keskiviikko 22. syyskuuta 2010

MAITO ON TEHOKAS LIIKKUJAN PALAUTUMISJUOMA

Rasvaton maito on hyvä palautumisjuoma, sillä se sisältää sopivasti hiilihydraattia ja proteiinia sekä runsaasti ja monipuolisesti vitamiineja ja kivennäisaineita, joita urheilu- ja palautumisjuomat eivät välttämättä sisällä.

Liikunnan jälkeen on ensisijaisen tärkeää korvata liikunnan aikana menetetyt nestevarastot juomalla runsaasti. Lisäksi hiilihydraattia ja proteiinia sisältävä välipala nopeuttaa palautumista ja tehostaa harjoitusvaikutusta. Kun palautumisvälipala nautitaan nestemäisenä, sen sisältämät hiilihydraatit ja proteiinit imeytyvät nopeasti ja samalla saadaan korjattua liikunnan aikana syntynyttä nestevajetta. Palautumisvaiheessa tulee juoda kaksinkertainen määrä suorituksen aikaiseen nestehukkaan (=painonmenetys) verrattuna. Sopiva juomisvauhti on noin litra tunnissa.

Rasvaton maito palautusjuomana tehostaa lihasmassan kasvua ja rasvakudoksen vähenemistä voimaharjoituksen jälkeen. Maito sisältää runsaasti lihasmassan kasvuun tarvittavia välttämättömiä aminohappoja. Lisäksi maidon heraproteiini on erinomainen palauttava proteiini lihasmassan kasvua lisäävän vaikutuksensa ansiosta. Kestävyyssuorituksen jälkeen rasvattoman maidon sisältämä hiilihydraatti täydentää lihasten energiavarastoja ja natrium auttaa nestetasapainon korjaamisessa.

Uusi Valio Maito Plus™ rasvaton sisältää runsaasti proteiinia ja on siksi erinomainen juoma liikkujille. Valio Maito Plus™ rasvaton on helppo tapa lisätä proteiinin määrää päivittäisessä ruokavaliossa. Puoli litraa Valio Maito Plus™ rasvatonta sisältää 25 grammaa proteiinia. Se sopii liikkujilla ruoka- ja välipalajuomaksi sekä palautumisjuomaksi liikunnan jälkeen.

Katso mitä kaikkea Valio Maito Plus™ sinulle tarjoaa

http://www.valio.fi/maitoplus/

Ari Kokkonen

WELLMAX NYT MYÖS TAMPEREELLA

Jos haluat juoda jotain varsinaista palautumisjuomaa pelkän rasvattoman maidon sijasta tai lisäksi, hyvä hankintapaikka sille on Wellmax. Voit käydä liikkeissä Turussa, Helsingissä ja nyt myös Tampereella, jonne avattiin uusi myymälä elokuussa.

Turku: Kauppiaskatu 10.
Helsinki: Ateneuminkuja 2
Tampere: Verkatehtaankatu 7

Liikkeiden laajasta valikoimasta löydät asiantuntijan opastuksella sinulle sopivat tuotteet. Tuotemerkkeinä mm. :

• suomalaiset Fast ja Sportlife Nutrition
• supersuosittu ruotsalainen Eiselt/Fx-tuotesarja
• parhaat amerikkalaiset tuotemerkit: Gaspari Nutrition, Labrada ja Muscletech
• laadukkaat vitamiinit ja mineraalit, Solgar ja Vida

Wellmaxista löydät nostovyöt, vetoremmit, polvi-ja rannesiteet.
Turun ja Tampereen liikkeissä myös Everlast varusteet ja tekstiilit.

Hankintoja Wellmaxista voit tehdä myös netitse:

http://www.wellmax.fi/catalog/

Ari Kokkonen

GREENPEOPLE

Kuntosali & Fitness -lehden uusin numero (6/2010) kertoo iho-ongelmiin oikeasti auttavasta hoitosarjasta.

Greenpeople, joka on luonnonmukaisen kauneudenhoidon suurimpia nimiä Englannissa, rantautui juuri Suomeen. Tuotteissa ei ole käytetty sellaisia kemikaaleja kuin natriumlauryylisulfaattia, parabeeneja, synteettisiä hajusteita tai väriaineita.

Halutessasi lisätietoja käy yrityksen kotisivuilla, jossa on myös useimmin kysytyt kysymykset vastauksineen sekä täydelliset raaka-aineluettelot.

http://greenpeople.co.uk/

Suomalaisen maahantuojan sivut:

http://www.norriscos.fi/

Ari Kokkonen

OMA TREENI EDELLISPÄIVÄNÄ

Päivä 5 (maanantai 20.09.2010):

 • ct 3 min ja dynaaminen venyttely 3 min
 • situps lisäpainolla 3 x 10 / 30 sek. pal.
 • sp 3 min
 • ylävartalon kierto (Total Gym) 2 x 3 x 10
 • ct 3 min
 • säärinostot naaten (nilkkapainot) 3 x 10
 • sp 3 min
 • hyvää huomenta (painolevy) 3 x 10
 • ct 3 min
 • varpaille nousu 3 x 10
 • sp 3 min
 • staattinen venyttely 3 min
Koska treenin tarkoituksena oli keskittyä rasvanpolttoon, tein kaiken mahdollisimman pienin palautuksin ... sarjojen välillä ne olivat noin 30 sekuntia ja kustakin liikkeestä siirryin suoraan joko crosstrainerille tai spinningpyörälle ja niistä kolmen minuutin sotkemisen jälkeen välittömästi takaisin punteille.

Ari Kokkonen

PÄIVÄN AJATELMA

Emme lakkaa nauramasta siksi, että vanhenemme;
me vanhenemme,
koska lakkaamme nauramasta.

http://www.positiivarit.fi/

4 kommenttia:

Metallisydän kirjoitti...

Eikös maidon proteiini ole hyvinkin hitaasti imeytyvää kun palkkarissa sen tulisi olla nopeasti imeytyvässä muodossa? Maidon proteiineista kun suurin osa on kaseiinia, joka on todella hitaasti imeytyvää, vain pieni osa on heraa, joka puolestaan imeytyy nopeasti.

Itse suosittelisin ehdottomasti maidon sijasta heraproteiinipohjaista palautumisjuomaa.

Tämä on siis kirjoitettu tällaisen mukabodarin näkökulmasta ;)

Kuntoguru kirjoitti...

Metallisydän, olen kanssasi aivan samaa mieltä: Herapohjainen on parempi palautumisjuoma meille "bodareille" ja muillekin tosissaan treenaaville.

Maito, kuten tuo uusi versio Valiomaitoa, on tavalliselle kuntoilijalle tyhjää parempi vaihtoehto.

Kaseiinipohjainen proteiini soveltuu parhaiten "yöproteiiniksi" ja välipalaksi.

Kiitos kommentistasi.

Potkupami kirjoitti...

Toisaalta minä haaveilen ostavani oikeata Kyyttö-lehmän maitoa. Harmi vaan, kun on aina loppu. Tämä herkku on siis vielä maistamatta ja edellisen kerran join oikeata maitoa joskus 30 vuotta sitten.

Kuntoguru kirjoitti...

Sama täällä ... aikaa on kulunut melkoisesti "oikean" maidon juomisesta. Se tapahtui joskus nuoruudessani - vuosikymmeniä sitten - Turun saaristossa, jossa isoisäni siskolla oli lehmä.