keskiviikko 1. joulukuuta 2010

TOTEUTA ITSEÄSI

Abraham Maslow
tutki ihmisiä, jotka olivat onnellisia - vaikeuksista huolimatta. Maslowia mukaillen voimme itse tehdä elämämme onnellisemmaksi ja antoisammaksi:


http://fi.wikipedia.org/wiki/Abraham_Maslow
http://www.abraham-maslow.com/amIndex.asp


Oikotie onneen
  • Ole avoin uusille kokemuksille ja yritä pikem­minkin tehdä asioita uusilla tavoilla kuin pitää kiinni tutuista ja turvallisista tavoista ja tottumuksista.
  • Kuulostele tarkoin sisimpiä tunteitasi, kun arvioit elämänkokemuksiasi. Älä omaksu kritiikittä auktoriteettien tai enemmistön mielipiteitä äläkä yleisiä tai perinteisiä käsityksiä kyseenalaistamatta ensin niitä.
  • Vältä teeskentelyä ja vehkeilyä ihmissuhteissasi.
  • Ole valmis ilmaisemaan omat näkemyksesi silloinkin, kun ne poikkeavat enemmistön mielipiteistä.
  • Älä vetäydy vastuusta, vaan ota täysi vastuu teoistasi.
  • Yritä parhaasi, mitä sitten teetkin.
  • Opettele suhtautumaan myönteisesti kohtaamiisi ihmisiin.
  • Älä ole turhaan puolustuskannalla. Jos joku esittää omista käsityksistäsi poikkeavan mielipiteen tai näkökohdan, niin yritä kuunnella häntä. Voit huomata oppivasi uutta!

Jos olet avoin uusille kokemuksille ja näkemyksille, olet avoin myös henkiselle kehitykselle.

Lähde: Elämäntaidon avaimet - Tiedosta todelliset voimavarasi, Valitut Palat, 1994, sivu 15.
Ari Kokkonen
NÄIN SUKLAA VAIKUTTAA SYDÄMESI TERVEYTEEN

Koska suklaa on jos ei nyt jokaisen herkkua, niin ainakin useimman, päätin ottaa tälle päivälle yhdeksi aiheeksi tekstin, joka oli 28. marraskuuta tohtori.fi-sivuilla. Itsekin olen tehnyt selvää elämäni aikana vähintään kymmenistä kiloista, ehkä peräti muutamasta sadasta tätä ruskeaa nautintoa. Nykyään se tosin on miltei aina tummaa - tummaa suklaata.

Tohtori.fi:n tek
sti kokonaisuudessaan:

Asiantuntijoiden terveyssuositukset pitävät usein sisällään liikunnan lisäämisen ja täysjyvän syömisen, mutta nyt tutkijat ovat saaneet lääketieteellisiä todisteista myös siitä, että suklaa on hyväksi terveydelle. Tuore tutkimus saattaa nimittäin selittää, miten suklaan herkuttelu parantaa sydämen terveyttä, uutisoi Msnbc.com.

Ruotsalaisen Linköpingin yliopiston tutkijat huomasivat, että tumman suklaan syöminen hillitsee ACE -entsyymin (angiotensin-converting enzyme) toimintaa, mikä on yksi kehon nestetasapainon ylläpitäjistä sekä verenpaineen säätelijöistä.

Tulokset perustuvat tutkimukseen, johon osallistui kuusitoista iältään 20 – 45-vuotiasta vapaaehtoista
. He söivät 75 grammaa tummaa suklaata, jonka kaakaopitoisuus oli 72 %. Päätutkija Ingrid Persson mittasi ACE-tasot ennen suklaan syömistä sekä puoli tuntia, tunnin ja kolme tuntia sen jälkeen.

Kävi ilmi, että kolme tuntia suklaan syömisen jälkeen koehenkilöiden ACE- toiminta oli 18 % alhaisempi kuin heti suklaan syömisen jälkeen. Muutos oli verrattavissa verenpainett
a alentavien lääkkeiden vaikutukseen, jotka on suunniteltu hillitsemään ACE:n toimintaa.

- Olin yllättynyt suklaan uskomattomasta vaikutuksesta, Persson totesi.

Aiemmat tutkimukset ovat osoittaneet suklaalla olevan positiivisia vaikutuksia sydän- ja verisuonien toimintaan, mutta tutkijat eivät tunteneet mekanismia vaikutusten takana.

ACE näyttele
e tärkeää roolia hormonijärjestelmässä, mikä säätelee kuonan eritystä maksasta ja auttaa puolestaan säätelemään verenpainetta. Korkeat ACE- tasot on yhdistetty verisuonten kalkkeutumiseen ja muihin sydän- ja verisuonisairauksiin.

- Yleisesti ottaen, entsyymin väheneminen merkitsee alempaa verenpainetta, vaikka nyt tehdyssä tutkimuksessa emme seuranneetkaan tilannetta pidemmällä aikavälillä tai keskittyneet pelkästään verenpaineen mittaamiseen, Persson selitti.

Vuonna 1996, lääketieteen aikakauslehti Lancetissa julkaistun tutkimuksen mukaan, kaakaon sisältämät flavonoidit vaikuttivat LDL –kolesteroliin eli niin kutsuttuun huonoon kolesteroliin, mikä antoi ymmärtä
ä suklaan ehkäisevän verisuonten kalkkeutumisia. Lisätutkimukset osoittivat lisäksi suklaan tulehdusta estävät ominaisuudet.

Lähde: http://www.tohtori.fi/hyvinvoinnin-kauppa/uutiset/4389145?&ad=viikkokirje


http://www.msnbc.msn.com/Ari Kokkonen
PÄIVÄN AJATELMA

Jos pelaat elämässäsi aina varman päälle,
päätät samalla, ettet enää halua kasvaa.


Shirley Hufstedler

http://www.positiivarit.fi/

Ei kommentteja: