torstai 10. tammikuuta 2008


Laihdutusvinkkejä - osa 10 :

Perimmäinen syy.

Kuntoilun ensisijaisena tarkoituksena tulisi aina olla oman terveyden kohentaminen. Samoin on laihduttamisen kohdalla. Kukaan meistä ei tiedä jäljellä olevien elinpäivien määrää, mutta on varmaa että viimeiseen hengenvetoon meidän kunkin on oltava tekemisissä itsemme kanssa. Tuo "kumppanuus" on sitä helpompaa mitä paremmassa kunnossa niin fyysisesti kuin henkisesti olemme. Yleensä se tarkoittaa myös meille sopivaa painoa, joka ei ole liian alhainen mutta ei myöskään liian korkea.

Omasta kokemuksestani tiedän, että kumppanit tulevat ja menevät, vaikka kuinka aluksi luvataan olla yhdessä elämän loppuun asti. Ei siis kannata pitää laihduttamisen tärkeimpänä syynä puolison miellyttämistä. Hänhän voi olla poissa kuvioista jo muutaman vuoden kuluttua. Sinulla on silloinkin vielä paljon elämää elettävänä. Mikäli puolisosi ei juuri nyt halua Sinua tukea laihduttamisessa (ei usko Sinuun mahdollisuuksiisi), älä siitä välitä vaan pidä kiinni päätöksestäsi laihtua. On kyse Sinun elämästäsi nyt ja tulevaisuudessa.

Aivan eri asia kuin puoliso on lapset. Erittäin vaikean sairauden läpikäyneenä tiedän kuinka suuri merkitys kuntoutumiselle on se, että haluaa elää ollakseen tukena lapselleen. Lapsemme tarvitsevat meitä ovatpa he minkä ikäisiä tahansa. Jos emme hoida terveyttämme terveellisellä ravinnolla ja riittävällä liikunnalla, tukemme lapsillemme voi jäädä lyhytaikaiseksi.


Ei kommentteja: