tiistai 26. lokakuuta 2010

FLUNSSAA LIIKKEELLÄ - PYSY TERVEENÄ!

Vogelin
lokakuun uutiskirje sisältää asiaa flunssasta - kuten esimerkiksi nämä alla olevat.


Paras tapa välttää flunssakierre on yrittää estää tartunta sekä vahvistaa puolustusjärjestelmää. Jos kuitenkin varotoimista huolimatta saa tartunnan, voi flunssan nujertaa vielä kun tuntee sen ensioireet. Jollei sekään onnistu, ei jää muuta neuvoa kuin potea flunssaa ja edesauttaa toipumista. Voit testata onko sinulla vastustuskykyä:


http://www.vogel.fi/extras/immuncheck.php

Flunssan hoitoon lääkäri Merja Riska antaa siellä seuraavat v
inkit:

Lepää kotona, äläkä mene töihin kun flunssa on iskemässä, suosittelee lääkäri Merja Riska. Kotona syödään vain kevyesti esim. hedelmiä, puuroja, jugurtteja jne sekä nautitaan runsaasti kuumaa tai kylmää juomaa sen mukaan kumpi tuntuu paremmalta, omia tuntemuksia kuunnellen.

Biottan Mustaseljanektari sopii tähän tarkoitukseen hyvin, sillä se sisältää runsaasti C-vitamiinia ja hoitaa hengitysteitä. Mehuun tai veteen voi tiputtaa 15-20 tippaa Echinaforcea 3-4 kertaa päivässä. Kipeään kurkkuun voi tilapäisesti tiputtaa muutaman tipan suoraan.

http://www.vogel.fi/product-finder/biotta_mehut/Mustaselja.php
http://www.vogel.fi/product-finder/tipat_ja_tabletit/Echinaforce.php

Tärkeintä Merja Riskan mielestä on kuitenkin kuuma jalkakylpy, joka vilkastut
taa verenkiertoa ja parantaa oloa. Se onnistuu helposti näin: Laita isoon astiaan tai ämpäriin mahdollisimman kuumaa vettä, upota jalat sinne 15-30 minuutiksi ja laita hartioille lämmin shaali tai huopa. Ämpärin vesi pidetään kuumana lisäämällä sitä tarpeen mukaan niin että hiki nousee otsalle. Kylvyn jälkeen jalkoihin vedetään lämpimät villasukat. Kylpy on hyvä uusia 2-3 kertaa päivässä.

Kuumetta ei tule pelätä, koska se parantaa tuhoamalla viruksia ja bakteereita. Kuume voi ja
saakin nousta, lapsilla jopa 39-40 asteeseen ilman että tarvitsee huolestua. Jos muita oireita ilmaantuu tai yleisvointi on jotenkin huono on toki hakeuduttava lääkäriin.

Jos flunssaisen olo on kovin limainen tai kärsii kurkkuoireista maitoa ei tule juoda sillä se kerää vain lisää limaa ja on houkutteleva kasvualusta bakteereille. Tätä vaikutusta ei kuitenkaan ole hapanmaitotuotteilla joten niitä voi flunssainenkin käyttää.


Infektioherkkien ja allergisten vastustuskykyä kohottamaan Merja Riska suosittelee 2-3 kuukauden kestäviä Urticalcin kuureja yhdessä kalkkivalmisteiden tai hapa
nmaitotuotteiden kanssa. Monille myös Echinaforce toimii ennaltaehkäisevästi, jolloin sitä voi ottaa 15-20 tippaa päivittäin.

http://www.terveydenhoitouutiset.fi/thu799/5.htm

http://opetus.ruokatieto.fi/Suomeksi/Nuoret/Elintarviketeollisuus/Elintarvikkeiden_valmistus/Maitotuotteet/Hapanmaitotuotteiden_valmistus
Ari Kokkonen
LUOVUUDEN PUITTEET - OSA 1.


Seuraavassa on joukko hyödyllisiä vinkkejä, joista on apua erilaisten on
gelmien selvittämisessä sekä luovan perspektiivin laajentamisessa.

Tehosta ajankäyttöäsi


Käytä aika tarkemmin
hyväksesi. Mieti, onko päivässä joutohetkiä, jotka voisi omistaa luoville toiminnoille. Karsi sellaisia epämielekkäitä rutiineja, jotka eivät jätä lainkaan tilaa mielikuvitukselle.

Tartu haasteisiin

Pyri löytämään ratkaisuja
pikemmin kuin keskittymään ongelmiin. Suhtaudu vaikeuksiin kuin luoviin, opettavaisiin haasteisiin sen sijaan että koet ne raskaina taakkoina, joita pitää parhaansa mukaan välttää.

Kartuta taitojasi


Ilmoittaudu kurssille, joka opettaa sinulle lisää harrastuksestasi. Seuraa säännollisesti alan kirjallisuutta.

Anna itsellesi lupa rentoutua

Perehdy rentoutumistekniikoihin
ja käytä itsellesi sopivaa tapaa irtautua välillä arkielämän kiireistä. Hyödynnä mielen tiedostamattomia voimavaroja. Rupea esimerkiksi kirjoittamaan muistiin unesi heti herättyäsi.

Ole utelias


Suhtaudu uteliaasti kaikkiin
elämänilmiöihin. Tee ihmettelystä ja kysymisestä tapa. Jos sinua nolottaa siksi, ettet ymmärrä jotakin, muista, että mitä enemmän kysyt, sen enemmän tietoa saat.

Älä kangistu kaavoihin

Suhtaudu kriittisesti menetelmiin ja näkökulmiin, joihin huomaat mieluusti turvautuvasi ongelmanratkaisussa. Lähesty tilanteita eri näkökulmista ja pyri tietoisesti irtautumaan rajoittavista ennakko-olettamuksista.

Luota vaistoosi


Opettele luottamaan
intuitioosi. Aavistus voi osua oikeaan tai olla osumatta, mutta aina kannattaa kuunnella sisäistä ääntään.

Ajattele joustavasti

Opettele ajattelemaan joustavasti. Älä tyydy tapaan, jolla
olet aina ennenkin tehnyt jotakin. Kokeile toista vaihtoehtoa, se voi osoittautua paremmaksi.


Lähde: Elämäntaidon avaimet - Kehitä luovuuttasi, Valitut Palat, 1995, sivu 132.
Ari Kokkonen
PÄIVÄN AJATELMA

Ihminen, joka on liian vanha oppimaan,
on todennäköisesti aina ollut liian vanha oppimaan.

Minnie Haskins


http://www.positiivarit.fi/

Ei kommentteja: