutta tilanne tuo samalla myös turvallisuuden tunnetta, koska seksi ei ole sillä hetkellä mahdollista.

5. 12 sekunnin suudelma. Suutele häntä pitkään, kädet hänen ympärilleen kiedottuina - kerran aamulla ja sitten, kun tulet töistä kotiin.

6. Puhu hänen unelmistaan. Jos tiedät, mitä kumppanisi tulevaisuudeltaan haluaa (lapsia, perhe, koira jne.), kerro että haluat olla osa hänen suunnitelmiaan ja hänen tulevaisuuttaan. Näin pääset kosketuksiin hänen primitiivisimpien vaistojensa kanssa.

7. Ole hyvä ja tuijota. Muista kertoa eri tavoin, kuinka ihana ja seksikäs kumppanisi on. Kerro hänelle, mistä hänen ruuminosastaan pidät eniten ja miksi. Saa naisesi tuntemaan itsensä seksikkääksi.

http://www.tohtori.fi/?page=1616302&id=2001092

http://www.menshealth.com/
PÄIVÄN AJATELMA

Miksi pelkäisit muutosta, kantaisit huolta
siitä mikä on otettu pois? Käytä sen sijaan
aikasi etsimällä mitä löytäisit tilalle.
Muutos on aina myös mahdollisuus.

JT

http://www.positiivarit.fi/

Ei kommentteja: