keskiviikko 8. joulukuuta 2010


KARI TAPIO
1945-2010

http://www.youtube.com/watch?v=Oi0NQwW5j_s

MITÄ ARVOSTAT?


Edellispäivänä, siis itsenäisyyspäivänä, kävin hautausmaalla katsomassa sankarihautoja. Tällä kertaa kuvaan tuli runsaasti lunta ja joitakin tuikkivia valoja pimeyden keskellä.

Toisessa maailmansodassa
lääkintämiehenä, ja vielä aseettomana, palvellut isäni menehtyi vasta vuonna 1992, joten hän on jonkin matkan päässä sankarihaudoista niin sanotussa rintamanieshaudassa.

http://www.youtube.com/watch?v=sPxIa6RkZNk&feature=more_related

Mitä arvostat?

Saksalaisen psykologin Eduard Sprangerin mukaan elämän arvot voidaan jakaa kuuteen pääluokkaan. Näin myös ihmiset voidaan aj
atella ryhmiteltävän kuuteen eri tyyppiin sen mukaan, mitä näistä kuu­desta arvosta he eniten elämässään toteuttavat. Liial­lista yksinkertaistamista on kuitenkin varottava, ovathan useimmat ihmiset yhdistelmä eri tyypeistä.

Tarkastele kuutta kuvattua ih­mistyyppiä. Ke
nen pyrkimykset ovat lähinnä omia­si? Mikä arvomaailma tuntuu sinusta vieraimnialta? Tunnetko ketään, joka voisi tutustuttaa sinut tähän vieraimpaan arvomaailmaan?
  • Taloudellinen: Olet käytännön ihminen, jolla on jalat maassa. Et etsi kokemuksia niiden itsensä vuoksi, vaan arvostat konkreettisia saavutuksia, var­sinkin, jos ne ovat taloudellisesti palkitsevia.
  • Henkinen: Arvostat ennen kaikkea henkisiä ko­kemuksia, vaikka et kuuluisikaan mihinkään uskon­nolliseen järjestöön.
  • Teoreettinen: Arvostat ennen kaikkea tietoa ja pyrkimystä totuuteen. Ihanneminäsi on todennä­köisesti intellektuelli, ehkä tiedemies tai filosofi.
  • Esteettinen: Arvostat kauneutta niin arkipäivässä kuin taiteessakin. Mitä todennäköisimmin haluaisit nauttia elämästä vailla käytännön asioiden jatkuvaa hoitamista,
  • Poliittinen: Arvostat ennen muuta valtaa, jota osaat omasta mielestäsi myös käyttää oikein. Asema ja vaikutusvalta ovat sinulle tärkeitä ja haluat hallita muita.
  • Sosiaalinen: Arvostat huolenpitoa ja rakkautta. Saat tyydytystä uhrauksista ja ihailet ystävällisyyttä.

Lähde: Elämäntaidon avaimet - Tiedosta todelliset voimavarasi, Valitut Palat, 1994, sivu 18.

http://en.wikipedia.org/wiki/Eduard_Spranger http://sisukas.jamk.fi/content/view/78/71/ http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=epi00039TOTAL GYM 1000 -MONITOIMILAITE

Minulla on jo reippaasti yli kymmenen vuotta ollut käytössä kotitreeneissäni Total Gym 1000 -monitoimilaite. Se on toiminut moitteettomasti. Ainoastaan kerran olen joutunut siihen vaihtamaan kelkan muovipyörät. Se johtui siitä, että olin käyttänyt suositeltua suurempaa kuormaa.


Selkäni ei siedä tavallisella tasapenkillä maaten tehtäviä liikkeitä, siksi käytän Total Gymia esimerkiksi joissain rintaliikkeissä (penkkipunnerrus ja vipunostot) ja ojentajia treenatessa (ranskalainen punnerrus).

Hieman hankalaa penkkipunnerrukset on tehdä tuossakin, koska joudun itselleni raskaat käsipainot kippaamaan maatessani ensin rinnalle ja sitten punnertamaan ylös ja vielä laskemaan turvallisesti sarjan päätyttyä lattialle.Total Gym 1000 -laitteeseen ei ole tarkoitettu kiinnitettäväksi mitään lisäkuormaa, koska se on kotikuntolaite. Niin ollen suurin osa sen käyttäjistä on vielä heikompia voimiltaan kuin minä.
Joissain liikkeissä minun on kuitenkin pakko sitoa tanko kiinni laitteeseen, jottei tarvi tehdä kohtuuttoman pitkiä sarjoja. Suosituskuorma (120 kiloa) ylittyy välillä reippaasti kun oma painoni on hieman alle 80 ja tangossa painoa vaikka 55 kiloa.

Kun musta punnerrustanko on laitteen edessä (kuvassa) voi tehdä esimerkiksi punnerruksia vatsalla maaten tai jalkakyykkyjä yhdellä jalalla.


Kun punnerrustangon (musta) siirtää laitteen yläosaan, voi tehdä esimerkiksi leuanvetoja (ylätalja).

Total Gymin pystytankoon voi kiinnittää vetonarun, jonka toinen pää tulee jalkaterän ympärille. Sen avulla voi tehdä esimerkiksi reisiojennuksia.

Laitteessa on myös vetokahvat, jotka mahdollistavat soudut, vipunostot, kickbackit, hauiskäännöt jne.

Kuten kerroin, on oma Total Gym -monitoimilaitteeni jo yli kymmenen vuoden ikäinen. Niinpä siitä on saatavilla tehokkaampia päivitettyjä versioita - ehkei Suomesta, mutta ulkomailta.

http://www.totalgym.com/PÄIVÄN AJATELMA

Älä koskaan ajattele, ettet ole tarpeeksi hyvä.
Kenenkään ei pitäisi ajatella niin.
Ihmiset suhtautuvat sinuun hyvin pitkälti
samalla tavalla kuin sinä itse suhtaudut itseesi.

http://www.positiivarit.fi/

Ei kommentteja: